Álomfogók

Tudj meg többet!

Réges régen, világunk hajnalán a Lakota törzs spirituális vezetőjének látomása volt egy magas hegyen. Víziójában Iktomi, az Istenek megtévesztője és a bölcsesség tanítója, jelent meg egy pók formájában. Iktomi egy olyan szent nyelven szólt, melyet csak a Lakota törzs spirituális vezetői értenek. Miközben Iktomi, a pók, beszélt, átvette az idős vezető fűzfa koszorúját, melybe áldozati ajándékok, tollak, lószőr és gyöngyök voltak tűzdelve, és hálót kezdett fonni a belsejébe. Ez idő alatt az élet körforgásáról mesélt az öregembernek. Majd így folytatta, „ számos erő és különféle irányok vannak, melyek támogatni vagy akadályoztatni tudják a természet harmóniáját, és ez ugyanúgy igaz a Forrásra és az Ő gyönyörű tanításaira.”

Tanítása végére érve átnyújtotta az elkészült hálót a Lakoták idős vezetőjének és így szólt, „Nézd, a háló egy tökéletes kör, de a közepén ott egy lyuk. A háló használatával segíts magadnak és a népednek céljaitok elérésében és használjátok néped álmait, látomásait és gondolatait a Jóra. Ha hiszel a Forrásban, a háló megfogja a jó ötleteket, míg a rossz ötletek eltűnnek a lyukon keresztül.

A Lakoták vezetője tovább adta látomását népének és most a Sioux indiánnok az álomfogót, mint életük hálóját használják. Ágyuk fölé vagy a lakásban felfüggesztve válogatja a jó ötleteket és álmokat. Az álmaikban felbukkanó jót befogja az élet hálója és így viszik tovább…de az álmaikban megjelenő gonosz a háló közepén lévő lyukon keresztül elszökik így az már többé nem életük része. Hiszik, hogy az álomfogó megmenti jövőjük végzetét/sorsát.

Nincs megjeleníthető elem