Blog címkék: auratisztítás

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 21 bejegyzés

Ecuadori Palo Santo fa érkezés

???? Még régebben a boltban többször hallottam vásárlótól, hogy az ecuadori Palo Santo fa szerinte sokkal finomabb a peruinál, ami már akkor is kiváncsivá tett ????
 
???? Ehhez tudni kell, hogy a Palo Santo fa - a dél-amerikai sámánok szent fája - állományainak többsége Peruban és Ecuadorban honos, de kereskedelmi forgalomba - legalábbi Európában - leginkább Peruból érkeznek ezek az illatos-aromás fák.
???? Amelyek persze egyre kevésbé illatosak - de erről egy másik bejegyzésben írok majd bővebben. Aki sok éve használ Palo Santo-t és több helyről is vásárolt - és persze van orra hozzá - érzi.
???? Mivel Európában nem találtam rá beszerzési forrást, ezért kerestem közvetlenül Ecuadorban, ahonnan augusztusban meg is jött az első próbarendelés, hivatalosan, levámolva. Fenntartható forrás, fair trade, certificate, minden ami csak kell.
???? Szandival kíváncsian és persze némi elvárással felvértezve bontottuk ki a csomagot. Nos, őszinte leszek, mi nem voltunk tőle hanyatt esve, mert a minősége hasonlóan jó, mint az általunk "sima" Palo Santo-ként árult fának ( ami egyébként már jó ideje a Fiore D'Orientén keresztül jön Peruból ), de korántsem olyan jó mint a prémium fáé, ami szintén perui.
???? Ettől függetlenül örülök, hogy van, és ki lehet próbálni, és nem veszi el a kedvem attól, hogy a jövőben még ennél is jobbat keressek.
???? És annak is örülök, hogy egész jó minőséget kaptunk ( még ha nem is üti meg a prémium szintet - ami egyébként 10 éve még a normális volt ), nem pedig olyan silányat, amilyenek máshonnan jöttek az évek során, és ott őrizzük őket Esztergomban, mert nem adjuk el, annyira nincs semmilyen illatuk. Kandallóba gyújtósnak még jó lehetnek...
???? Szóval ha van kedved kipróbálni, akkor tedd meg, és örülnénk, ha megosztanád velünk a tapasztalatodat????
???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
???? Florasense

Festett vagy nem festett - ez itt a kérdés 2.

???? Sajnos minden igyekezetem ellenére "sikerült" FEHÉR ZSÁLYA / LEVENDULA kötegből is festettet "megnyernünk". Nagy szívfájdalmamra az összes szállítmányban lévő köteg ilyen lett.
???? Mivel elköteleztem magam amellett, hogy a lehető legtermészetesebb és legjobb minőségű füstölőszerek kerüljenek be a Florasense választékába, és minden őszintén és világosan ki legyen kommunikálva velük kapcsolatban, ezért ezek a kötegek új cikkszámon érhetők el a webshopban, ahol a fotókat is frissítettem.
???? S mivel nem tervezek tartósan választékban tartani festett növényi köteget, ezért ezek kifutóként, akciós áron érhetők el, már akinek belefér a füstölése.
???? A fehér zsálya része teljesen korrekt, még az is elképzelhető, hogy valaki leszedi róla a levendulát, és csak a zsályát füstöli el, még így is megéri a kedvezőbb ár.
???? Azt hiszem, hogy a képen jól látszódik a különbség a festett és nem festett kötegek között: a festett levendulának extrém lila színe van ( ami amúgy nem teljesen kizárt ), de hogy a szára is lila legyen...
???? Nagyon sok csilivili festett köteget tudnék rendelni, szándékosan nem teszem. Ha valaki nagyon vonzódna hozzájuk, azt hiszem talál helyet, ahol megveheti????
???? A növényekre felvitt festékkel kapcsolatban több elgondolkodtató kérdést tettem fel az előző bejegyzésben, ha érdekel és kimaradt volna, olvasd el.
???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
???? Florasense

A tűz óceánja - Palhojari

???? A héten többek között újabb adag PALHOJARI is született.
???? Nem véletlenül kapta anno a TŰZ ÓCEÁNJA nevet, hiszen két igen különleges, szent, tüzes növény táncából születik, és mindkettő az ARANY minőséget hordozza.
???? Mivel keverékként erőteljes ( TŰZ ) SÁRKÁNY energiát idéz meg, ezért nem készülhet másból, csakis az egyik legjobb omani tömjénből, a SUPERIOR-ból, ami maga is gyönyörű napsárga.
???? Régebben - amikor máshonnan jött és sokkal szebb volt - kevertük a small hojariból is, de a mostani small hojari egyszerűen nem méltó hozzá.
???? Mivel a SUPERIOR HOJARI szépséges nagy cseppekből áll, ezért a keverés fontos előfeltétele a gyanta megfelelő mozsarazása, hogy szépen, egyenletesen keveredjen a Palo Santoval. Így lesz füstölve is harmonikus az illata.
???? Használhatjuk tértisztításhoz, auratisztításhoz - ez esetben faszénen érdemes füstölni.
???? Rácsos edényen füstölve picit lassabban dolgozza át a teret, de akkor jobban érvényesül a harmonizáló hatása és a mennyei illata.
???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
???? Florasense

