Blog címkék: tömjén ékszer

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 5 / 5 bejegyzés

A tömjén ékszerek fizikai tisztítása

???? A tömjén ékszerekkel, különösen a natúr és fehér színűekkel kapcsolatban rendszeresen felmerül a kérdés, hogyan lehet / kell őket fizikailag tisztítani.

???? Ez elsősorban a MATT ékszereknél lehet nagyobb "probléma": ők könnyebben koszolódnak, míg a polírozott ( fényes felületű ) ékszerek kevésbé.

???? Mindkét esetben jó megoldás, ha valamilyen jó minőségű natúr - lehetőleg tömjén - szappannal lemossuk őket.

???? A műgyantával készült tömjén ékszerek jól bírják a vizet, nem szívják magukba, így nem lesz belőle olyan probléma, vetemedés, mint a Palo Santo ékszereknél.

???? Ha nagyon el lenne az ékszer koszolódva - ami a matt fehér gyöngyöknél, medáloknál feltűnő -, akkor a szappant kiegészíthetjük még némi körömkefés dörzsöléssel is????

???? A fizikai tisztítás után lehetőleg szánjunk plusz időt az ékszer energetikai tisztítására is ( ld. előző bejegyzés ), azaz forgassuk meg tömjénfüstben.

???? A legvégén pedig - ha szeretnénk- dörzsöljük át 1 csepp valódi tömjén illóolajjal. 

???? Szépséggel, áldással

Csilla

???? Florasense

A tömjén ékszerek energetikai tisztítása

???? A tömjénből készült ékszereket - más ásványékszerhez hasonlóan - az első használat előtt, majd pedig időről-időre érdemes energetikailag megtisztítani.

???? Feltéve persze, ha nem csak külső szépségéért szeretnénk viselni, hanem az áldásos finomenergetikai hatásában is részesülni szeretnénk.

???? Az ékszerek energetikai tisztításának legegyszerűbb módja, ha tömjénfüstben forgatjuk meg. Ha éppen nincs otthon tömjén, akkor a Palo Santo is megteszi, de a fehér zsályát a tömjén esetében kevésbé javasolnám.

???? Energetikai tisztításhoz érdemes mindig faszénen füstölni, hogy füst is legyen????

???? A füstölést kiegészíthetjük az előző posztban leírt tömjén illóolajos átdörzsöléssel is, így még erősebb lesz a hatása.

???? Az energetikai tisztítást érdemes mindig fizikai tisztítással kezdeni, erről egy másik bejegyzésben olvashatsz.

???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

Tömjén ékszer = aromaékszer

???? A tömjén ékszerek valódi leporított tömjén gyantából ( szomáliai Boswellia carterii ) készülnek - műgyantával dolgozzák össze őket, hogy stabilan formázhatók legyenek - így a frissen készült és hozzánk beérkezett ékszereknek nem meglepő módon intenzív tömjén illatuk van.

???? Sajnos ez a jellegzetes illat idővel akkor is elhalványul, ha nem hordjuk őket, ahogy fokozatosan elillan belőlük az illóolaj.

???? Ha valaki szereti / szeretné a tömjén illatát folyamatosan magán viselni, akkor erre a MATT ( tehát nem polírozott ) ékszereknél igen egyszerű és nagyszerű lehetősége van.

???? Elég csak a tenyerünkbe cseppenteni 1 csepp valódi és jó minőségű tömjén illóolajat, és azzal átdörzsölni az ékszert, ami magába szívja az illóolajat, akárcsak egy illatkő. Ezt később bármikor megismételhetjük, amikor azt érezzük, hogy már nem elég intenzív az illata.

???? Az olaj még az ékszer színét is intenzívebbé varázsolja.

???? Természetesen más illóolajat is használhatunk, amit éppen szeretnénk.

???? Nálunk a választékban jelenleg 2 féle tömjén illóolaj érhető el stabilan: A Fiore-tól a szomáliai Boswellia carterii, illetve a GLORIOUS omani tömjénből ( Boswellia sacra ) Németországban desztillált hihetetlenül aromás olaja.

