Blog címkék

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 108 bejegyzés

Prémium Palo Santo chips

???? A prémium tömjénekkel együtt további prémium minőségű füstölőszereket is kaptunk, ezek egyike a PALO SANTO CHIPS.
???? Azért használjuk rá inkább a chips kifejezést- mert ahogyan a fotón is jól látszik -aprítása nem egyenletes, mint a sima vágott Palo Santo-nál, hanem változó: kisebb és nagyobb darabokat is tartalmaz.
???? Ez semmilyen problémát nem okoz füstöléskor: tehetjük rácsra vagy faszénre, magában vagy keverékben is - például a közkedvelt MENNYEI BÉKE füstölőkeverék is ezt a chips-et tartalmazza.
???? Ugyanonnan kapjuk, ahonnan a Prémium Palo Santot is - itt a minőség és a fenntarthatóság garantált.
???? Mert önmagában a SERFOR minősítés sajnos nem garantálja a PALO SANTO minőségét - nem egy olyan Palo Santo fa volt már a kezemben, aminek bár elvileg volt minősítése, de illata nem???? A csomagolás meg a weboldal sok mindent elbír, de az illat magáért beszél.
???? A SERFOR minősítésnél számomra sokkal fontosabb a beszerzési lánc megbízhatósága, hogy folyamatosan jó minőséget kapjunk fenntartható forrásból Fair Trade keretek között.
???? Ezért most már csak 2 helyről szerzünk be Palo Santo-t ( a simát és a prémiumot ), de erről később többet írok majd.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

Royal Hojari - az ománi zöld tömjén

???? A héten sok szép növényt és gyantát kaptunk, közöttük is legszebb és legkülönlegesebb az ománi zöld tömjén volt.
???? Néhány éve már, hogy kínálatunkban szerepel ez a prémium minőség, amit hála Istennek egyre többen keresnek és értékelnek. De a mostani szállítmány mind közül is a legszebb, ennyire intenzív zöld színű ( nem festett !!! ) tömjént még én is csak fotón láttam eddig ????
???? Szóval ez a valódi ZÖLD ROYAL HOJARI - a tömjének királynőjének, az omani tömjénnek ( Boswellia sacra ) is a csúcskategóriája, ami európai ember számára elérhető. ( Van még e fölött is, de azt rendszerint nem engedik ki Omanból, nem is értem, hogy miért nem???? )
???? Nagyjából 300 kg tömjénből tudnak kb. 1 kg zöld tömjént kiválogatni, mely válogatás természetesen a mai napig kézzel történik.
???? Nem minden évben ennyire gyönyörű zöld, ez is évjárat és időjárás függő, akárcsak a szőlő.
???? Nem csak a színe, de az illata is különleges: az omani tömjénre oly jellemző citrusosság mellett megjelenik egy enyhe kámforos-mentás-eukaliptuszos illatjelleg, az energiája pedig légiesen könnyed - akárcsak egy tündér táncolna a parketten...
???? Zöld színe idővel halványul, ezt a már sárgába hajló árnyalatú, korábbi években szüretelt tömjént is megtaláljátok nálunk, valamivel kedvezőbb áron.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

A tömjén ékszerek fizikai tisztítása

???? A tömjén ékszerekkel, különösen a natúr és fehér színűekkel kapcsolatban rendszeresen felmerül a kérdés, hogyan lehet / kell őket fizikailag tisztítani.

???? Ez elsősorban a MATT ékszereknél lehet nagyobb "probléma": ők könnyebben koszolódnak, míg a polírozott ( fényes felületű ) ékszerek kevésbé.

???? Mindkét esetben jó megoldás, ha valamilyen jó minőségű natúr - lehetőleg tömjén - szappannal lemossuk őket.

???? A műgyantával készült tömjén ékszerek jól bírják a vizet, nem szívják magukba, így nem lesz belőle olyan probléma, vetemedés, mint a Palo Santo ékszereknél.

???? Ha nagyon el lenne az ékszer koszolódva - ami a matt fehér gyöngyöknél, medáloknál feltűnő -, akkor a szappant kiegészíthetjük még némi körömkefés dörzsöléssel is????

???? A fizikai tisztítás után lehetőleg szánjunk plusz időt az ékszer energetikai tisztítására is ( ld. előző bejegyzés ), azaz forgassuk meg tömjénfüstben.

