Blog címkék: Black Sage

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 1 / 1 bejegyzés

Black Sage köteg, avagy zsálya vagy nem zsálya ez itt a kérdés ?

???? Misztikusan hangzik ( FEKETE ZSÁLYA ) a legújabb kötegünk neve, pedig igazából nem az, bár a hatása valóban misztikus, de nem azért mert zsálya????
???? Mint sok, az USA-ból manapság Európába került, az ottani ősi sámánisztikus tradícióban használt növény angol neve ritkán fedi a botanikai valóságot, így aztán a legtöbb zsálya nem is zsálya, a legtöbb cédrus pedig nem is cédrus.
????Jelen esetben a BLACK SAGE kötegnél jobb lenne inkább a MUGWORT angol nevet használni, mert abból jobban kiderülne, hogy igazából FEKETE ÜRÖM-ről van szó.
???? Ez annál is fontosabb lenne, mert Black Sage ( Salvia mellifera ) valóban létezik, de amit kötegben kaptunk, az biztosan üröm, nem pedig zsálya.
???? Ez viszonylag jól látszik vizuálisan, ha pedig kétségeink lennének ( mi biztosra akartunk menni???? ), akkor elég egyszerűen meggyújtani és megszagolni ( mi megtettük ????,) illata egyértelműen a mi fekete ürmünkhöz ( Artemisia vulgaris ) hasonló, fanyar és fűszeres.
????S hogy ez miért fontos ?
????Mert ahogyan fitoterápiásan sem ugyanaz a hatása egy zsályának és egy ürömnek, füstölve sem az.
???? A zsályák elsődleges mágikus feladata a tisztítás ( ez a minőség minden fajtájukban közös ), az ürmöké pedig a transzformáció.
????Tudták ezt a legtöbb ősi tradícióban, ezért mindig kiemelt szerepük volt, legyen az indián sámánisztikus kultúra, Görögország, kelták, wicca, európai okkultizmus.
????Mivel a zsálya tisztító hatása mintegy előkészíti az üröm változást generáló hatását, gyakran füstölik is őket együtt, kötegben is gyakran találkozhatunk velük: pl. fehér zsálya / sivatagi zsálya ( ez utóbbi artemisia tridentata, tehát szintén üröm ).
1 - 1 / 1 bejegyzés