Gyártók

Ismerkedj meg azokkal a szívvel, lélekkel dolgozó emberekkel, akiknek mind missziója, hogy a lehető legtisztább és legtermészetesebb termékek előállításával amellett, hogy munkahelyet teremtenek a világ különböző pontjain, legfőbb céljük, hogy a magas, prémium minőségű termékeikkel a hétköznapi emberek életminőségéhez, egészségéhez és fejlődéséhez járulhassanak hozzá a Természet gyógyító minőségű anyagaival.

Mi a közös a prémium termékeket gyártó emberekben!? Mindannyiuknak fontos a Természet szeretete, nem pusztán szeretete, de védelme és óvása is, hogy hosszú távon fenntartható módon közelítsenek a Forráshoz. Egy maréknyi amerikai, akik a partvidéktől a Sierra Nevada hegyiig járja be a vidéket az őshonos növényekért, miközben a legkisebb beavatkozás mellett a folyamatos támogatás és felügyelet is aktív és fontos része munkájuknak, melyet környezetvédelmi projekteken és szervezeteken keresztül valósítanak meg. Egy elhivatott gyógyító, aki az életét tette fel a tömjén cserjék megmentésére, így egyrészt Fair Trade munkahelyeket tud teremteni Afrikában, támogatva a helyi összefogást, míg mi itt Európában, olyan egyedülálló minőségű tömjénekhez juthatunk hozzá, amit a világon csak nagyon kevesen ismerhetnek és élvezhetnek.

1 - 6 / 6 bejegyzés

ISPALLA - a perui gyöngyszem

Az ISPALLA egy perui kézműves manufaktúra, mely elkötelezett módon gyárt prémium minőségű, 100% természetes összetevőkből álló PALO SANTO füstölőpálcikákat.

Hitvallásuk ( a weboldalukról fordítva ):

???? Az ISPALLA akkor született, amikor rájöttünk, hogy a legtöbb ( Palo Santo ) füstölő - melyet meditációhoz, rituáléhoz vagy aromaterápiásan használnak - minőségi színvonala egyáltalán nem az, amire az embereknek szükségük van.
???? Ezekben a termékekben Palo Santo füstölőt általában vegyi anyagokkal keverik össze, amely által elveszíti lényegét és hatását a testre, a lélekre és a szellemre.
???? Ezért hoztuk létre az ISPALLA -t, hogy minden Palo Santo szerelmesnek felajánlhassuk egy 100% -ban természetes alapanyagokból készült füstölőt, amelyet kézzel készítetenek a Piura száraz erdőiből gyűjtött fáiból.
???? Ezt követően jött az a további ötlet, hogy Palo Santo füstölőket gyantával egészítjük ki, hogy energetikai hatásában sokkal erősebb legyen, így támogatva a rituálékat és meditációs /relaxációs élményeket / tapasztalásokat.
???? Így születettek meg a Palo Santo-Copal és a Palo Santo-Mirha pálcikák.
???? Valószínűleg a jövőben további "illatokat" is fogunk készíteni, miközben fenntartjuk, hogy csakis 100% természetes füstölőt készítünk.
???? Mi egy perui márka vagyunk, amely megpróbálja megváltoztatni a Palo Santo "érzékelését" a világban, miközben együttműködünk a itthoni közösséggel annak biztosítása érdekében, hogy minden általunk forgalmazott termék fenntartható forrásból származzon, és az ökoszisztéma ne sérüljön a kitermelés során.
???? Küldetésünk, hogy a perui gyógynövények és fák előnyeit világszerte elismerjék, és tökéletesen képesek legyünk prémium, kézzel készített és környezetbarát kivitelű termékeket biztosítani.
???? Bemutatkozó videójukat itt nézheted meg:
???? Az ISPALLA füstölőket pedig itt találod:

Aromandise - A jól-lét forrása

A dél-francia partok ölelésében találjuk Európa első számú természetes füstölőpálcika gyártóját, az AROMANDISE-t, ahol elképzelik és életre hívják azokat az etikus termékeket, melyek a jólétünk és élettereink minőségét emelik teljes potenciáljukkal. Mint mondják, „A teljes élet a képzelet, a Lélek és az öt érzékszerv harmóniájából fakad.”

