Blog címkék: auratisztítás

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 17 bejegyzés

PALO SANTO és a Tűz óceánja

????A Palo Santo-t nem véletlenül hívják "Szent fának", nagyon erőteljes és méltóságteljes füstölőanyag, melyet ezért leggyakrabban önmagában füstölünk.
????Keverékekben ( vagy legalábbis finom és harmonikus keverékekben ) ritkán találkozhatunk vele, mert igen nehéz olyan kompozíciót összehozni, melybe bele tud simulni. De hogyan is várhatnánk el ezt egy királytól ?????
????Vannak azonban kivételek, ezek egyike a TŰZ ÓCEÁNJA, ahol a Napkirály Palo Santo örömtáncot jár a tömjének királynőjével, a mennyei AL-HOJARI-val.
????S hogy mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ?
????Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék:
a TŰZ ÓCEÁNJA.
????Egy valódi SÁRKÁNY energia. Mégpedig TŰZSÁRKÁNY????
Ha úgy érzed, használd:
A keverékről ennél bővebben egy korábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

PALO SANTO és a légfertőtlenítés

????Mint arról már korábban is írtam a tömjén és a fehér zsálya kapcsán, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az évezredek óta energetikai tisztításra használt anyagok fizikális szinten kiváló fertőtlenítő ( antibakteriális, antivirális és pesticid ) hatással bírnak, nincs ez másképp a Palo Santoval sem.
????Bár a Palo Santoval kapcsolatban még kevés a klinikai vizsgálat, de számos népgyógyászati tapasztalat támasztja alá jótékony hatását, erről az
Aromatika magazinból megosztott Palo Santo cikkben ( lásd korábbi FB poszt ) részletesen olvashattok.
???? Ebből viszont az következik, hogy a Palo Santoval energetikailag megtisztított légtér fizikális szinten fertőtlenítve lesz, ami ugye manapság igen aktuális.
????Mivel a tömjén esetében végeztek arra vonatkozó vizsgálatot, hogy mi a hatékonyabb, az illóolaj vagy a füstölés légfertőtlenítés szempontjából, ahol a füstölés jóval hatékonyabbnak bizonyult ( 91,43% a 67,5°% szemben ), ezt valószínűsíthetjük a Palo Santo esetében is.
???? Ezek a kutatások csak alátámasztják és megerősítik az emberek évezredes hagyományait, miszerint a füstölést előszeretettel használták légfertőtlenítésre ( is ). A közösségi terekben rendszeresen és folyamatosan füstöltek.
????Persze, ha nincs lehetőségünk valahol füstölni, akkor marad az illóolaj és a térparfüm.
????És természetes alapanyagokból, mert ezeket a jótékony fizikai és finomenergetikai hatásokat csak a valódi ( és jó minőségű ) növények közvetítik, a szintetikumok nem.
???? Szóval füstöltél már ma ?????
Fotó: Flickr / Canacol

PALO SANTO a népgyógyászatban

A Palo Santonak füstölőszerként kitüntetett szerepe van a dél-amerikai hagyományokban, már az inkák is az istenekkel való kommunikáció elősegítésére használták. Ezen kívül természetesen a energetikai aura és tértisztítás is kiemelt "hatásterület" volt.
A Palo Santo-t azonban, sok más növényhez hasonlóan nemcsak füstölőszerként használták, a dél-amerikai népgyógyászat különféle módokon és széles skálában vetette be:
???? alkoholos kivonatával a reumatikus izületeket kenték be, hogy csökkentsék a gyulladást és a fájdalmakat
???? kérgéből izzasztó főzetet készítettek
???? gyantájából fájdalomcsillapító balzsam készült
De a következő betegségeknél is sikerrel alkalmazták és használják még ma is:
???? megfázás, influenza
???? asztma, allergia
???? fejfájás
???? fájdalomcsillapítás
???? stresszoldás
???? félelem és depressziós állapotok
Európában jellemzően csak füstölőszerként és illóolajként van forgalomban.
Szerző: Papp Csilla

Hogyan és mivel végezhető az auratisztítás ?

Az előző posztban ismertetett, füstöléssel végzett auratisztítás többféle módon valósítható meg:

---> Legegyszerűbben Palo Santo fával, fehér zsálya levéllel vagy köteggel ( vagy valamilyen vegyes köteggel, pl. fehér zsálya-sárkányvér ), ilyen esetben semmilyen füstölőedényre nincs szükség.
---> Faszenes füstöléssel, ilyenkor azért jelentősen bővül a felhasználható füstölőszerek választéka: különféle tömjének, tömjénkeverékek, világos kopálok, valamint az összes tértisztításra készült keverék ( pl. a prémium energetikai tisztítás ), de természetesen létezik kifejezetten erre a célra készült auratisztítás füstölőkeverék is, sőt mi magunk is összeállíthatunk egy teljesen személyre szabott keveréket.
---> 100% tiszta, prémium minőségű füstölőpálcikával, kúppal, zsinórral, melyek tisztító növényeket tartalmaznak. Mivel a forgalomban lévő pálcikák többsége részben vagy egészben nem tiszta növényi alapanyagokból készül, ezért ebben az esetben nagyon oda kell figyelni a termékválasztásra. A minőséget és a hatást az is nagyban befolyásolja, hány %-ban tartalmaznak növényi alapanyagokat ( 5-10% vagy 50-70 % !!! ), mert a fennmaradó rész csak égéssegítő és kötőanyag, melynek nem lesz tisztító hatása, még akkor sem, ha természetes ( nem az a feladata ).

