Papp Csilla

Prémium Palo Santo chips

Prémium Palo Santo chips
Prémium Palo Santo chips
???? A prémium tömjénekkel együtt további prémium minőségű füstölőszereket is kaptunk, ezek egyike a PALO SANTO CHIPS.
???? Azért használjuk rá inkább a chips kifejezést- mert ahogyan a fotón is jól látszik -aprítása nem egyenletes, mint a sima vágott Palo Santo-nál, hanem változó: kisebb és nagyobb darabokat is tartalmaz.
???? Ez semmilyen problémát nem okoz füstöléskor: tehetjük rácsra vagy faszénre, magában vagy keverékben is - például a közkedvelt MENNYEI BÉKE füstölőkeverék is ezt a chips-et tartalmazza.
???? Ugyanonnan kapjuk, ahonnan a Prémium Palo Santot is - itt a minőség és a fenntarthatóság garantált.
???? Mert önmagában a SERFOR minősítés sajnos nem garantálja a PALO SANTO minőségét - nem egy olyan Palo Santo fa volt már a kezemben, aminek bár elvileg volt minősítése, de illata nem???? A csomagolás meg a weboldal sok mindent elbír, de az illat magáért beszél.
???? A SERFOR minősítésnél számomra sokkal fontosabb a beszerzési lánc megbízhatósága, hogy folyamatosan jó minőséget kapjunk fenntartható forrásból Fair Trade keretek között.
???? Ezért most már csak 2 helyről szerzünk be Palo Santo-t ( a simát és a prémiumot ), de erről később többet írok majd.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense
Palo Santo fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Hogyan füstölhetjük a PALO SANTO-t ?

Bár a leggyakrabban a kézzel hasogatott fa darabkákat használják / használjuk, mivel egy öngyújtón kívül másra nincs is hozzá szükség, de azért ezen kívül is van több más lehetséges mód a Palo Santo fa füstölésére:
???? őrleményét leginkább faszénre lehet helyezni vagy házilag füstölőkúpot készíthetünk belőle
???? vágott verziója kiválóan füstöl rácson és faszénen is
???? gyantáját füstölhetjük rácsos edényen vagy faszénen
???? füstölőpálca vagy kúp formájában is füstölhetjük.
Ez utóbbiak ( pálcikák és kúpok ) minőségi különbségeiről külön bejegyzésben olvashatsz.
Amire minden esetben érdemes figyelni:
????Hosszabb tértisztítás kivételével max. 3-4 percig ajánljuk füstölni, mert igen erős a hatása.
????Persze aki bírja, használhatja tovább is, de akik nincsenek hozzászokva, vagy érzékenyebbek, azoknál akár rosszullétet is okozhat.
????Attól, hogy valami természetes, még nem jelenti azt, hogy túladagolva nem lesz nem kívánt mellékhatása - nincs másképp a természetes füstölőszereknél sem????
A Palo Santo füstölését a következő videóban nézheted meg:
A különféle füstölési lehetőségekről pedig az alábbi videóban tájékozódhatsz:

PALO SANTO a népgyógyászatban

A Palo Santonak füstölőszerként kitüntetett szerepe van a dél-amerikai hagyományokban, már az inkák is az istenekkel való kommunikáció elősegítésére használták. Ezen kívül természetesen a energetikai aura és tértisztítás is kiemelt "hatásterület" volt.
A Palo Santo-t azonban, sok más növényhez hasonlóan nemcsak füstölőszerként használták, a dél-amerikai népgyógyászat különféle módokon és széles skálában vetette be:
???? alkoholos kivonatával a reumatikus izületeket kenték be, hogy csökkentsék a gyulladást és a fájdalmakat
???? kérgéből izzasztó főzetet készítettek
???? gyantájából fájdalomcsillapító balzsam készült
De a következő betegségeknél is sikerrel alkalmazták és használják még ma is:
???? megfázás, influenza
???? asztma, allergia
???? fejfájás
???? fájdalomcsillapítás
???? stresszoldás
???? félelem és depressziós állapotok
Európában jellemzően csak füstölőszerként és illóolajként van forgalomban.
Szerző: Papp Csilla

Mindent a Palo Santoról V. – Palo Santo, mint az energetikai tisztítás egyik alapkelléke

Először is tisztázzuk,  miért is tisztítunk teret?