Michel és Yumi Pryet-et, alapítókat, a hagyományos etnikai kultúrák inspirálják. A jól-létet, egész-séget és életmódot, mind holisztikus nézőpontból közelítik, mely, amennyire globális, annyira harmonikus is. Csodálják a természetet és a növényvilág gazdagságát. Világ szinten munkálkodnak a környezeti értékek megóvásáért. Kiemelt fontosságúnak tartják, hogy partnereik és vásárlóik figyelmét felhívják az egyéni döntések, fogyasztási szokások és termelési eljárások hatására.Michel és Yumi az Aromadisetól

Többek között ez a hozzáállás is érződik prémium minőségű füstölőszereiken, melyek nemcsak jól-létünk minőségét emelik, hanem otthonunk hangulatához is ugyanúgy hozzájárulnak, mint a háttérzene vagy a hangulatvilágítás. Az általuk forgalomba kerülő termékek minőségét folyamatosan javítják, egyre inkább összhangba kerülnek a környezetbarát irányvonalakkal.

A gyártás minden lépésekor nagy óvatossággal és tisztelettel járnak el, hogy az illatok valódi minőségét megóvják. Támogatják a kulturális sokszínűség, gazdag hagyományokkal rendelkező területek fenntartását és megóvását. A természetes füstölőpálcikáik különböznek a piaci forgalomban megtalálható szagosított pálcáktól, melyek 95 %-a folyékony szintetikus parfümbe és illatanyagba mártott szénalapú pálcika. Ezzel szemben prémium füstölőpálcikáikat kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készítik. Ezt a csomagoláson megtalálható minősítések is tanúsítják, például a „100% Natural”, mely megerősíti a szintetikus anyagoktól mentes termékösszetételt, az „IFRA” (Nemzetközi Illat Szövetség) mely garantálja a termék biztonságos használatát a fogyasztó számára, az I.C.E.A. független minősítési csoport, mely rendszeres időközönként kromatográfiai vizsgálattal ellenőrzi a természetes összetevők valós jelenlétét és a szintetikus anyagok hiányát.

Az évek során összegyűjtött tapasztalataikat minden további nélkül megosztják partnereikkel, hiszen egyik céljuk, hogy felnyissák a nagyközönség szemét a tiszta füstölőpálcikák áldásos és a szintetikus szagosított pálcikák káros hatásaira. Partnereikkel a világ minden táján (Európa, India, Japán) az egyenlőség jegyében dolgoznak együtt. Ezen túl pedig olyan helyi kezdeményezéseket is támogatnak, mint az indiai Naturveda, mely helyi embereknek nyújt oktatást és biztos munkahelyet, a Dr. Dolkar klinika Új-Delhi-ben vagy a Hérault, ami a szakmaibeliek visszaintegrálásáért tevékenykedik.

A természet melletti komoly elköteleződésük tevékenységük minden területén megnyilvánul. A gyártás egésze alatt, a kutatás és gyártás körülményeit illetően (nincs állatokon történő tesztelés vagy természetromboló tevékenység), a választott szállítási módokat illetően a hajózás az egyetlen, ami szóba jöhet. A termékek csomagolásakor az Eco Design a követendő példa, csakis oldószer mentes festékanyagot és újrahasznosított kartont használnak a termék csomagolása és a szállítás során is.

Spirit of Om - Színtiszta energia

A dél-németországi Alpok lábánál megbújó kis faluban találjuk a Gerd és Ellen Bauer által megálmodott bio-energetizált ruhákat gyártó cég európai központját, ahol a terméktervezés, a műszaki fejlesztés, a gyártásellenőrzés, az értékesítés és logisztika történik.

A bio és energetizált szavak nem csak marketing fogás, hanem a cég mindennapjait is átható vezérfonalak, olyan mögöttes tartalommal, melyeket hűen tükröz a központ épülete és környezete is. És amelyek a kezünkbe kerülő ruhadarabokból is sugárzik.

