Blog címkék: Légfertőtlenítés

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 10 bejegyzés

PALO SANTO és a Tűz óceánja

????A Palo Santo-t nem véletlenül hívják "Szent fának", nagyon erőteljes és méltóságteljes füstölőanyag, melyet ezért leggyakrabban önmagában füstölünk.
????Keverékekben ( vagy legalábbis finom és harmonikus keverékekben ) ritkán találkozhatunk vele, mert igen nehéz olyan kompozíciót összehozni, melybe bele tud simulni. De hogyan is várhatnánk el ezt egy királytól ?????
????Vannak azonban kivételek, ezek egyike a TŰZ ÓCEÁNJA, ahol a Napkirály Palo Santo örömtáncot jár a tömjének királynőjével, a mennyei AL-HOJARI-val.
????S hogy mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ?
????Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék:
a TŰZ ÓCEÁNJA.
????Egy valódi SÁRKÁNY energia. Mégpedig TŰZSÁRKÁNY????
Ha úgy érzed, használd:
A keverékről ennél bővebben egy korábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

PALO SANTO és a légfertőtlenítés

????Mint arról már korábban is írtam a tömjén és a fehér zsálya kapcsán, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az évezredek óta energetikai tisztításra használt anyagok fizikális szinten kiváló fertőtlenítő ( antibakteriális, antivirális és pesticid ) hatással bírnak, nincs ez másképp a Palo Santoval sem.
????Bár a Palo Santoval kapcsolatban még kevés a klinikai vizsgálat, de számos népgyógyászati tapasztalat támasztja alá jótékony hatását, erről az
Aromatika magazinból megosztott Palo Santo cikkben ( lásd korábbi FB poszt ) részletesen olvashattok.
???? Ebből viszont az következik, hogy a Palo Santoval energetikailag megtisztított légtér fizikális szinten fertőtlenítve lesz, ami ugye manapság igen aktuális.
????Mivel a tömjén esetében végeztek arra vonatkozó vizsgálatot, hogy mi a hatékonyabb, az illóolaj vagy a füstölés légfertőtlenítés szempontjából, ahol a füstölés jóval hatékonyabbnak bizonyult ( 91,43% a 67,5°% szemben ), ezt valószínűsíthetjük a Palo Santo esetében is.
???? Ezek a kutatások csak alátámasztják és megerősítik az emberek évezredes hagyományait, miszerint a füstölést előszeretettel használták légfertőtlenítésre ( is ). A közösségi terekben rendszeresen és folyamatosan füstöltek.
????Persze, ha nincs lehetőségünk valahol füstölni, akkor marad az illóolaj és a térparfüm.
????És természetes alapanyagokból, mert ezeket a jótékony fizikai és finomenergetikai hatásokat csak a valódi ( és jó minőségű ) növények közvetítik, a szintetikumok nem.
???? Szóval füstöltél már ma ?????
Fotó: Flickr / Canacol

Agua de Florida - Florida víz - Florida water

Bár Peruban készül ez az ikonikus „illat”, mégis elmondható, hogy egész Dél-Amerikát átjárja ennek a térparfümnek a jellegzetes citrusos-narancsos illata, mely az elmúlt években nem csak itthon, hanem egész Európában közkedvelt lett, miután az ide érkező dél-amerikai sámánok megismertették az emberekkel.

Ők ugyanis előszeretettel használják ezt a permetet: ezzel nyitják meg majd zárják be szertartásaikat, a szertartás közben vagy egy gyógyítás során pedig aurát és teret tisztítanak vele.

Ezen nem csodálkozhatunk, hiszen a benne lévő illóolajok révén illata felfrissít, életre kelt, javítja a hangulatot, a jelenbe hoz és központosít.

Európai emberként mi leginkább ezt látjuk, de Dél-Amerikában még ennél is jobban elterjedt a használata: az átlagemberek is gyakran hívják segítségül különféle élethelyzetekben. például az ottani édesanyák gyakran tesznek belőle 2-3 cseppet gyermekük halántékára, mert azt tartják róla, hogy elűzi a rossz álmokat és távol tartja a gonosz szellemeket.