‼️ Rácsos edénnyel nem nagyon szoktunk sem teret, sem pedig aurát tisztítani, mert egyrészt nagyon minimális a füstje, ami a tisztításnál előnyt jelent, valamint az edény mozgatása közben a mécses könnyen kifolyik vagy elalszik.
Hasonló megfontolásból füstmentes füstölőpálcikával sem szoktunk sem teret, sem pedig aurát tisztítani.

Az auratisztítás rituáléja

Az előző részben az auratisztítás számos pozitív hatásáról olvashattál, most pedig arról, hogyan ténylegesen is végezzük el ezt a rituálét:

  • A tisztítás előtt röviden ( vagy akár hosszabban is ) fókuszáljunk a rituálé céljára, különösen akkor, ha nem csak általános tisztítást végzünk, hanem valamilyen konkrét témán dolgozunk. Mondjunk el egy rövid imát.
  • Vegyük kezünkbe és gyújtsuk meg a használni kívánt füstölőszert, várjuk meg, míg „rendesen” elkezd füstölni.
  • Attól függően, hogy tisztítandó energiákat felfelé a Fénybe, vagy lefelé a Földbe kívánjuk küldeni, a talpunktól vagy a fejtetőnktől induljunk, és füstöljük körbe magunkat, az óramutató járásával ellentétes irányban.
  • Ha egy-egy testrésznél vagy szervnél ellenállást, diszharmóniát érzünk, álljunk meg, és időzzünk el a füstölőszerrel, hagyjuk tisztulni az energiákat.
  • Ismételjük meg annyiszor, ahányszor csak jól esik, egészen addig, amíg azt nem érezzük, hogy minden kitisztult, megkönnyebbültünk.
  • A tisztításnál a legideálisabb, hogy ha meztelenül végezzük, ha mégis ruhában, akkor viszont ügyeljünk rá, hogy az pamut legyen.
  • A füstölést kiegészíthetjük mantrázással, énekléssel, vizualizációval, melyben elképzeljük, hogy a felülről érkező fehér Fény mint egy zuhany, átmos bennünket.

Az auratisztítás ajándékai

Manapság a mi kultúrkörünkben szinte természetesnek vesszük, hogy mindennap fürdünk vagy zuhanyozunk ( ami nem volt mindig így ), azaz megtisztítjuk a fizikai testünket a napközben rárakódott szennyeződésektől, azonban a test finomenergetikai szintjeinek a megtisztítása - az auratisztítás - a tértisztításhoz hasonlóan szinte teljesen feledésbe merült.
Pedig ha létezik fontosabb annál, mint a rendszeres tértisztítás, akkor az pont az auratisztítás, azaz önMAGunk tisztítása. Hiszen a bennünket körülvevő tér - azaz a valóságunk - belőlünk és általunk teremtődik. Tudták ezt őseink is, hiszen a tértisztításhoz hasonlóan az auratisztítást is minden ősi kultúrában használták. A sivatagban élő beduin törzseknél a mai napig fennmaradt az a szokás, hogy idegen csak azután léphet be a sátrukba, ha előtte körbefüstölik tömjénnel, megtisztítva ezzel az auráját, fertőtlenítve ruházatát.

A rendszeresen, akár naponta végzett auratisztításnak számos előnye van:

---- > kitisztítja az általunk másoktól átvett energiákat, így önazonosabbak lehetünk ( mégis kinek az életét élem ? )
---- > kitisztítja a saját magunk által napi szinten felhalmozott diszharmonikus energiákat, így kiegyensúlyozottabbak, erősebbek és pozitívabbak lehetünk
---- > kitisztítja a korábban ( pl. előző életben ) általunk „teremtett” diszharmonikus energiákat, mintákat és programokat, így támogatva a gyógyulás, változás folyamatát
---- > összehangol a belső MAGunkkal, Felső Énünkkel, a bennünk élő Bölcsességgel
---- > erősíti azt az aspektusunkat, hogy testben élő végtelen, spirituális Lények vagyunk

És ez attól függően, hogy melyik füstöléses technikát használjuk, nem több mint napi 2-5 perc ! Még akkor sem, ha kiegészítjük vizualizációval, mantrával, egy rövid meditációval 
Te mit gondolsz ? Megér neked napi 5 percet ez a sok-sok pozitív dolog ?

1 - 6 / 17 bejegyzés