Rituálék

1 - 2 / 2 bejegyzés

Hétköznapi varázslat - Szenvedély

Egy kis varázslatra invitálunk Téged! Ha a Te életedben is hol lobog, hol épp csak pislákol a szenvedély lángja, akkor olvass tovább.

Mindannyian hullámzunk az élet tengerén, ugyanígy hullámozhat szenvedélyünk, az élet tüze, mely táplálja kreatív energiánkat, megélt nőiességünket vagy férfiasságunkat. Amikor a hullámvölgybe érünk, bizony nehéz újra rátalálni erre a kapcsolatba önmagunkban. Ilyen szituációkra ajánljuk az alábbi egyszerű gyakorlatot.

Mire lesz szükséged? Vörös vagy narancsszínű mécsestartó és mécses, zavartalan nyugalom kb. 15-20 percig, egy kis fantázia. Kiegészítheted a rituálét természetes füstölőanyaggal is! Fontos, hogy természetes anyagokkal dolgozz, hiszen csak azoknak van valódi finomenergetikai hatása, „varázsereje” (lásd első komment)
Ha van házi oltárod, akkor tehetsz rá olyan képet, szobrot, ami számodra a szenvedélyt jelképezi!

A varázslat menete gyertya, természetes füstölő és vizualizáció segítségével:

 • Rendezd környezetedet, ahol el fogsz csendesedni. Ha úgy döntöttél, hogy a növények természetes támogató energiáit is segítségül hívod, akkor ideje beizzítani a füstölőt! ;)
 • Zene nélkül ajánljuk az élesebb fókuszért, de ha úgy kívánod, akkor keress tüzes latin vagy női energiákat támogató ( Youtube-on érdemes például Healing female energy stb. címszavakra keresni) zenét. Mindenféleképp olyat válassz, amire rá tudsz hangolódni, bármiféle ellenállás nélkül.
 • Ülj le kényelmesen, székre, keresztbe tett lábbal, ahogy épp jól esik.
 • Helyezd el a gyertyát a mécsestartóban, biztonságos helyen!, majd gyújtsd meg.
 • Figyelj lélegzetedre, nyugodtan, mélyen lélegezve kapcsolódj először Földanyához, érezd meg a biztonságát, támogató – tartó erejét. Majd kapcsolódj az Égbe, érezd a tisztító, felemelő tisztaságot. Engedd, hogy szívtereden keresztül áramoljon az energia.
 • Normális lélegzetvétellel résnyire nyisd ki szemed, és pihentesd tekinteted a lángon, miközben testedben is, az alhasi tájékon megjelenítheted a lobogó tüzet, a szenvedély tüzét. Hunyd le szemed, vagy nyitott szemmel érezd tovább.
 • Engedd, hogy a tűz átjárjon Téged, érezd, ahogy melegíti az ágyékodat, lásd, ahogy a blokkokat, akadályokat elégeti és egyre fényesebben, nagyobb lánggal lobog.
 • Addig végezd ezt a vizualizációt, amíg jól esik!
 • Ha érzed, hogy a végéhez közeledsz, szeretettel oltsd el a lángot, mellyel a vizualizáció során dolgoztál!!
 • Majd lassan, lépésről lépésre, finoman hívd magad vissza abba a rendezett környezetbe, ahová leültél feléleszteni belső tüzedet, szenvedélyedet.

+1 külön tipp hölgyeknek: Vegyél egyet, vagy kapd el valamelyik kaspós, szépen virágzó virágodat! Kapcsolódj a virág finomságához, szépségéhez, életerejéhez, megújulási képességéhez!

Néhány a természetes füstölőanyagok közül a példa kedvért:, opoponax – benzoé – sztórax növényi gyantákat, vagy természetes afrodiziáló növényeket, mint a guajakfa, ambretta, fahéj, jázmin, koriandermag, szerecsendióvirág, tonkabab! A gyantákat és a növényeket érzésed szerint bátran keverd össze, találd meg saját keverékedet!

1-es vagy 2-es csakra füstölőkeverék vagy prémium csakra füstölőpálcika, ha kényelmesebb utat választod!

Az ajánlott termékeket válogatás nélkül eléred itt!

