Blog címkék: tömjén

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 19 bejegyzés

Royal Hojari - ománi zöld tömjén szappan

???? A múlt héten igazi különlegességgel bővült választékunk: ez pedig a prémium minőségű ománi ROYAL HOJARI ZÖLD TÖMJÉN-ből készült kézműves natúr szappan.
???? A ZÖLD TÖMJÉN-ről írtam korábban bővebben - ha esetleg lemaradtál volna róla, itt elolvashatod:
???? Még anno a tömjén ékszereknél említettem, hogy a fizikai tisztításukhoz érdemes tömjén szappant használni. Hát most megérkezett????
???? Természetesen ez a tömjén szappan napi tisztálkodáshoz / szépségápoláshoz is tökéletes: összetételénél fogva nem csak tisztítja, hanem gyengéden ápolja is a bőrt, a tömjénnek pedig fizikai szinten több jótékony hatása is van, melyek szappanként is érvényesülnek:
  • fertőtlenítő, antibakteriális
  • gyulladáscsökkentő
  • anti-aging
????  Ezen kívül pedig a tömjén erőteljesen kifejti hatását finomenergetikai szinten is: a szappan nem csak fizikailag tisztít, hanem energetikailag is, különösen az energiatestet ( étertestet, ahol a csakrák és a meridiánok vannak ), hasonlóan ahhoz, mintha sós fürdőt vennénk.
????   A szappan maga porított tömjénnel készül, de illóolaj nélkül, de így is intenzív az illata.
???? A tömjén ősidők óta ismert és nagyrabecsült szakrális növény, mely segít az Égi energiákkal, Istennel, Önmagunk Isteni részével kapcsolódni.
???? A tömjén szimbolikája és energiája maga az Ég, az Isteni szféra, az Isteni minőség és tisztaság: szappanként is ezt közvetíti.
???? TIPP: a tömjén szappannal történt fürdés / zuhanyzás után egy tömjén füsttel végzett rövid auratisztítás teszi teljessé az energiarendszer tisztítását, harmonizálását.

A tűz óceánja - Palhojari

???? A héten többek között újabb adag PALHOJARI is született.
???? Nem véletlenül kapta anno a TŰZ ÓCEÁNJA nevet, hiszen két igen különleges, szent, tüzes növény táncából születik, és mindkettő az ARANY minőséget hordozza.
???? Mivel keverékként erőteljes ( TŰZ ) SÁRKÁNY energiát idéz meg, ezért nem készülhet másból, csakis az egyik legjobb omani tömjénből, a SUPERIOR-ból, ami maga is gyönyörű napsárga.
???? Régebben - amikor máshonnan jött és sokkal szebb volt - kevertük a small hojariból is, de a mostani small hojari egyszerűen nem méltó hozzá.
???? Mivel a SUPERIOR HOJARI szépséges nagy cseppekből áll, ezért a keverés fontos előfeltétele a gyanta megfelelő mozsarazása, hogy szépen, egyenletesen keveredjen a Palo Santoval. Így lesz füstölve is harmonikus az illata.
???? Használhatjuk tértisztításhoz, auratisztításhoz - ez esetben faszénen érdemes füstölni.
???? Rácsos edényen füstölve picit lassabban dolgozza át a teret, de akkor jobban érvényesül a harmonizáló hatása és a mennyei illata.
???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
???? Florasense

Superior Hojari - az 1. osztályú ománi tömjén

???? Az előző bejegyzésben az ománi tömjén csúcskategóriájáról - a ZÖLD ROYAL HOJARI-ról - írtam, de a héten érkezett azt ezt követő minőségi kategóriából is - ami lényegében nem más, mint az 1. osztályú Boswellia sacra - ez pedig a SUPERIOR HOJARI.
???? Jól látható a képen, hogy a gyanta cseppek hasonlóan nagyok, tiszták és szépek, mint a ROYAL-nál, de a színe sárgás, ami időnként ezüstösen csillog ( A fotó ezt nem adja annyira jól vissza, mint a zöldnél, élőben ez a tömjén világosabb. ).
???? Az arab világban leginkább csak ezt a két minőséget használják ( meg persze azt, amit ki sem engednek Ománból ???? ) - füstölik, eszik, iszzák, rágják - a többiből vagy illóolajat desztillálnak, vagy eladják külföldre, esetleg bakhoort készítenek belőle.
???? Látva és érezve az ománi tömjén többi kategóriához ( Amber Hojari, Black Hojari, Small Hojari ) képesti tisztaságot és szépséget, ezen igazából nincs is mit csodálkozni.
???? Illata könnyed citrusos, energiája pedig fenséges - nem véletlenül hívják a TÖMJÉNEK KIRÁLYNŐJÉNEK.
???? Vélhetően Jézushoz is ezt a szent tömjént - azaz Boswellia Sacra-t, ománi tömjént - vittek ajándékba a három királyok, hiszen neki csak a legjobbat vihették.
???? Ha szeretnél az ománi tömjén energiájában jobban elmerülni, akkor inkább ezt a minőségi kategóriát ajánlom - nem véletlenül keverjük a közkedvelt TŰZ ÓCEÁNJÁT is Superior Hojariból.
???? A minőségi tömjénre is igaz, hogy annyival intenzívebb az illata és az energiája, hogy jóval kevesebb is elég belőle, így összességében nem kerül annyival többe, mint amennyire elsőre tűnik.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