PALO SANTO és a Tűz óceánja

????A Palo Santo-t nem véletlenül hívják "Szent fának", nagyon erőteljes és méltóságteljes füstölőanyag, melyet ezért leggyakrabban önmagában füstölünk.
????Keverékekben ( vagy legalábbis finom és harmonikus keverékekben ) ritkán találkozhatunk vele, mert igen nehéz olyan kompozíciót összehozni, melybe bele tud simulni. De hogyan is várhatnánk el ezt egy királytól ?????
????Vannak azonban kivételek, ezek egyike a TŰZ ÓCEÁNJA, ahol a Napkirály Palo Santo örömtáncot jár a tömjének királynőjével, a mennyei AL-HOJARI-val.
????S hogy mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ?
????Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék:
a TŰZ ÓCEÁNJA.
????Egy valódi SÁRKÁNY energia. Mégpedig TŰZSÁRKÁNY????
Ha úgy érzed, használd:
A keverékről ennél bővebben egy korábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

PALO SANTO és a légfertőtlenítés

????Mint arról már korábban is írtam a tömjén és a fehér zsálya kapcsán, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az évezredek óta energetikai tisztításra használt anyagok fizikális szinten kiváló fertőtlenítő ( antibakteriális, antivirális és pesticid ) hatással bírnak, nincs ez másképp a Palo Santoval sem.
????Bár a Palo Santoval kapcsolatban még kevés a klinikai vizsgálat, de számos népgyógyászati tapasztalat támasztja alá jótékony hatását, erről az
Aromatika magazinból megosztott Palo Santo cikkben ( lásd korábbi FB poszt ) részletesen olvashattok.
???? Ebből viszont az következik, hogy a Palo Santoval energetikailag megtisztított légtér fizikális szinten fertőtlenítve lesz, ami ugye manapság igen aktuális.
????Mivel a tömjén esetében végeztek arra vonatkozó vizsgálatot, hogy mi a hatékonyabb, az illóolaj vagy a füstölés légfertőtlenítés szempontjából, ahol a füstölés jóval hatékonyabbnak bizonyult ( 91,43% a 67,5°% szemben ), ezt valószínűsíthetjük a Palo Santo esetében is.
???? Ezek a kutatások csak alátámasztják és megerősítik az emberek évezredes hagyományait, miszerint a füstölést előszeretettel használták légfertőtlenítésre ( is ). A közösségi terekben rendszeresen és folyamatosan füstöltek.
????Persze, ha nincs lehetőségünk valahol füstölni, akkor marad az illóolaj és a térparfüm.
????És természetes alapanyagokból, mert ezeket a jótékony fizikai és finomenergetikai hatásokat csak a valódi ( és jó minőségű ) növények közvetítik, a szintetikumok nem.
???? Szóval füstöltél már ma ?????
Fotó: Flickr / Canacol

PALO SANTO a népgyógyászatban

A Palo Santonak füstölőszerként kitüntetett szerepe van a dél-amerikai hagyományokban, már az inkák is az istenekkel való kommunikáció elősegítésére használták. Ezen kívül természetesen a energetikai aura és tértisztítás is kiemelt "hatásterület" volt.
A Palo Santo-t azonban, sok más növényhez hasonlóan nemcsak füstölőszerként használták, a dél-amerikai népgyógyászat különféle módokon és széles skálában vetette be:
???? alkoholos kivonatával a reumatikus izületeket kenték be, hogy csökkentsék a gyulladást és a fájdalmakat
???? kérgéből izzasztó főzetet készítettek
???? gyantájából fájdalomcsillapító balzsam készült
De a következő betegségeknél is sikerrel alkalmazták és használják még ma is:
???? megfázás, influenza
???? asztma, allergia
???? fejfájás
???? fájdalomcsillapítás
???? stresszoldás
???? félelem és depressziós állapotok
Európában jellemzően csak füstölőszerként és illóolajként van forgalomban.
Szerző: Papp Csilla
1 - 6 / 21 bejegyzés