Blog

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 12 / 21 bejegyzés

Mindent a Palo Santoról V. – Palo Santo, mint az energetikai tisztítás egyik alapkelléke

Először is tisztázzuk,  miért is tisztítunk teret!?

Az legtöbbünknek bevett szokása, hogy kitakarítja a lakást, porszívózás, felmosás, portalanítás stb. De mi van azzal a furcsa, kellemetlen érzéssel, amikor belépsz egy megdermedt légterű szobába, ahol épp túl vannak egy heves vitán!?

 Az lassan már közismert és elfogadott tény, hogy minden energia, és mindennek van egy energiatere, embereknél ez taurának hívjuk. Ugyan ezen az elven, lakásunk, autónk, munkahelyünk, kedvenc ékszerünk is rendelkezik egy ilyen finomenergetikai mezővel. Ennek az energiamezőnek a sajátossága, hogy minden lenyomatot hagy benne, gondolj a fent említett kellemetlen szituációra. Amellett, hogy ezek az energiák tapinthatóak és érezhetőek, tudatosan tisztíthatóak is. Ezért tisztítunk teret, nem csak fizikai szinten ! Érdemes a takarítási rutinunkba beépíteni és élni ezzel a lehetőséggel.

Ahogy az már a korábbi cikkekből kiderült, a Palo Santo jóval több, mint egy tisztító energetikájú növény. A közép- és dél-amerikai indián sámánok szent fája itthon is egyre kedveltebb és egyre szélesebb körben használt füstölőanyag. Egyszerű és nagyszerű tértisztító hatású növény. Egyszerű használni, hiszen használatához kizárólag a Palo Santora és öngyújtóra van szükségünk. Nagyszerű, hiszen a tömjénhez hasonlóan, a Tűz elem erejével tisztít, miközben csodás meleg, édeskés, aromás, fűszeres illatával betölti a teret.

Tértisztításkor a fát meggyújtjuk (itt segítünk, ha még sosem használtad), folyamatosan mozgásban tartva engedjük, hogy izzon a fa, így kibocsátva a jellegzetes illatú fehér füstjét. A Palo Santot használhatjuk még őrölt vagy vágott formában növényi gyantával (például tömjénnel vagy perui kopállal) összekeverve a füstölőrácsos edényünkön vagy faszénen elfüstölve is.

Ezen kívül elérhető még 100 %-osan tiszta és természetes alapanyagokból készült füstölőpálcika és kúp is. A füstölő fával vagy anyagok elegyével körbe haladunk a térben, az irány kevésbé, a szándék viszont annál fontosabb. Mielőtt még neki indulunk, álljunk meg egy pillanat erejéig, lélegezzünk  mélyeket, és nyilvánítsuk ki a tisztítással kapcsolatos szándékunkat. Ha bármilyen energetikai rendszerhez vagy angyalokhoz tudunk kapcsolódni, ezt tegyük meg, és kérjük támogatásukat a folyamathoz.

A tisztítás végeztével érdemes jól átszellőztetni a lakást, irodát, teret, ahol dolgoztunk, hogy minden, ami már nem tartozik oda, szabadon tudjon távozni.

Ahogy azt már korábban említettük, a Palo Santo különlegességét tovább fokozza az is, hogy a tisztítás mellett illetve azzal egy időben, pozitív minőségeket  vonz be a térbe. Így a más anyagoknál jellemző befejező lépés, a tiszta tér pozitív minőséggel történő betöltése, ez esetben nem feltétlen szükséges. Ezt saját belsőnkre hallgatva érdemes megfigyelni, és aszerint cselekedni. Befejezhetjük a szellőztetéssel vagy más füstölőkeveréket a füstölőrácsos edényre helyezve a kívánt pozitív minőséget meginvitálhatjuk a térbe, például Házi Áldás, Harmónikus tér, Élet öröm, Mennyei béke, Kreatív vagyok.

Ha már ismered a természetes füstölőanyagokat, akkor a "helyiség szellemére" hallgatva válaszd az anyagot, hiszen minden térnek megvan a maga minősége, más energiát kíván dolgozószobánk, irodánk, mint hálószobánk, ahol éjszakáinkat töltjük !

