Papp Csilla

Kifutó - Organic Goodness füstölők

Kifutó - Organic Goodness füstölők
Kifutó - Organic Goodness füstölők
???? Az előző bejegyzésben már említettem röviden, hogy kifuttatjuk az Organic Goodness pálcikákat ( és kúpot ). Írok erről picit bővebben, hogy pontosan miért.

???? Bár a csomagolás és az elnevezés nagyon tetszetős - ebben iszonyúan sokat fejlődtek az indiai gyártók az elmúlt években - a beltartalommal kapcsolatosan komoly aggályaim és fenntartásaim vannak. Az illatról nem is beszélve, ami annyira intenzíven "büdös", hogy néhány doboztól alig lehet a raktárban megmaradni.

???? A régi budapesti szaküzletben is megtűrt gyártó volt - elsősorban a választékunkból hiányzó oudh, jázmin és sárkányvér pótlására - de a dobozok többségét kénytelenek voltunk külső raktárban tárolni, hogy ne "büdösítse" be az egész boltot. Több száz kg növényi gyanta és szárítmány valamint több ezer doboz minőségi pálcika illatára mindig azt a visszajelzést kaptuk a vásárlóktól, hogy milyen jó illat van bent, nem az a jellegzetes "indiai boltos illat". Hát nem is az a füstölő????

???? S bár ennyi év távlatában már jól tudom, hogy a "büdös" az egy igen szubjektív fogalom az illatok tekintetében, ezért a jó minőségű, tiszta füstölőkre inkább a "tiszta illat"-ot szeretem használni, ami hozza a növény illatát, vagy egy jól összerakott illatkompozíciót - nem csak imitálja az olcsó WC illatosítót - de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy az adott pillanatban tetszik nekünk.

???? Mindamellett, hogy a jó minőségű füstölők között sem mindegyik 100% természetes már, ilyenkor általában 2-3 % szintetikus aromát / illatolajat tartalmaznak olyan illatok pótlására, amelyek vagy nagyon drágák ( oud, rózsa, szantál ), vagy egyáltalán nem is elérhetők ( ámbra ). Így bár jelentősen hozzájárul a wellness élményhez, de csak kicsit csökkenti a finomenergetikai hatást.

???? És mivel a gyártó ( Song of India ) egyéb termékeivel sem volt túl jó tapasztalatom ( a hozzánk beérkezett termékminták alapján ), és mert egyáltalán nem válaszoltak az emailen feltett kérdéseimre, ezért hiába van a csomagoláson, hogy 96% természetes, mi megválunk tőlünk.

???? A bent lévő készlet természetesen kifutó, akciós áron érhető el.

???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
fehér zsályatömjénNag Champa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Mi van vagy inkább mi nincs egy olcsó füstölőpálcikában?

Egy füstölőpálcika elkészítéséhez általában a következő anyagokra van szükség:

  • növényi részek ( gyanta, gyökér, szár, levél, virág, termés )
  • illatos olajok ( illóolaj, macerátum vs. szintetikus aroma )
  • kötőanyagok ( pl. méz, gummi arabicum, makko por, tragant mézga vs szintetikus ragasztó )
  • égéssegítő ( pl. faszén, salétrom, faőrlemény )
  • fa / bambusz pálcika - ha indiai típusú készül

Egy füstölőpálcika minősége ( nem meglepő módon  ) attól függ, hogy mennyi és milyen minőségű alapanyag kerül bele.
Ha az olcsó pálcikáknál maradunk, akkor abban csak pálcikát, szénport, esetleg még valamilyen olcsó faőrleményt, valamilyen szintetikus ragasztót és szintetikus aromát találunk ( ún. mártott pálcikák ). Valahogyan ki kell matekozni Indiában, hogy Magyarországon egy kereskedő tudjon bruttó 167 Ft-ért adni egy dobozt belőle...
Amitől füstölő lenne, azaz valódi növényi részek és olajok, abból sajnos semmi nincs benne.
Természetesen a ragasztó megtartja a szénport a pálcikán, és illata is van a szintetikus aromáknak, és hát úgyis néz ki, mintha...
De nem az.
A valódi füstölő ennél sokkal többről szól, amihez elengedhetetlen, hogy valódi növényi részeket tartalmazzon.
Mert hogyan is hívták a régi korokban a füstölőt ? - " Az Isten felé szálló ima "
És hát azon túl, hogy ima nem lesz belőle ( szerintem ), egy sor nem túl áldásos hatása is lehet, de erről a következő cikkben...

fotó: pinterest

Hozzászólások