És hogy milyen összetevők teszik ennyire különlegessé ezt a térpermetet ? Alapillatként felfedezhető benne a pézsma, az ámbra és  benzoé, de használatakor mégis a citrusos illatjegyek dominálnak: a bergamott, a citrom, a szegfűszeg, a fahéj, a levendula, a rózsa, és narancsvirág illóolaja, már amennyiben hinni lehet az interneten keringő információknak, de a valódi Agua de Florida azaz Florida víz összetétele titkos.

Viszont nem Peruban találták fel, még ha manapság oda is kötődik.

A FLORIDA WATER nevű kölnit ugyanis egy Robert I. Murray nevű parfümőr mutatta be New Yorkban 1808-ban, és válaszként készült az Európában akkor hódító Eau de Cologne-ra, azaz a Kölnisch Wasser-re, amely uniszex illatként igen gyorsan közkedvelt lett Amerikában, mert megfelelt az akkoriban hódító viktoriánus erkölcsnek.

És hogy hogyan lett egy New York-i parfümőr kölnijéből a dél-amerikai sámánok szakrális illata ?

Nos erre vonatkozóan nem találtam információkat. Ami viszont biztos, hogy az eredeti márkatulajdonosi felirattal kerül forgalomba: Murray & Lanman, ahogy annak idején Észak-Amerikában is, ahol az 1880-1890-es években a világ leghíresebb kölnijeként hirdették.

Amennyiben a sámánisztikus tradícióhoz kötődve tisztításra, energetizálásra szeretnéd használni, egy szórófejes adagoló segítségével fújhatod az aurádba, a körülötted lévő térbe, de egy tálba is helyezheted némi kámforral vegyítve, ez utóbbi esetben folyamatosan fog illatozni, de akár egy bambuszpálcikás üveget is feltölthetsz vele.

Napi tisztító tipp: fehér zsálya levendula

A fehér zsályát és a levendulát rácsos edényen is füstölhetjük együtt, akár úgyis, hogy nem kerül alájuk gyanta. Kipróbáltan nagyon finom kombináció.
Aki olvasta a a fehér zsálya – sárkányvér bejegyzést, az átugorhatja a következő pár sort 
A kaliforniai fehér zsálya ( Salvia apiana ), az észak-amerikai indiánok egyik legszentebb és leggyakrabban használt füstölőszere Európában is igen közkedvelt lett az utóbbi években. Bár fanyar illata a tömjénéhez hasonlóan igen megosztó ( azaz valaki vagy szereti, vagy ki nem állhatja ), tisztító hatása megkérdőjelezhetetlen. Mivel víz elemű növényről van szó, ezért erőteljesen dolgozik és tisztít érzelmi szinteken, de ami még talán ennél is fontosabb ajándék / üzenet / mágikus hatás, hogy kitisztítva a „zavaró érzelmeket”, ahogy a buddhisták nevezik őket, segít, hogy középre kerülve, egy semleges ( isteni ) nézőpontból hozhassuk meg döntéseinket. Felismerve, hogy melyek az igazán fontos dolgok az életben/életünkben vagy éppen az adott helyzetben.
S hogy mit tud ehhez hozzáadni a levendula ?
Hát finom illatot mindenképpen  Azaz képes annyira lágyítani a fehér zsálya illatát, hogy az sokkal több ember számára befogadható legyen. Főleg füstölőrácsos edénynél van lehetőségünk beállítani a két növény arányát úgy, hogy olyan ember is tudja füstölni, aki a fehér zsályát önmagában nehezen viselni. Ez nem azt jelenti, hogy magunkra vagy másokra kényszerítjük. Csak olyan mennyiségben és olyan kombinációban kezdjük el használni, ahogy az még éppen befogadható legyen. Így szép lassan az esetleges ellenállások is képesek feloldódni.
Ezen túlmenően ennek a gyönyörű kékes-lilás színű, jellegzetes illatú virágnak – melyet viszont szinte mindenki szeret - mágikus hatása abban rejlik, hogy legalább annyira jól tisztítja és központosítja a gondolati / mentális szinteket, mint a fehér zsálya az érzelmieket.
Egy csodálatos VÍZ-VÍZ kombináció a teljes tisztuláshoz, és tisztánlátáshoz, valamint a bölcs döntések meghozatalához a továbblépés érdekében 