Feng Shui szerint rendezett kert a dél-németországi Allgäu-ban

A központot Németország vezető Feng Shui szakértőjének segítségével tervezték meg odafigyelve a legapróbb részletekre is. Az épületet kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával építették fel, fa, kő, üveg stb. A műanyag jelenlétét a lehető legminimálisabbra szorították, például laptop, nyomtató stb. Internetet is csak kábeles formában érhetünk el a központban.

A felhasznált fenyőfákat a környező erdőkből válogatták majd bio anyagokkal kezelték. Az épület bio betonból készült tartópilléreiben féldrágakövek gondoskodnak a megfelelő energiák jelenlétéről. Az egyenletes chi / energiaáramlást biztosítja az egész házban a padlón és a falakon végigfutó féldrágakő betétes mozaik csík is.

A finom részletekhez tartozik még a faajtókra gravírozott 60-70 cm átmérőjű Élet Virága szimbólum, az ablakokon megtalálható Élet Virága matricák. Az épülethez tartozó raktárban pedig –az előbb említett ásványokkal kirakott oszlopok mellett – egy 1 méter átmérőjű kristálymandala tartja és energetizálja a kész ruhákat és a raktár terét.

Spirit of Om energetizált Élettér lakástextilekkel

Érdekes részlet továbbá, hogy a ruhák finomenergetikai minőségének óvása érdekében nem kerülnek vonalkódok a termékekre.

Az épületből egy kis hegyi tóra nyílik a panoráma, melyet hatalmas üvegfalon át csodálhatunk meg. Itt is ügyeltek arra, hogy kristályokkal megelőzzék az energia szabad kiáramlását az épületből.

A Spirit of Om bio-tanusítvánnyal rendelkező cég, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapok harmoniájára és a pozitív légkörre. Mind a munkahelyeken, mind a teljes gyártási folyamat során ügyelnek a könnyedség meglétére.

Spirit of Om energetizált wellness és jógaruházat bemutatóterem

A fenntarthatóság és a természet közeliség jegyében gyártott ruhák alapanyagául szolgáló pamutot elsősorban az Égei-tenger térségében termesztik majd kézzel szüretelik. A bio minősített pamut nem csak tapintásra és érzetre más, hanem növényvédő- és vegyszerektől, rovarirtóktól, krómtól, nehézfémtől és formaldehidtől mentes marad a gyártási folyamat egésze alatt. A szakrális mintákat pedig vízfogyasztás nélküli digitális technológiával színezik, csakis hitelesített, nem-mérgező és környezetbarát festékkel. A relatív kis távolságoknak köszönhetően a szállítás során sem szükséges a ruhaiparban oly elterjedt gombaölő szerek használata.

Mindemellett a manapság jellemző fast-fashion erőltetett menetben váltott kollekcióival szemben a Spirit of Om ruhatárába évente kerülnek időtálló minőségű darabok, melyeket gondosan terveznek és viteleznek ki. Üzletükben nincs fogyasztást növelő akciózás, csakis a már kifutó, mérethiányos sorozatok utolsó darabjai kerül leértékelésre!

Mindennek fényében és ismeretében már a megfelelő helyén tudjuk értékelni a különleges, egyedi ruhakölteményeket, melyekkel nemcsak külsőnkről, de belsőnkről is gondoskodik a Spirit of Om – Színtiszta energia!

A Florasense a Spirit of Om hivatalos magyarországi disztribútora!

Fiore d'Oriente - Vadon nőtt és organikus

A füstölőket a kezdetek óta használják az imádság, jóga, meditáció, tisztítás/tisztulás és rituálék során helytől, időtől és filozófiától függetlenül. Egy füstölőpálcika eszközünk lehet ahhoz, hogy kapcsolódjunk Énünkhöz, isteni mivoltunkhoz, gondolatban szeretteinkhez és egy felajánlás is Istennek. A füstölőpálcika egy integrált része tapasztalatainknak így muszály, hogy tiszta legyen!