Royal Hojari - az ománi zöld tömjén

???? A héten sok szép növényt és gyantát kaptunk, közöttük is legszebb és legkülönlegesebb az ománi zöld tömjén volt.
???? Néhány éve már, hogy kínálatunkban szerepel ez a prémium minőség, amit hála Istennek egyre többen keresnek és értékelnek. De a mostani szállítmány mind közül is a legszebb, ennyire intenzív zöld színű ( nem festett !!! ) tömjént még én is csak fotón láttam eddig ????
???? Szóval ez a valódi ZÖLD ROYAL HOJARI - a tömjének királynőjének, az omani tömjénnek ( Boswellia sacra ) is a csúcskategóriája, ami európai ember számára elérhető. ( Van még e fölött is, de azt rendszerint nem engedik ki Omanból, nem is értem, hogy miért nem???? )
???? Nagyjából 300 kg tömjénből tudnak kb. 1 kg zöld tömjént kiválogatni, mely válogatás természetesen a mai napig kézzel történik.
???? Nem minden évben ennyire gyönyörű zöld, ez is évjárat és időjárás függő, akárcsak a szőlő.
???? Nem csak a színe, de az illata is különleges: az omani tömjénre oly jellemző citrusosság mellett megjelenik egy enyhe kámforos-mentás-eukaliptuszos illatjelleg, az energiája pedig légiesen könnyed - akárcsak egy tündér táncolna a parketten...
???? Zöld színe idővel halványul, ezt a már sárgába hajló árnyalatú, korábbi években szüretelt tömjént is megtaláljátok nálunk, valamivel kedvezőbb áron.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

A tömjén ékszerek fizikai tisztítása

???? A tömjén ékszerekkel, különösen a natúr és fehér színűekkel kapcsolatban rendszeresen felmerül a kérdés, hogyan lehet / kell őket fizikailag tisztítani.

???? Ez elsősorban a MATT ékszereknél lehet nagyobb "probléma": ők könnyebben koszolódnak, míg a polírozott ( fényes felületű ) ékszerek kevésbé.

???? Mindkét esetben jó megoldás, ha valamilyen jó minőségű natúr - lehetőleg tömjén - szappannal lemossuk őket.

???? A műgyantával készült tömjén ékszerek jól bírják a vizet, nem szívják magukba, így nem lesz belőle olyan probléma, vetemedés, mint a Palo Santo ékszereknél.

???? Ha nagyon el lenne az ékszer koszolódva - ami a matt fehér gyöngyöknél, medáloknál feltűnő -, akkor a szappant kiegészíthetjük még némi körömkefés dörzsöléssel is????

???? A fizikai tisztítás után lehetőleg szánjunk plusz időt az ékszer energetikai tisztítására is ( ld. előző bejegyzés ), azaz forgassuk meg tömjénfüstben.

???? A legvégén pedig - ha szeretnénk- dörzsöljük át 1 csepp valódi tömjén illóolajjal. 

???? Szépséggel, áldással

Csilla

???? Florasense

A tömjén ékszerek energetikai tisztítása

???? A tömjénből készült ékszereket - más ásványékszerhez hasonlóan - az első használat előtt, majd pedig időről-időre érdemes energetikailag megtisztítani.

???? Feltéve persze, ha nem csak külső szépségéért szeretnénk viselni, hanem az áldásos finomenergetikai hatásában is részesülni szeretnénk.

???? Az ékszerek energetikai tisztításának legegyszerűbb módja, ha tömjénfüstben forgatjuk meg. Ha éppen nincs otthon tömjén, akkor a Palo Santo is megteszi, de a fehér zsályát a tömjén esetében kevésbé javasolnám.

???? Energetikai tisztításhoz érdemes mindig faszénen füstölni, hogy füst is legyen????

???? A füstölést kiegészíthetjük az előző posztban leírt tömjén illóolajos átdörzsöléssel is, így még erősebb lesz a hatása.

???? Az energetikai tisztítást érdemes mindig fizikai tisztítással kezdeni, erről egy másik bejegyzésben olvashatsz.

???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense
1 - 6 / 19 bejegyzés