Ha bármilyen oknál fogva nincs lehetőség füstölésre, akkor segítségül hívhatjuk a Palo Santo tüzes erejét térparfüm vagy illóolaj formájában is.

Mindent a Palo Santoról IV. – Ősi hagyományok, melyek napjainkban is élnek

Te is észrevetted, korunk azon sajátosságát, hogy mindenre evidenciát keresünk, biztosak akarunk lenni mindenben !? A Palo Santo fája ez alól is kivételt képez, alig található a jelen kor szigorú követelményeit kielégítő kutatást róla. Érdekesség képpen, a fahéj illóolajáról közel 2000 kutatás áll rendelkezésre. Ezzel szemben a Palo Santo-ról mindösszesen 6 !, melyek az alkalmazott kutatási módszerek miatt veszítenek relevanciájukból (pl.: egyik sem tartalmaz klinikai teszteket) (Merry C., Healthy but Smart weboldal, 2018)

A Palo Santo fájáról kevés információ áll rendelkezésünkre, azonban az ismeretes, hogy a Csendes-óceán térségében 10 000 évvel ezelőtt létezett civilizáció természet közeli módon, azzal összhangban, meglehetősen spirituális közegben élt és működött. A fa gyantájának hasznosítására vonatkozó forrásokból egyedül Augustin de Zarate feljegyzéseire hagyatkozhatunk: „A tengerparti őslakosok a templomokban és otthonaikban szent füstölőnek használták. A sámánok a gyanta olaját egyfajta útravalóként a halottak szájába csorgatták, hogy a rossz szagú túlvilágban segítsék őket.” Aromatika magazin 2015. 2.3.

A Palo Santo szent fája már ősidők óta a dél-amerikai sámánok egyik fő füstölőanyaga. A sámánisztikus hagyományokban a növények szelleméhez kapcsolódnak a gyógyítók, és az így létrejövő csatornán keresztül engedik a növény lényét, hogy az elvégezze a gyógyítást, fizikai, érzelmi és szellemi szinteken. A Palo Santo fa legismertebb minősége, amiért annyira közkedvelt lett napjainkra, az a tisztítás. A fát meggyújtva, az abból felszálló fehér füst által felszabadított aromás gyanta és a fa szelleme végzi el a tisztító, gyógyító folyamatokat. Alkalmazásának csak fantáziánk szab határt, aurát, teret, tárgyakat, kristályokat, embereket is tisztíthatunk vele.

Egy eddig még kevésbé ismert tényt is fontos kiemelni a Palo Santo-ról. Az intenzív tisztító minőségéért szeretjük és tiszteljük annyira, azonban ehhez egy másik értékes tulajdonság is kapcsolódik. Legtöbbször egy növényt használunk tisztításra, majd egy másikat, hogy a megtisztított teret feltöltsük egy új minőséggel. Ezzel szemben a Palo Santo nem csak tisztítja az energiateret, hanem pozitív energiát bevonzó tulajdonságát is hasznosíthatjuk a tisztítással egy időben.

Mindent a Palo Santoról III.- Mi köze a Palo Santonak a teljességhez és a háremhez?!

Hogyan kapcsolódik a Palo Santo a teljességhez, az azt szimbolizáló 9-es számhoz!? Olvass tovább és ezt is megtudod!

A Palo santo ( Bursera Graveolens ) egyivaros növény fajta. Ez mit is jelent!? Azt, hogy egy-egy fa vagy hím ivarú vagy nő ivarú. Nem meglepő módon, mindkét ivarú növényre szükség van a növény szaporodásához. A Palo Santo ezt különleges együttéléssel oldja meg, egy hím ivarú fát 8 nőivarú ( = 9 ) társa veszi körül és így növekednek, törekednek a teljesség felé. A hímivarú fa jóval túléli a nőivarú egyedeket, előbbi a 100 évet is megéli, míg utóbbiak maximum 50 évig élnek.

A kétivarú fa közül a nőivarú fák minősége, illata és hatóanyag tartalma sokkal gazdagabb a hímivarúénál. Ez szemmel is látható különbséget eredményez, a „nő” fa sárgásabb színű, szerkezete tömörebb és az aromás gyantában gazdagabb, míg a „hím” törékenyebb szerkezetű, sápadt fehér színű, gyengébb aromával.