A Fiore d’Oriente –ét 1988-ban alapította Riccardo indiai családok egy csoportjával közösen, azért, hogy a legjobb füstölőket gyártsák és vásárlóikat csakis a legfrissebb és legtisztább termékekkel lássák el. Füstölőpálcikáik kézzel készülnek, 1,6 – 1,8 gramm súlyúak és kb. 65-80 percig füstölnek.

Fiore D'oriente gyár és csapat

A füstölőpálcikák békét és nyugalmat hoznak életünkbe, ha békésen és higgadtan készülnek a legmagasabb minőségű alapanyagokból. A Balgalore-ban, Indiában, található laboratóriumuk felelőssége, hogy a kiváló alapanyagokat kiválogassák, melyekből később a Masala keverékek készülnek a füstölőpálcikákhoz.

Masalájukat mézzel, ritka fák porával, illóolajjal, fűszerekkel és prémium növényi gyantákkal készítik annak érdekében, hogy egy tapintásra puha és enyhén ragadós, különleges illatot árasztó különleges minőségű pálcika kerüljön ki a szorgos kezek alól. Csakis természetes alapanyagokkal dolgoznak, kémiai illatanyagok és ásványi olajok nélkül. Masalájuk egy több mint 400 éves titkos receptúrát követ, melyben az ősi védikus tanítások szerint figyelembe veszik a Hold fázisokat, a Nap és más bolgyók pályáját, és más ősi titkokat.

A Masala egy élő keverék így az előállítás során gondoskodással és nyugalommal kell vele bánni. A hozzávalókat titokban adagolják meghatározott időpontokban. A masalát agyagedényben készítik el és tárolják, körülbelül 15 napba telik, mire a bambuszpálcikákra sodorható állagúvá érik a keverék.

Az elkészült füstölőpálcikák szárítása további 7 napot igényel, mialatt a pálcikákat folyamatosan forgatják a megfelelő szikkadás érdekében. Ez az egyik legfontosabb lépés a tartós illat megőrzésének érdekében, mely időjárástól függően, meleg vagy hűvös és nyirkos, 1 -2 hétig is eltarthat. A szikkadást követően a pálcikákat azonnal aromatartó csomagba teszik, hogy megőrizzék frissességüket. Így fordulhat elő, hogy a megvásárolt pálcikán még puha a masala!

A füstölőpálcikák egy héten belül érkeznek csomagolásra olaszországi műhelyükbe, hogy mindig friss áru álljon rendelkezésükre! Érdekességként megmutatjuk, hogy honnan szerzik be a különleges minőségű alapanyagokat, kattints ide!

Ősi formulákat és receptúrákat használnak, mindamellett, hogy folyamatosan keresik és kísérleteznek az új illatkombinációkkal és vibráló aromákkal. Igyekeznek ötvözni a hagyományokat az új kikísérletezett ötletekkel, miközben hűen őrzik az ősi alapelveket.

Füstölőpálcikáikat közvetlenül eléred itt

Jiri & Friends - csak tisztán

A hollandiai származású Jiri Verstraaten alapította Jiri & Friends cég legfőbb célja, hogy az olyan nagy ismerettségnek örvendő, mégis annyira megosztó keleti gyártóktól származó, tömeggyártású un. mártott pálcikák helyett minőségi kézzel készített füstölőpálcikákkal lássa el az olyan embereket, mint Te magad is, aki szereti és élvezi a füstölőpálcikák, füstölőkúpok illatát és energiáját, mindamellett, hogy tudatosan választja a tiszta és természetes alternatívákat, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a károsanyagok kibocsátását, belélegzését stb. Termékeikhez kizárólag 100% természetes növényi anyagokat használnak fel, melyek Fair Trade minősítésűek.

A Fair Trade minősítésnek hála:

  • a természetet tiszteletben tartják (egyetlen fát sem vágnak ki, vagy az egész növényt nem távolítják el)
  • Palo Santo fa esetében minden eladott fa kilogrammonként 1 új fát ültetnek a fenntarthatóság jegyében
  • Jó munkakörülményeket és jó fizetést biztosítanak a munkavállalóknak
  • Nem terheli a környezetet
  • A termelők helyi oktatást nyújtanak a gyerekeknek a természeti értékek megóvásáról.
  • Aktívan tesznek a nők és férfiak közötti egyenlő bánásmódért

Ha Jiri & Friends –et választod, akkor a tisztaságot, 100% természetességet, Fair Trade értékrendet és a szeretetet választod és büszkén tudhatod magadénak ezeket az értékeket.

