Blog címkék: Hojari

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 1 / 1 bejegyzés

Royal Hojari - az ománi zöld tömjén

???? A héten sok szép növényt és gyantát kaptunk, közöttük is legszebb és legkülönlegesebb az ománi zöld tömjén volt.
???? Néhány éve már, hogy kínálatunkban szerepel ez a prémium minőség, amit hála Istennek egyre többen keresnek és értékelnek. De a mostani szállítmány mind közül is a legszebb, ennyire intenzív zöld színű ( nem festett !!! ) tömjént még én is csak fotón láttam eddig ????
???? Szóval ez a valódi ZÖLD ROYAL HOJARI - a tömjének királynőjének, az omani tömjénnek ( Boswellia sacra ) is a csúcskategóriája, ami európai ember számára elérhető. ( Van még e fölött is, de azt rendszerint nem engedik ki Omanból, nem is értem, hogy miért nem???? )
???? Nagyjából 300 kg tömjénből tudnak kb. 1 kg zöld tömjént kiválogatni, mely válogatás természetesen a mai napig kézzel történik.
???? Nem minden évben ennyire gyönyörű zöld, ez is évjárat és időjárás függő, akárcsak a szőlő.
???? Nem csak a színe, de az illata is különleges: az omani tömjénre oly jellemző citrusosság mellett megjelenik egy enyhe kámforos-mentás-eukaliptuszos illatjelleg, az energiája pedig légiesen könnyed - akárcsak egy tündér táncolna a parketten...
???? Zöld színe idővel halványul, ezt a már sárgába hajló árnyalatú, korábbi években szüretelt tömjént is megtaláljátok nálunk, valamivel kedvezőbb áron.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense
1 - 1 / 1 bejegyzés