Mit is jelent a 9-es szám szimbolikája?! A tőszámok sorát zárja, így magába foglalva az összes számot, ezáltal válik univerzálissá. Elég, ha arra emlékszünk, hogy az asztrológiában a 9-es számhoz nincs konkrét bolygó társítva, a Naprendszer egészét rendelik hozzá. Az 1-es, egoista és materiális szám ellentéteként a számsor végén a  9-es szám a szellemi kiteljesedés, önzetlenség és szeretet minőségeit hordozza. A 9-es szám azt a tudást képviseli, hogy minden létező egy közös tőről fakad, és mindenben ott van minden, ahogy a zen mondás is tartja: “ Minden benne van mindenben, és minden ott van bennem”.

Az, hogy a Palo Santo miként képviseli, hordozza a 9-es szám energiáit, még számunkra is új és ismeretlen. A cikksorozat írásával egy időben saját tapasztalatainkba merülve, figyelünk befelé, és engedjük, hogy a Palo Santo megmutassa önmagát. Vagy önmagunkat a Palo Santon keresztül?!

Mindent a Palo Santoról II.- Mi az a Palo Santo, honnan és hogyan kerül kezünkbe!?

A Palo santo fája ( Bursera Graveolens ) és mind inkább illata a mai napig egzotikusnak számít, annak ellenére, hogy egyre elérhetőbbé válik az európai felhasználók számára. A fűszeresen meleg illatú szent fa Dél-Amerika nyugati partvidékéről, elsősorban Peruból, Ecuadorból és Kolumbia egyes részeiről származik. Ezen kívül Brazília és Argentína erdejeiben is megtalálható különleges fája. Egy nagyon lassan növő fafajtáról beszélünk, melynek hím egyedei a száz évet is túlélhetik (Arról, hogy hím-e vagy nő, később írunk majd). Éppen ezért is tartják nagy becsben ezt a fát.

A Palo Santo fáját még különlegesebbé teszi az a kémiai folyamat, mely a már kidőlt fában indul be.  A még élő fa gyanta tartalma elenyésző, így az a Palo Santo fa, amit kivágtak, illat és hatóanyag tartalmát tekintve jóval elmarad a természetes úton kidőlt fákétól. Ugyanis azokban a fákban, melyek a maguk idejében dőltek ki, évek során, (3-10 évről beszélünk) lassú metamorfózison, átalakuláson esnek át. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy a fában jelen lévő gyanta koncentráltabbá váljon. Ennek köszönhető a jól ismert, átható aromás illat.

Ennek tudatában mi, itt Európában is talán nagyobb tisztelettel fogunk a Palo Santo fához fordulni mindennapjaink során, értékelve a természeti és az emberi erőforrásokat, melyeknek hála mi is jóllétünk emelésére használhatjuk.

Mindent a Palo Santoról I.- A Palo Santo legendája

Népi monda szerint, világunk hajnalán még csak nagyon kevés ember élt a Földön. Cosokait, az akkor élt leghelyesebb és legerényesebb férfi beleszeretett egy ifjú szolgáló leányba. Ő azonban visszautasította Cosokait érzelmeit, szomorúsága ágynak döntötte a férfit, komoly betegségekkel viaskodott. A halálos ágyán fekve többször is hívatta az ifjú leányt, aki nem kegyelmezve a férfinak, nem tett eleget az utolsó kívánságnak.

Kérlek, mondjátok meg Neki, hogy nem akarok meghalni, de Yago (Isten) elveszi az életemet. Mindig Vele leszek, illatos virágokkal ékesítem homlokát. Elijesztem Tőle a bogarakat. Aromásabb lesz a víz, mi ajkához ér. A mennybe a Nareg szertartás fenséges füstje visz majd. Ott leszek ahol Ő, és megadok Neki mindent, amit kér.”  

