Blog címkék: évrendezés

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 12 bejegyzés

12 mágikus éjszaka - január 4.-5.

12. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 4 éjféltől január 5 éjfélig♐️

Az utolsó, tizenkettedik mágikus éjszakához tartozó hónap a DECEMBER, a hozzárendelt csillagjegy a NYILAS ( az "magasabb rendű értelmet adó erő" ), eleme a TŰZ, témája pedig a teljes megtisztulás, a transzformáció. Az elmúlt 11 nap során hosszú utat jártál be, kapcsolódtál gyökereidhez, égi vezettetésedhez, majd a belső forrásodra ráhangolódva saját értékességed tudatában megtisztítottad külső kapcsolataidat is, hogy erőd és energiád teljes tudatában felfedezve életcélodat, vele összhangba hozd a 2019 év terveit, megtervezve, átgondolva, átérezve és megáldva őket. Eljött az idő tehát, hogy a kört bezárva magasabb szintre lépj, és így indulj neki az új évnek, felkészülve egyben a január 5-ről a 6-ra ( Vízkereszt vagy 3 Királyok ünnepe ) virradó éjszakára, melyet a csodák éjszakájának tartanak, amikor bármi megtörténhet.

Most a következő dolgokon érdemes elgondolkodnod:
- Mi az, ami örömmel töltött el az elmúlt 11 nap során ? Mi az, ami meglepetést okozott pozitív értelemben ?
- Volt-e valami, ami esetleg zavart, rosszul esett, amit nehezen éltél meg ?
- Van-e olyan téma, amire még vissza kell térned ?
- Voltak-e olyan minták, érzések, melyek ismétlődve fel-feljöttek ?
- Megengeded-e magadnak, hogy a csodák belépjenek az életedbe ?
- Életed mely területein örülnél a legjobban a csodáknak?


A témához kapcsolódó füstölőanyag a csodálatos TŰZ elemű HOJARI tömjén ( Boswellia sacra - SMALL, MEDIUM vagy SUPERIOR), mely egyszerre tisztít és isteni magasságokba emel, hogy a spirál egy magasabb szintjén tudjál tovább lépni.

Csodákkal teli Új Évet Mindenkinek ! Áldás

Szerző: Papp Csilla 

12 mágikus éjszaka - január 3.-4.

11. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 3 éjféltől január 4 éjfélig♏️

A tizenegyedik ( utolsó előtti ) mágikus éjszakához tartozó hónap a NOVEMBER, a hozzárendelt csillagjegy a SKORPIÓ ( a "kompromisszumot nem ismerő erő" ), eleme a VÍZ, témája pedig az életcél, életfeladat felismerése, melyben a november 1-ei Mindenszentek / Küszöb ünnep / Samhain energiája, a halállal és az élet körforgásával való szembesülés lehet segítségedre. Ilyenkor ugyanis óhatatlanul felmerül bennünk a kérdés, hogy miért is vagyunk itt a Földön ?

Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:
- Hogyan élted meg az elmúlt novembert és a Mindenszentek napját ? Jött-e bármilyen felismerés az elmúlással való szembesülés és az ősökkel való megbékélés nyomán ?
- Van-e olyan ősöd, akivel még nem sikerült teljesen megbékélned ? Ismered-e egyáltalán őket ? Mit tudsz róluk és az életükről ? Van-e bármilyen párhuzam, hasonlóság a te életeddel ?
Tudod-e, mi az életcélod ? Van-e egyáltalán ? Miben látod az életed értelmét ?
- 2019-es céljaid, terveid mennyire csengenek egybe az életcéloddal ? Mennyire támogatják léted magasabb rendű értelmét ?
- Van-e bármi, ami hátráltatja az életfeladatod és 2019-es céljaid elérését ? Hogyan engedheted el ezt ?
- Kell-e valamit átalakítanod, újra struktúrálnod életed egy vagy több területén ahhoz, hogy az életcéloddal nagyobb összhangban haladhassál az úton ?

Ehhez a minőséghez tartozó füstölőanyag a sötét kopálok valamelyike: SAUMERIO ( perui fekete kopál ) vagy a COPAL NEGRO MEXIKÓ, esetleg a BREUZINHO ( brazíliai fekete kopál ).

A fekete kopált a maják az "Istenek eledelének" tartották, és szerintük az Éjszaka Jaguárja hozta el az embereknek, hogy segítsen nekik az ősökkel való kapcsolatfelvételben, valamint a lélek sötét bugyraiba való alámerülésben és a "sötét oldaluk" integrálásában.

