Blog címkék: orvosi zsálya

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 1 / 1 bejegyzés

Légfertőtlenítés füstöléssel

Bár manapság sokan a füstölést csak légtérillatosításra használják ( amire egyébként kétség kívül alkalmas ), de éppen ezért egyáltalán nem vagy csak kicsit tudatosak arra, hogy valódi, 100% tiszta növényi anyagokat füstöljenek, úgy ahogyan nagyon sokan még mindig szintetikus illatolajakat párologtatnak.
Így viszont nem engedik be az életükbe azt a számtalan jótékony hatást ( fizikait és finomenergetikait ), melyet a valódi növényi anyagok ( füstölő és illóolaj ) képesek nekünk embereknek átadni.
A füstölésnek az egyik legfontosabb alkalmazási területe a TISZTÍTÁS, különösen az energetikai tisztítás ( tér és aura ), melynek fizikai síkú vetülete a FERTŐTLENÍTÉS. Ez utóbbi most különösen aktuális lett, ezért is írok róla bővebben, mert egy jó lehetőség arra, hogy a természetes anyagok füstölése visszakerüljön a nyugati emberek életében is oda, ahová való, ahol évezredekig mindig is volt.
Mert még azok is gyakran figyelmen kívül hagyják ezt a lehetőséget, akik egyébként élnek a füstölés finomenergetikai hatásával.
Szóval minden olyan növényi anyag ( gyanta, szárítmány és ezek keveréke ), melyeknek energetikailag tisztító hatása van, ( ami ugye mérésekkel kevéssé igazolható, ezért sok ember számára nem befogadható ), azok fizikai szinten fertőtlenítenek is, tehát baktérium, vírus és gombaölők. Ilyen többek között a tömjén, a mirha, a kopál, a palo santo, a fehér zsálya, az orvosi zsálya, oregánó, kakukkfű, neem levél, borókabogyó.
A füstöléssel kapcsolatban jóval kevesebb tudományos vizsgálat van, de azért készült egy pár, ahol a légfertőtlenítés tekintetében a füstölés jóval hatékonyabbnak ( 91,43% felett ) bizonyult az ugyanabból az anyagból készült illóolajnál ( 67,5 % ).
Többek között ezért is füstöltek mindig évezredek óta a közösségi terekben ( nemcsak a templomokban ), járványok esetén pedig különösen intenzíven, ahonnan mi manapság az elterjedt füstérzékelőkkel kiűztük a füstölés ősi tradícióját.
Képzeld el, mi lenne ha az üzletekben, rendelőkben, irodákban mindenütt füstölnének, és az embereknek nem kellene annyira félniük, hogy milyen távolságot tartanak a másik embertől ! A kézmosást persze nem helyettesíti, de nem is ez a feladata.
Ha úgy látod, hogy neked hozzájárulás lehet az életedhez, akkor használd ez ősi technikát ott, ahol lehetőséged nyílik rá ( pl. az otthonodban, irodában ), és ha hasznosnak tartod, ezt a tudást, akkor vidd hírét kérlek másoknak is.

1 - 1 / 1 bejegyzés