Miután elhangoztak utolsó szavai, felemésztette a láz, és az ifjú leány nevét kántálva távozott. Ott, ahol eltemették, egy fa nőtt, melynek kellemes lágy illata volt. Mikor égették, mély és édes aromás illat szabadult fel belőle. Ez volt a Palo Santo fa, a szeretet és kedvesség szimbóluma. Emelkedett értéke és nemessége miatt a Toba* törzs tagjai szentként tisztelik a Palo Santo fáját, és Cosakait-nak hívják, így tisztelegve a legenda előtt.*A Toba törzs, az argentin Chaco régió őslakosai

Forrás: https://highermindincense.com/holy-wood-palo-santo/

Varázslatos Nag Champa

A Nag Champa sokak által közkedvelt füstölő, egyike a legkeresettebb illatoknak. Világutazó barátaink otthonába lépve gyakran csiklandozhatja meg orrunkat a Nag Champa jellegzetes, virágcsokrokat megszégyenítő illata, mely felidézheti Indiába tett utazásaink egy-egy pillanatát, a nyüzsgő piactól a templomok teréig. Ismerkejd meg a benne rejlő anyagokkal, azok illat és energetikai minőségével.

Hogy mitől is olyan különleges a Nag Champa!?

A keverék alapját a kurkuma (meleg, tüzes, fűszeres), vanília (ellazulás, harmónia, egység), pézsma, vetiver (fanyar, fűszeres illat, földelés) és szantálfa (belső béke, belső erő) adják. Az illatjegy szívét rózsa (érzékiség, bizalom, szeretet), pacsuli (balzsamos illat, földelés, erotika, szenvedély), olibanum, vagyis tömjén (tisztaság, tudatosság, felemelkedés), guajakfa (édeskés, fűszeres illat, érzékiség, erotika, afrodiziáló) képezi. Ha ez a kavalkád még nem lenne elegendő, mindezt a levendula (tisztulás, ellazulás, gyógyulás), geránium (stresszoldó), jázmin (bizalom, szerelem, erotika, afrodiziáló), ylang-ylang (nyugtatás, pozitivitás) és a bazsalikom illatjegyek koronázzák meg.

A benne lévő több, mint 10 alap illat egy markáns karakterré olvadva segíti a belső terek illatosítását és más kellemetlen szagok elfedését. A gondosan összeválogatott összetevők hatásukat tekintve egy kellemesen nyugtató  közeget teremtenek, melyben biztonságban és szeretetben érezhetjük magunkat. Ezt az ellazult állapotot a rózsa, guajakfa, pacsuli és jázmin afrodiziáló hatása élénkítheti, pezsdítheti fel.

Kedvenc Nag Champa füstölőnket egyre több formában és kiszerelésben megtalálhatjuk, füstölőpálcika (hagyományos bambuszpálcikás és dhoop, mely vastagabb, pálcika nélküli préselt kiszerelésű) vagy füstölőkúp, füstölőkeverék és füstölőbrikett. Utóbbiak füstöléséhez szükséges a füstölőrácsos edény használata, melyen a rácsra helyezve az alatta égő teamécsesnek köszönhetően indul be a füstölés.

Ne feledd, füstöléskor is fontos, hogy minél természetesebb anyagokat válassz otthonod, lakótered vagy munkahelyed illatosítására, hiszen nem akarjuk szervezetünket és energia testjeinket tovább terhelni vegyszerekkel, ragasztó vagy égést segítő anyagokkal. Természetes anyagok füstölésével mindezt elkerülhetjük, sőt, a növények minőségükből fakadóan nemcsak orrunkat kényeztetik, de lelkünkre, szellemünre és a minket körülvevő térre is jótékony hatást tudnak gyakorolni a belőlük (növények majdnem minden része, gyantájuktól a gyökerén és rügyén át a virágáig, terméséig) felszabaduló energiák, melyet a tűz ereje transzformál, változtat át és juttatja a Térbe.

12 mágikus éjszaka - január 4.-5.

12. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 4 éjféltől január 5 éjfélig♐️

Az utolsó, tizenkettedik mágikus éjszakához tartozó hónap a DECEMBER, a hozzárendelt csillagjegy a NYILAS ( az "magasabb rendű értelmet adó erő" ), eleme a TŰZ, témája pedig a teljes megtisztulás, a transzformáció. Az elmúlt 11 nap során hosszú utat jártál be, kapcsolódtál gyökereidhez, égi vezettetésedhez, majd a belső forrásodra ráhangolódva saját értékességed tudatában megtisztítottad külső kapcsolataidat is, hogy erőd és energiád teljes tudatában felfedezve életcélodat, vele összhangba hozd a 2019 év terveit, megtervezve, átgondolva, átérezve és megáldva őket. Eljött az idő tehát, hogy a kört bezárva magasabb szintre lépj, és így indulj neki az új évnek, felkészülve egyben a január 5-ről a 6-ra ( Vízkereszt vagy 3 Királyok ünnepe ) virradó éjszakára, melyet a csodák éjszakájának tartanak, amikor bármi megtörténhet.