Napi tisztító tipp: Al Hojari tömjén + Palo Santo

Ez nem egy ősi, klasszikus keverék, hiszen a PALO SANTO, a dél-amerikai sámánok szent fája csak az utóbbi néhány évtizedben lett Európában ismert és elismert növény.
Hihetetlenül nagy sikertörténet az övé, hiszen igen rövid idő alatt meghódította az európai emberek szívét, mert ellentétben a tömjénnel vagy a fehér zsályával, szinte kivétel nélkül mindenkinek tetszik jellegzetes édes-fűszeres illata, és ez azt is jelenti, hogy befogadható számukra az általa közvetített energia.
És hogy miben áll a Palo Santo varázslata ? Abban, hogy ez a NAP minőségű gyönyörű, aranysárga „fadarab” a maga igen tüzes módján szinte játszi könnyedséggel tisztítja ki a haragot, a stresszt és a többi negatív érzelmet a szívtérből, hogy helyét a nyugalom, a béke és az öröm foglalhassa el. Ahogy dél-amerikai sámánok tartják: elűzi és távol tartja a rossz szellemeket és bevonzza a jókat 
A légiesen könnyed, citrusos illatú omani AL-HOJARI-t pedig évezredek óta a világ egyik legfinomabb tömjénjének tartják, mely régen drágább volt az aranynál is. Ő maga a nagybetűs TÖMJÉN, ahogy a neve is mutatja Boswellia SACRA. A szent tömjén, melyet Jézushoz is vittek. A tömjének között is az egyik LEG-LEG-LEG ( a másik az aranyszínű szomáliai Maydi ). Egy igazi fényhozó, isteni minőséget közvetítő anyag.
S mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ? Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék, a TŰZ ÓCEÁNJA.
Aminek nem mellesleg isteni illata is van 

Napi tisztító tipp: fehér zsálya + sárkányvér

Bár a két füstölőszert akár rácson vagy faszénen is füstölhetnénk együtt, mégis ez a sárkányvér gyantába mártott fehér zsálya köteg forma terjedt el legjobban. Talán azért, mert így a legpraktikusabb, hiszen önmagában is könnyen füstölhető.
A köteg alapját adó kaliforniai fehér zsálya ( salvia apiana ), az észak-amerikai indiánok egyik legszentebb és leggyakrabban használt füstölőszere Európában is igen közkedvelt lett az utóbbi években. Bár fanyar illata a tömjénéhez hasonlóan igen megosztó ( azaz valaki vagy szereti, vagy ki nem állhatja ), tisztító hatása megkérdőjelezhetetlen. Mivel víz elemű növényről van szó, ezért erőteljesen dolgozik és tisztít érzelmi szinteken, de ami még talán ennél is fontosabb ajándék / üzenet / mágikus hatás, hogy kitisztítva a „zavaró érzelmeket”, ahogy a buddhisták nevezik őket, segít, hogy középre kerülve, egy semleges ( isteni ) nézőpontból hozhassuk meg döntéseinket. Felismerve, hogy melyek az igazán fontos dolgok az életben/életünkben vagy éppen az adott helyzetben.
A sárkányvér gyanta ( Daemonorops draco ) színe jelzi, hogy a szóban forgó füstölőszer tüzes, marsikus energiát hordoz, bár a gyanta enyhén fanyar illata nem túl erőteljes. Nem is az illatáért füstölik már évezredek óta, hanem az olyan mágikus hatásáért, mint például az erő, a sebezhetetlenség, a bátorság, tettrekészség, a teremtőerő, ez utóbbi miatt nemcsak a tisztító, védelmező, hanem a szerelmi keverékek elmaradhatatlan összetevője is.
Ebben a különleges kombinációban a TŰZ ÉS VÍZ egyesül dinamikus egyensúlyban 

1 - 6 / 10 bejegyzés