Gyakorlat: Tegyél fel egy kis fekete kopált füstölni, és hívd meg az őseidet, akik szeretnének neked most segíteni. Nézz a szemükbe, adj hálát, hogy életükkel lehetővé tették, hogy te is élhess, és köszönd meg nekik, hogy akár láthatatlanul is segítenek utadon. Ha kell, kérj segítséget és útmutatást tőlük életfeladatod felismerésében és beteljesítésében.

Így legyen. Áldás❤️

Szerző: Papp Csilla

12 mágikus éjszaka - január 2.-3.

10. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 2 éjféltől január 3 éjfélig♎️

A tizedik mágikus éjszakához tartozó hónap az OKTÓBER, a hozzárendelt csillagjegy a MÉRLEG ( a "kiegyensúlyozó erő" ), eleme a LEVEGŐ, témája pedig a konkrét cselekvés, kivitelezés előkészítése azon célok, tervek tekintetében, melyeket az elmúlt napokban előkészítettél, elképzeltél, megáldottál. Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod: 
Milyen életesemények, történések jutnak eszedbe az elmúlt év októberéből ? Hogyan éltem meg az átmenetet a "sötét" hónapokba ?
- Milyen az életerőenergia szinted ? Van-e elég ( testi-lelki-szellemi ) erőd, hogy nekivágjál a céljaid elérésének az új évben ?
- Hogyan tudod energetizálni magad ? Mi az, ami neked a legjobban segít, ami energiával tölt fel ?
Milyen határidőket és konkrét lépéseket tervezel a céljaid elérése érdekében ? Bár itt konkrét dolgokról van szó, próbálj meg a belső hangodra, sugallatodra, bölcsebb részedre hallgatni, hogy ne a külvilág, vagy az ego által diktált vagy elvárt lépések és határidők legyenek, hanem olyanok, melyet az isteni vezettetésedtől kapsz, ez utóbbi ugyanis nem szül felesleges erőlködést és stresszt az életedben.

Ehhez a témához kapcsolódó füstölőanyagok a szomáliai TÖMJÉN ( Boswellia carterii ) és a ROZMARING. A szomáliai ( carterii ) tömjén azon túl, hogy összeköt a bölcsebb részeddel, segít az energiák központosításában is, míg a rozmaring a tetterőt és a cselekvést támogatja.

Gyakorlat: Gyújtsd be a füstölőt, és úgy írj listát a korábban már fókuszba tett célokról, és az azokhoz vezető lépésekről, határidőkről, mert így könnyebben kerül egyensúlyba a racionális részed a belső, bölcs részeddel. Figyelj közben az érzéseidre, melyek a lépések, határidők lejegyzése során felmerülnek benned. Jelzik, hogy jó úton jársz-e. Később időről-időre előveheted ezt a listát, és megnézheted, hogy hol tartasz benne, kell-e esetleg valahol korrekció, újratervezés. Ilyenkor is nyugodtan hívd segítségül a növények erejét.

Így legyen, Áldás❤️

Szerző: Papp Csilla

12 mágikus éjszaka - január 1.-2.

9. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 1 éjféltől január 2 éjfélig♍️

A kilencedik mágikus éjszakához ( naphoz ) tartozó hónap a SZEPTEMBER, a hozzárendelt csillagjegy a SZŰZ ( a "szolgáló erő" ), eleme a FÖLD, témája pedig önmagunk és az új év megáldása.
Mi az ÁLDÁS ? Az ÁLDÁS az, amikor a bennünk fénylő arany középpont ( az arany a szellem kiteljesedését szimbolizálja ) és /vagy Felső Énünk segítségével védelmet, bizalmat, sikert, örömöt és kiteljesedést kérünk valakire vagy valamire.


Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:
- Hogyan élted meg az elmúlt szeptembert és az őszi napéjegyenlőséget ? Milyen történésekre emlékszel ?
Mennyire tudsz a belső középpontodra ráhangolódni ? Hol érzed, hogyan érzed ? Vagy inkább látod ? Érzed-e egyáltalán ? Ha igen, milyen a színe, a formája ?
Miért szeretnél tudatosan hálát adni az életedben ?
- Mit vagy kit szeretnél az új évben megáldani ?

Ehhez a minőséghez kapcsolódó füstölőanyagok a "királyi" ALOÉFA/SASFA és a FEHÉR SZANTÁLFA, melyek pontosan ezt a belső, arany középpontot erősítik, támogatják és aktivizálják. Nem véletlenül töltenek be évezredek óta kiemelt szerepet a keleti tradíciókban.