???? A legvégén pedig - ha szeretnénk- dörzsöljük át 1 csepp valódi tömjén illóolajjal. 

???? Szépséggel, áldással

Csilla

???? Florasense

A tömjén ékszerek energetikai tisztítása

???? A tömjénből készült ékszereket - más ásványékszerhez hasonlóan - az első használat előtt, majd pedig időről-időre érdemes energetikailag megtisztítani.

???? Feltéve persze, ha nem csak külső szépségéért szeretnénk viselni, hanem az áldásos finomenergetikai hatásában is részesülni szeretnénk.

???? Az ékszerek energetikai tisztításának legegyszerűbb módja, ha tömjénfüstben forgatjuk meg. Ha éppen nincs otthon tömjén, akkor a Palo Santo is megteszi, de a fehér zsályát a tömjén esetében kevésbé javasolnám.

???? Energetikai tisztításhoz érdemes mindig faszénen füstölni, hogy füst is legyen????

???? A füstölést kiegészíthetjük az előző posztban leírt tömjén illóolajos átdörzsöléssel is, így még erősebb lesz a hatása.

???? Az energetikai tisztítást érdemes mindig fizikai tisztítással kezdeni, erről egy másik bejegyzésben olvashatsz.

???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

Tömjén ékszer = aromaékszer

???? A tömjén ékszerek valódi leporított tömjén gyantából ( szomáliai Boswellia carterii ) készülnek - műgyantával dolgozzák össze őket, hogy stabilan formázhatók legyenek - így a frissen készült és hozzánk beérkezett ékszereknek nem meglepő módon intenzív tömjén illatuk van.

???? Sajnos ez a jellegzetes illat idővel akkor is elhalványul, ha nem hordjuk őket, ahogy fokozatosan elillan belőlük az illóolaj.

???? Ha valaki szereti / szeretné a tömjén illatát folyamatosan magán viselni, akkor erre a MATT ( tehát nem polírozott ) ékszereknél igen egyszerű és nagyszerű lehetősége van.

???? Elég csak a tenyerünkbe cseppenteni 1 csepp valódi és jó minőségű tömjén illóolajat, és azzal átdörzsölni az ékszert, ami magába szívja az illóolajat, akárcsak egy illatkő. Ezt később bármikor megismételhetjük, amikor azt érezzük, hogy már nem elég intenzív az illata.

???? Az olaj még az ékszer színét is intenzívebbé varázsolja.

???? Természetesen más illóolajat is használhatunk, amit éppen szeretnénk.

???? Nálunk a választékban jelenleg 2 féle tömjén illóolaj érhető el stabilan: A Fiore-tól a szomáliai Boswellia carterii, illetve a GLORIOUS omani tömjénből ( Boswellia sacra ) Németországban desztillált hihetetlenül aromás olaja.

Tömjén & borostyán karkötők

???? Az újonnan érkezett karkötőinknél a tömjént borostyánnal kombinálták, ami egy igen érdekes és különleges kombináció.

???? A tömjénről sokan tudják, hogy egy növényi gyanta, de a borostyánt szinte mindenki csak ásványként ismeri és használja, holott az is egy megkövesedett ( fosszilis ) gyanta. Európában leginkább a Baltikum a lelőhelye, és már ősidők óta nagy becsben tartják.

???? A borostyánt azonban füstölni is lehet, stabil összetevője az omani tömjénnel készült TÖMJÉNES TÉRTISZTÍTÓ keveréknek: jól tisztítja az elektroszmogot ( is ). Pálcika formájában is kapható nálunk: ebben természetesen porított formában van. A pálcikák Lengyelországban készülnek baltikumi borostyánból.

???? A borostyán ékszerként viselve ( is ) erőteljes NAP energiát képvisel, akárcsak a tömjén maga, így kiváló kombináció az önbizalom, a belső erő, a napfonat csakra erősítéséhez, harmonizáláshoz, és ezáltal a személyes erő és erőtér védelméhez.

???? A fekete színű tömjénnel fűzve még inkább a védelmi funkció kerül előtérbe.

???? Természetesen játszik minden olyan további fizikai-lelki-szellemi hatás is, melyet az ásványos szakirodalom a borostyánhoz rendel, kiegészítve és felerősítve a tömjén nagyon tiszta, Isteni minőséget és tudatosságot behívó energiájával.

???? Szóval izgalmas és erőteljes ékszerek érkeztek.
1 - 6 / 108 bejegyzés