Az legtöbbünknek bevett szokása, hogy kitakarítja a lakást, porszívózás, felmosás, portalanítás stb. De mi van azzal a furcsa, kellemetlen érzéssel, amikor belépsz egy megdermedt légterű szobába, ahol épp túl vannak egy heves vitán?

 Az lassan már közismert és elfogadott tény, hogy minden energia, és mindennek van egy energiatere, embereknél ezt aurának hívjuk. Ugyan ezen az elven, lakásunk, autónk, munkahelyünk, kedvenc ékszerünk is rendelkezik egy ilyen finomenergetikai mezővel. Ennek az energiamezőnek a sajátossága, hogy minden lenyomatot hagy benne, gondolj a fent említett kellemetlen szituációra. Amellett, hogy ezek az energiák tapinthatóak és érezhetőek, tudatosan tisztíthatóak is. Ezért tisztítunk teret, nem csak fizikai szinten ! Érdemes a takarítási rutinunkba beépíteni és élni ezzel a lehetőséggel.

Ahogy az már a korábbi cikkekből kiderült, a Palo Santo jóval több, mint egy tisztító energetikájú növény. A közép- és dél-amerikai indián sámánok szent fája itthon is egyre kedveltebb és egyre szélesebb körben használt füstölőanyag. Egyszerű és nagyszerű tértisztító hatású növény. Egyszerű használni, hiszen használatához kizárólag a Palo Santora és öngyújtóra van szükségünk. Nagyszerű, hiszen a tömjénhez hasonlóan, a Tűz elem erejével tisztít, miközben csodás meleg, édeskés, aromás, fűszeres illatával betölti a teret.

Tértisztításkor a fát meggyújtjuk (itt segítünk, ha még sosem használtad), folyamatosan mozgásban tartva engedjük, hogy izzon a fa, így kibocsátva a jellegzetes illatú fehér füstjét. A Palo Santot használhatjuk még őrölt vagy vágott formában növényi gyantával (például tömjénnel vagy perui kopállal) összekeverve a füstölőrácsos edényünkön vagy faszénen elfüstölve is.

Ezen kívül elérhető még 100 %-osan tiszta és természetes alapanyagokból készült füstölőpálcika és kúp is. A füstölő fával vagy füstölőanyagok elegyével körbe haladunk a térben, ideálisan az óramutató járásával ellentétes irányba. Mielőtt még neki indulunk, álljunk meg egy pillanat erejéig, lélegezzünk  mélyeket, és nyilvánítsuk ki a tisztítással kapcsolatos szándékunkat. Ha bármilyen energetikai rendszerhez vagy angyalokhoz tudunk kapcsolódni, ezt tegyük meg, és kérjük támogatásukat a folyamathoz.

A tisztítás végeztével érdemes jól átszellőztetni a lakást, irodát, teret, ahol dolgoztunk, hogy minden, ami már nem tartozik oda, szabadon tudjon távozni.

Ahogy azt már korábban említettük, a Palo Santo különlegességét tovább fokozza az is, hogy a tisztítás mellett illetve azzal egy időben, pozitív minőségeket  vonz be a térbe. Így a más anyagoknál jellemző befejező lépés, a tiszta tér pozitív minőséggel történő betöltése, ez esetben nem feltétlen szükséges. Ezt saját belsőnkre hallgatva érdemes megfigyelni, és aszerint cselekedni. Befejezhetjük a szellőztetéssel vagy más füstölőkeveréket a füstölőrácsos edényre helyezve a kívánt pozitív minőséget meginvitálhatjuk a térbe, például Házi Áldás, Harmónikus tér, Élet öröm, Mennyei béke, Kreatív vagyok.

Ha már ismered a természetes füstölőanyagokat, akkor a "helyiség szellemére" hallgatva válaszd az anyagot, hiszen minden térnek megvan a maga minősége, más energiát kíván dolgozószobánk, irodánk, mint hálószobánk, ahol éjszakáinkat töltjük !

Ha bármilyen oknál fogva nincs lehetőség füstölésre, akkor segítségül hívhatjuk a Palo Santo tüzes erejét térparfüm vagy illóolaj formájában is.

Szerző: Papp Csilla
Szerkesztő: Molnár Enikő Dorottya

Hozzászólások