Most a következő dolgokon érdemes elgondolkodnod:
- Mi az, ami örömmel töltött el az elmúlt 11 nap során ? Mi az, ami meglepetést okozott pozitív értelemben ?
- Volt-e valami, ami esetleg zavart, rosszul esett, amit nehezen éltél meg ?
- Van-e olyan téma, amire még vissza kell térned ?
- Voltak-e olyan minták, érzések, melyek ismétlődve fel-feljöttek ?
- Megengeded-e magadnak, hogy a csodák belépjenek az életedbe ?
- Életed mely területein örülnél a legjobban a csodáknak?


A témához kapcsolódó füstölőanyag a csodálatos TŰZ elemű HOJARI tömjén ( Boswellia sacra - SMALL, MEDIUM vagy SUPERIOR), mely egyszerre tisztít és isteni magasságokba emel, hogy a spirál egy magasabb szintjén tudjál tovább lépni.

Csodákkal teli Új Évet Mindenkinek ! Áldás

12 mágikus éjszaka - január 3.-4.

11. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 3 éjféltől január 4 éjfélig♏️

A tizenegyedik ( utolsó előtti ) mágikus éjszakához tartozó hónap a NOVEMBER, a hozzárendelt csillagjegy a SKORPIÓ ( a "kompromisszumot nem ismerő erő" ), eleme a VÍZ, témája pedig az életcél, életfeladat felismerése, melyben a november 1-ei Mindenszentek / Küszöb ünnep / Samhain energiája, a halállal és az élet körforgásával való szembesülés lehet segítségedre. Ilyenkor ugyanis óhatatlanul felmerül bennünk a kérdés, hogy miért is vagyunk itt a Földön ?

Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:
- Hogyan élted meg az elmúlt novembert és a Mindenszentek napját ? Jött-e bármilyen felismerés az elmúlással való szembesülés és az ősökkel való megbékélés nyomán ?
- Van-e olyan ősöd, akivel még nem sikerült teljesen megbékélned ? Ismered-e egyáltalán őket ? Mit tudsz róluk és az életükről ? Van-e bármilyen párhuzam, hasonlóság a te életeddel ?
Tudod-e, mi az életcélod ? Van-e egyáltalán ? Miben látod az életed értelmét ?
- 2019-es céljaid, terveid mennyire csengenek egybe az életcéloddal ? Mennyire támogatják léted magasabb rendű értelmét ?
- Van-e bármi, ami hátráltatja az életfeladatod és 2019-es céljaid elérését ? Hogyan engedheted el ezt ?
- Kell-e valamit átalakítanod, újra struktúrálnod életed egy vagy több területén ahhoz, hogy az életcéloddal nagyobb összhangban haladhassál az úton ?

Ehhez a minőséghez tartozó füstölőanyag a sötét kopálok valamelyike: SAUMERIO ( perui fekete kopál ) vagy a COPAL NEGRO MEXIKÓ, esetleg a BREUZINHO ( brazíliai fekete kopál ).

A fekete kopált a maják az "Istenek eledelének" tartották, és szerintük az Éjszaka Jaguárja hozta el az embereknek, hogy segítsen nekik az ősökkel való kapcsolatfelvételben, valamint a lélek sötét bugyraiba való alámerülésben és a "sötét oldaluk" integrálásában.

Gyakorlat: Tegyél fel egy kis fekete kopált füstölni, és hívd meg az őseidet, akik szeretnének neked most segíteni. Nézz a szemükbe, adj hálát, hogy életükkel lehetővé tették, hogy te is élhess, és köszönd meg nekik, hogy akár láthatatlanul is segítenek utadon. Ha kell, kérj segítséget és útmutatást tőlük életfeladatod felismerésében és beteljesítésében.