Miért és mikor van szükség energetikai tértisztásra

Lassan elfogadottá válik az a tény, hogy minden, ami bennünket körülvesz, az más-más rezgésszintű energiából alakul ki, folyamatos rezgésben, változásban van. Ahogy az emberi testet energiamezejét aurának hívjuk, ugyanígy van saját energiatere háziállatainknak, otthonunknak és minden, minket körülvevő tárgynak. Az energiaáramlás kölcsönös közöttünk és a külvilág között, így oda vissza hatásban élünk. Például otthonunkban megjelenő rendetlenség, az gyakran a bennünk megválaszolatlanul maradt fájdalmas kérdésekről tereli el figyelmünket. Valamiért a fizikai cselekedeteket egyértelműnek vesszük, hiszen szemmel látható, azonban azt, hogy megjelenő érzéseink is hasonlóan erős lenyomatot  hagynak a minket körülvevő térben, ha szemmel csak néhányan látják is, ugyanolyan érvényű. Mindenki a világban így működik, így hát együtt tetremtjük a körülöttünk lévő világot.


Sok ember érzékeny arra, hogy az őket körül vevő térben milyen energiák vannak ( harmonikus vagy diszharmonikus ), és ahol sokat veszekednek, sok a negatív gondolat és érzés, ott általában nem érzik túl jól magukat. Ez akkor is előfordulhat, ha mi magunk lettünk valamiért dühösek vagy szomorúak. 
Mit tehetünk ilyenkor, hiszen érzéseinken keresztül már kiküldtük a térbe az energiacsomagot ?
Tudatosak leszünk és kitisztítjuk.


Tehetjük ezt szimplán szellemi úton, de ősidők óta a füstölést és a növények energiáját hívják ilyenkor segítségül az emberek.
 

Vegyük sorra, milyen esetekben lehet szükség energetikai tértisztításra!

 • Új otthonunkba költözés előtt, első napokban: Ilyenkor a szokásos takarítás és "tisztasági" festés mellett mindenféleképpen végezzünk energetikai tértisztítást is, hogy az előttünk ott lakók energetikai lenyomatától megszabaduljunk. Különösen fontos ez régi épületek esetében, ahol előttünk akár sok generáció is lakott. Ha nagyobb felújítást végzünk, akkor a felújítás előtt és után is érdemes elvégezni a tisztítást. Ha új ingatlant veszünk, érdemes azt is tisztázni, ha lehetőségünk nyílik rá, hogy korábban mire használták a területet, milyen események történtek ott, esetleges haláleset, öngyilkosság, válás stb. Ennek fényében cselekedjünk mi magunk vagy kérjünk szakavatott segítséget
 • Ha új irodába, munkahelyre megyünk: Mivel itt is épületekről és ingatlanokról van szó, mindenféleképpen érdemes megtisztítanunk magunk körül a teret, ha másképp nem, akkor tértisztító sprayvel ( pl. mert füstérzékelő van )
 • Utazáskor szállásunkat: Hiszen az ott megforduló emberek igen nagy száma ki tudja milyen energia kavalkádot hagy hátra, amibe mi nyitottan, pihenésre (vagy munkára) készen merülünk bele.
 • Évszakváltáskor esedékes nagytakarítás után: Azért, hogy a látható fizikai szint változásai, tisztulása mellett a finomenergetikai szintek is kitisztuljanak, így téve teljessé a rendet.
 • Ha bárhol, bármikor “itt ragadt” testetlen energiáját érzékeljük: Ezek olyan lelkek, akik a haláluk után nem tudták elhagyni a Föld rezgéstartományát, mert valami miatt erős érzelmi kötődésük van, ez pedig sem nekik sem nekünk nem jó. Elvezetésükhöz a füstölésen túl szükség lehet szellemi technikákra is, ilyet a legtöbb régi gyógyító / szellemi hagyomány ismer és használ.
 • Bárhol és bármikor egy nagyobb veszekedés vagy vita után
 • Betegség, depresszió, rossz hangulat esetén, már amikor felüti fejét, így felgyorsítható a diszharmonikus energiák távozása, hamarabb elmúlik
 • Gyógyító térben (természetgyógyász, jógastudió, orvosi rendelő): ideális esetben minden egyes kliens előtt és után érdemes kitisztítani az energiákat. Ha erre nem lenne kapacitásunk, napi vagy heti szintű karbantartás is sokat segíthet
 • Bármilyen nagy forgalmú térben: például iskola, szálloda, orvosi rendelő, hivatalok - ez persze manapság egyáltalán nem szokás, pedig az ott megforduló rengeteg ember igen változatos és hektikus energetikai lenyomatot hagy.
1 - 2 / 2 bejegyzés