Juniper Ridge - Vadon gyűjtött illatok

Te is szereted a vadon, az erdő és az eső illatát? Fontos számodra környezetedet védelme, a Flóra és Fauna zavartalansága, megőrizve és fenntartva a természetet a maga teljességében. Így gondolva a jövőre és Földanyára is! A kaliforniai Juniper Ridge-nél minden illóolaj, füstölőpálcika és parfüm ebben a szellemiségben készül.

A növények illatához és energetikájához hozzáadódik a gondoskodás, a tudatosság és felelősségvállalás minősége, mely érzékelhető különbséget eredményez nem csak az orrunk számára, de finomenergetikai szinteken is!

A „Wilderness Parfume” vadon nőtt virágok, növények, kéreg, moha, gombák és faforgács desztillálásával és kivonásával készül, melyeket a vadont átszelő járatlan utakon gyűjtenek be. Minden termék a növény származási helyének nevét viseli. Így megteremtve a Nyugat- új illat szótárát. A Juniper Ridge arra az alapfilozófiára épül, hogy semmi sem olyan illatos, mint a vad erdő és az egyetlen módja, hogy ezt otthonunkba hozzuk, hogy felkötjük a túrabakancsot és kimegyünk oda.

Szüret … ha a természetből jön, akkor az, bizony változni fog. A szintetikus illatanyagoktól eltérően, ezeket az illóolajokat igazi, őshonos növényekből vonják ki. Ezáltal illatuk sz természeti hatásoktól függően eltérhet az általunk vélt vagy valós ismert illattól.

Eljárás … ha a természetből jön, akkor az, bizony változni fog. A Juniper Ridge csapata a hegyek rétjeit bejárva szimatolja a nedves földet a fenyőfák alatt, és próbálják beazonosítani a szél hozta illatjegyeket. Az illatokat az egész Nyugaton átívelően, erdei utakon és nyomvonalakon, a tábortűz körül gondoljuk ki és az oaklandi (CA) műhelyben alkotjuk meg.  Mindezt azért, hogy megőrizzük a Mojave sivatag napfelkeltéjét, a Big Sur vadvirág mezőit ellepő finom ködréteg látványát, vagy a Sierra Nevada késő-nyári látképét a napsütötte tájjal és a havas gleccsereivel.

A készítés alkímiája … Minden Juniper Ridge termék 100% -osan természetes, melyek régi parfümkészítő technikákat alkalmazva készülnek, mint például a desztilláció, tinkturálás, infuzió vagy enfleurage. Mind a mai napig a folyamat minden egyes lépését házon belül, a Juniper Ridge felügyeli, az első lépéstől az utolsóig. Az összetevők évről évre és szüretről szüretre változiknak, függően a csapadéktól, a hőmérséklettől, a szüret pontos helyétől, és az évszaktól. A végeredmény attól függ, mit találnak a szélben, egy beszélgetés az élő, vad környezettel.

Gondoskodás … Minden növény vadon termett, a begyűjtés a Flora legnagyobb tiszteletével és odafigyeléssel történik. Minden gyűjtőhelyre évente visszajárnak csapatukkal, hogy megbizonyosodjanak a természetes újranövekedésről. A termékekben soha nem használnak idegen vagy invazív növényeket és aktívan részt vesznek az őshonos növények megőrzését célzó projektekben San Diegotól Seattle-ig. Munkájuk gyümölcséből évente adományoznak a természeti környezet és annak élővilágának megóvását és rehabilitását céljául kitűző jótékony, társadalmilag aktív szervezetek támogatását. Évente profitjuk 10 %-át vagy az eladások 1%-át, amelyik nagyobb, adományozzák helyi, környezetvédelmi szervezeteknek.

1 - 6 / 6 bejegyzés