Így legyen. Áldás❤️

12 mágikus éjszaka - január 2.-3.

10. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 2 éjféltől január 3 éjfélig♎️

A tizedik mágikus éjszakához tartozó hónap az OKTÓBER, a hozzárendelt csillagjegy a MÉRLEG ( a "kiegyensúlyozó erő" ), eleme a LEVEGŐ, témája pedig a konkrét cselekvés, kivitelezés előkészítése azon célok, tervek tekintetében, melyeket az elmúlt napokban előkészítettél, elképzeltél, megáldottál. Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod: 
Milyen életesemények, történések jutnak eszedbe az elmúlt év októberéből ? Hogyan éltem meg az átmenetet a "sötét" hónapokba ?
- Milyen az életerőenergia szinted ? Van-e elég ( testi-lelki-szellemi ) erőd, hogy nekivágjál a céljaid elérésének az új évben ?
- Hogyan tudod energetizálni magad ? Mi az, ami neked a legjobban segít, ami energiával tölt fel ?
Milyen határidőket és konkrét lépéseket tervezel a céljaid elérése érdekében ? Bár itt konkrét dolgokról van szó, próbálj meg a belső hangodra, sugallatodra, bölcsebb részedre hallgatni, hogy ne a külvilág, vagy az ego által diktált vagy elvárt lépések és határidők legyenek, hanem olyanok, melyet az isteni vezettetésedtől kapsz, ez utóbbi ugyanis nem szül felesleges erőlködést és stresszt az életedben.

Ehhez a témához kapcsolódó füstölőanyagok a szomáliai TÖMJÉN ( Boswellia carterii ) és a ROZMARING. A szomáliai ( carterii ) tömjén azon túl, hogy összeköt a bölcsebb részeddel, segít az energiák központosításában is, míg a rozmaring a tetterőt és a cselekvést támogatja.

Gyakorlat: Gyújtsd be a füstölőt, és úgy írj listát a korábban már fókuszba tett célokról, és az azokhoz vezető lépésekről, határidőkről, mert így könnyebben kerül egyensúlyba a racionális részed a belső, bölcs részeddel. Figyelj közben az érzéseidre, melyek a lépések, határidők lejegyzése során felmerülnek benned. Jelzik, hogy jó úton jársz-e. Később időről-időre előveheted ezt a listát, és megnézheted, hogy hol tartasz benne, kell-e esetleg valahol korrekció, újratervezés. Ilyenkor is nyugodtan hívd segítségül a növények erejét.

Így legyen, Áldás❤️

12 mágikus éjszaka - január 1.-2.

9. MÁGIKUS ÉJSZAKA: január 1 éjféltől január 2 éjfélig♍️

A kilencedik mágikus éjszakához ( naphoz ) tartozó hónap a SZEPTEMBER, a hozzárendelt csillagjegy a SZŰZ ( a "szolgáló erő" ), eleme a FÖLD, témája pedig önmagunk és az új év megáldása.
Mi az ÁLDÁS ? Az ÁLDÁS az, amikor a bennünk fénylő arany középpont ( az arany a szellem kiteljesedését szimbolizálja ) és /vagy Felső Énünk segítségével védelmet, bizalmat, sikert, örömöt és kiteljesedést kérünk valakire vagy valamire.


Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:
- Hogyan élted meg az elmúlt szeptembert és az őszi napéjegyenlőséget ? Milyen történésekre emlékszel ?
Mennyire tudsz a belső középpontodra ráhangolódni ? Hol érzed, hogyan érzed ? Vagy inkább látod ? Érzed-e egyáltalán ? Ha igen, milyen a színe, a formája ?
Miért szeretnél tudatosan hálát adni az életedben ?
- Mit vagy kit szeretnél az új évben megáldani ?

Ehhez a minőséghez kapcsolódó füstölőanyagok a "királyi" ALOÉFA/SASFA és a FEHÉR SZANTÁLFA, melyek pontosan ezt a belső, arany középpontot erősítik, támogatják és aktivizálják. Nem véletlenül töltenek be évezredek óta kiemelt szerepet a keleti tradíciókban.