Gyakorlat / rituálé: Miközben meggyújtod és hagyod füstölni ezeket a csodálatos anyagokat, képzeld el, hogy az aranyló belső középpontodból kisugárzó fény átjárja minden sejtedet, védelmező burkot von köréd és ugyanilyen védelmező fénnyel veszi körbe azokat az embereket, helyzeteket vagy bármi mást, melyeket az új évben meg szeretnél áldani. Ha teheted, akkor szóban is nyilvánítsd ki: Megáldalak téged, kívánom hogy ...

Így legyen, Áldás❤️

Szerző: Papp Csilla

12 mágikus éjszaka - december 31.- január 1.

8. MÁGIKUS ÉJSZAKA: december 31 éjféltől január 1 éjfélig♌️

A nyolcadik mágikus éjszaka maga az átmenet, az új év kezdete, a hozzátartozó hónap az AUGUSZTUS, a hozzárendelt csillagjegy az OROSZLÁN ( a "teremtő erő" ), eleme a TŰZ, témája pedig egyrészt az átmenet tudatos megélése, másrészről pedig a világban való megnyilvánulásunk. Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:

Hogyan élted meg az elmúlt augusztust ? Mire emlékszel spontán ? Voltál-e nyaralni, élvezted-e a napsütést ? Feltöltődtél-e energiával ?
Milyen érzések jönnek fel benned az új év kezdetével kapcsolatban ? Lendületesnek, energikusnak vagy inkább lassúnak és nehézkesnek találod az átmenetet ? Bármi is jött föl, bárhogyan is érzel, fogadd el ! Egyszerűen csak tudatosítsd magadban, hogy igen, így érzek.
Következő lépésként gondolkodj el azon, hogy jó ez így neked, vagy jövőre másképp szeretnéd megélni ?
Hogyan nyilvánulsz meg a világban ? Tudod-e hitelesen képviselni azt, amiben hiszel ? Önbizalommal teli és sugárzó vagy-e életed minden területén ? Ha nem, akkor mely terület vár még gyógyításra ?
Milyen érzés tölt el, ha a terveid megvalósulására gondolsz az új évben ? Lelkesedő és örömteli vagy-e, vagy szinte már természetesnek veszed, hogy manifesztálódnak ? Vagy el sem tudod képzelni ?

Ehhez a témához / minőséghez jól illik füstölőanyagként a gyönyörű aranysárga MAYDI TÖMJÉN és az ARANYKOPÁL. Mindkettő a benned lévő NAP minőséget erősíti és támogatja.

Gyakorlat / rituálé: 
Miközben valamelyik fent említett anyagot felteszed füstölni, képzeld el, hogy lényed középpontjából aranysárga fény árad ki, mely átjár majd körbevesz téged. Érezd, hogy sugárzóan lelkes és erős vagy. Bármit képes vagy megvalósítani, és meg is teszed !
Így legyen, Áldás❤️

Szerző: Papp Csilla

12 mágikus éjszaka - december 30.-31.

7. MÁGIKUS ÉJSZAKA: december 30 éjféltől december 31 éjfélig♋️

A hetedik mágikus éjszakához ( naphoz ) tartozó hónap a JÚLIUS, a hozzárendelt csillagjegy a RÁK ( az "érzelmi erő" ), eleme a VÍZ, témája pedig az új évre való tudatos felkészülés, az átmenet tudatos megélése. Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:

- Mire emlékszel az elmúlt év júliusából, amikor a nyár még javában tombolt ? Mi foglalkoztatott akkor ? Élvezted-e a nyári pillanatokat ?
Találkoztál-e azóta új dolgokkal az életedben ? Emlékszel-e arra, hogy milyen volt a találkozás ( félelmet keltő vagy örömteli, inspiráló ) ?
Hogyan éled meg általában a változásokat, az új dolgokkal való találkozásokat az életedben ? Kíváncsi vagy-e, vagy izgatott, vagy inkább félsz és visszahúzódsz ? Változik-e ez a "működési mód" esetleg életterületenként, szituációnként ? Mennyire vagy ennek tudatában ?
Mire vágysz az új évben ? Itt elsősorban érzelmeken és szellemi minőségeken érdemes elgondolkodnod. Ha van kedved le is írhatod őket. Pl. önbizalom, életszeretet, vidámság 

Szerző: Papp Csilla

1 - 6 / 12 bejegyzés