Tömjén & borostyán karkötők

???? Az újonnan érkezett karkötőinknél a tömjént borostyánnal kombinálták, ami egy igen érdekes és különleges kombináció.

???? A tömjénről sokan tudják, hogy egy növényi gyanta, de a borostyánt szinte mindenki csak ásványként ismeri és használja, holott az is egy megkövesedett ( fosszilis ) gyanta. Európában leginkább a Baltikum a lelőhelye, és már ősidők óta nagy becsben tartják.

???? A borostyánt azonban füstölni is lehet, stabil összetevője az omani tömjénnel készült TÖMJÉNES TÉRTISZTÍTÓ keveréknek: jól tisztítja az elektroszmogot ( is ). Pálcika formájában is kapható nálunk: ebben természetesen porított formában van. A pálcikák Lengyelországban készülnek baltikumi borostyánból.

???? A borostyán ékszerként viselve ( is ) erőteljes NAP energiát képvisel, akárcsak a tömjén maga, így kiváló kombináció az önbizalom, a belső erő, a napfonat csakra erősítéséhez, harmonizáláshoz, és ezáltal a személyes erő és erőtér védelméhez.

???? A fekete színű tömjénnel fűzve még inkább a védelmi funkció kerül előtérbe.

???? Természetesen játszik minden olyan további fizikai-lelki-szellemi hatás is, melyet az ásványos szakirodalom a borostyánhoz rendel, kiegészítve és felerősítve a tömjén nagyon tiszta, Isteni minőséget és tudatosságot behívó energiájával.

???? Szóval izgalmas és erőteljes ékszerek érkeztek.

Holisztikus megtisztulás - Védelmező tömjén

A böjti időszak holisztikus tisztulási folyamatának célja, hogy Lényünk minden szinten egyensúlyba kerüljön, megtisztítva a fizikai, érzelmi és szellemi testjeinket a hétköznapok során rárakódott, külső ingerek lenyomatától.

Mindennapjaink során a minket érő hatások, élmények és minden tapasztalás hatással van ránk. Így amellett, hogy fizikai testünkkel gondoskodóan foglalkozunk, ugyanannyi, ha nem több figyelmet kívánna létünk további szintjei, melyből fizikai valónk születik. Így, ha odafigyelve karbantartjuk finomenergetikai rendszerünket, akkor életünk minden területéről is gondoskodunk. Javulhat közérzetünk egészségünk, életmódunk, létünk egésze.

A tömjén leggyakrabban füstölőként, templomi szertartások kellékeként jut eszünkbe. Azonban felhasználásának csak fantáziánk szab határt. Auránk támogatásának egy különlegesen védelmező módja, az itthon még kevesek által ismert, és csak néhányak által kipróbált tömjén cseppekből és porból, speciális eljárással készült tömjén ékszerek. Színezésükhöz természetes ételfestéket használnak, így meginvitálva a színek vibráló rezgését, gyógyító hullámait auránkba.

Gondoljunk csak bele, a tömjén erejét viselhetjük testükön. A tömjén, bár nem féldrágakő vagy drágakő, ( habár ára vetekszik az aranyéval ! ) mégis hordható ékszerként és ugyanúgy fejti ki finomenergetikai hatását, mint az ásványok. Viselése közben lágyan illatozik, testünk hője aktivizálja a tömjénben megbújó illatanyagokat, olajokat, közben pedig folyamatosan tisztítja, harmonizálja az aurát, védelmet ad és erősíti a belső erőt, a Nap és a tűz elem energiájával tölt fel bennünket.

A karkötők színezett változataiban a tömjén energetikai hatásához még hozzáadódik az adott szín és annak minősége, így a Bordó az Erőt, a Fehér a Teljességet, a Natúr az Örömöt, a Zöld a Harmóniát, a Fekete a Védelmet és a Lila a Bölcsességet hívja meg.

Te melyik minőséghez tudsz most csatlakozni? Írd meg kommentben, így is aktivizálva az adott minőséget életünkben!

1 - 5 / 5 bejegyzés