Gyakorlat / rituálé: Miközben meggyújtod és hagyod füstölni ezeket a csodálatos anyagokat, képzeld el, hogy az aranyló belső középpontodból kisugárzó fény átjárja minden sejtedet, védelmező burkot von köréd és ugyanilyen védelmező fénnyel veszi körbe azokat az embereket, helyzeteket vagy bármi mást, melyeket az új évben meg szeretnél áldani. Ha teheted, akkor szóban is nyilvánítsd ki: Megáldalak téged, kívánom hogy ...

Így legyen, Áldás❤️

12 mágikus éjszaka - december 31.- január 1.

8. MÁGIKUS ÉJSZAKA: december 31 éjféltől január 1 éjfélig♌️

A nyolcadik mágikus éjszaka maga az átmenet, az új év kezdete, a hozzátartozó hónap az AUGUSZTUS, a hozzárendelt csillagjegy az OROSZLÁN ( a "teremtő erő" ), eleme a TŰZ, témája pedig egyrészt az átmenet tudatos megélése, másrészről pedig a világban való megnyilvánulásunk. Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:

Hogyan élted meg az elmúlt augusztust ? Mire emlékszel spontán ? Voltál-e nyaralni, élvezted-e a napsütést ? Feltöltődtél-e energiával ?
Milyen érzések jönnek fel benned az új év kezdetével kapcsolatban ? Lendületesnek, energikusnak vagy inkább lassúnak és nehézkesnek találod az átmenetet ? Bármi is jött föl, bárhogyan is érzel, fogadd el ! Egyszerűen csak tudatosítsd magadban, hogy igen, így érzek.
Következő lépésként gondolkodj el azon, hogy jó ez így neked, vagy jövőre másképp szeretnéd megélni ?
Hogyan nyilvánulsz meg a világban ? Tudod-e hitelesen képviselni azt, amiben hiszel ? Önbizalommal teli és sugárzó vagy-e életed minden területén ? Ha nem, akkor mely terület vár még gyógyításra ?
Milyen érzés tölt el, ha a terveid megvalósulására gondolsz az új évben ? Lelkesedő és örömteli vagy-e, vagy szinte már természetesnek veszed, hogy manifesztálódnak ? Vagy el sem tudod képzelni ?

Ehhez a témához / minőséghez jól illik füstölőanyagként a gyönyörű aranysárga MAYDI TÖMJÉN és az ARANYKOPÁL. Mindkettő a benned lévő NAP minőséget erősíti és támogatja.

Gyakorlat / rituálé: 
Miközben valamelyik fent említett anyagot felteszed füstölni, képzeld el, hogy lényed középpontjából aranysárga fény árad ki, mely átjár majd körbevesz téged. Érezd, hogy sugárzóan lelkes és erős vagy. Bármit képes vagy megvalósítani, és meg is teszed !
Így legyen, Áldás❤️

12 mágikus éjszaka - december 30.-31.

7. MÁGIKUS ÉJSZAKA: december 30 éjféltől december 31 éjfélig♋️

A hetedik mágikus éjszakához ( naphoz ) tartozó hónap a JÚLIUS, a hozzárendelt csillagjegy a RÁK ( az "érzelmi erő" ), eleme a VÍZ, témája pedig az új évre való tudatos felkészülés, az átmenet tudatos megélése. Most a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:

- Mire emlékszel az elmúlt év júliusából, amikor a nyár még javában tombolt ? Mi foglalkoztatott akkor ? Élvezted-e a nyári pillanatokat ?
Találkoztál-e azóta új dolgokkal az életedben ? Emlékszel-e arra, hogy milyen volt a találkozás ( félelmet keltő vagy örömteli, inspiráló ) ?
Hogyan éled meg általában a változásokat, az új dolgokkal való találkozásokat az életedben ? Kíváncsi vagy-e, vagy izgatott, vagy inkább félsz és visszahúzódsz ? Változik-e ez a "működési mód" esetleg életterületenként, szituációnként ? Mennyire vagy ennek tudatában ?
Mire vágysz az új évben ? Itt elsősorban érzelmeken és szellemi minőségeken érdemes elgondolkodnod. Ha van kedved le is írhatod őket. Pl. önbizalom, életszeretet, vidámság 

1 - 12 / 21 bejegyzés