Mitől lesz prémium a fehér zsálya?

Mitől lesz prémium a fehér zsálya?
Mitől lesz prémium a fehér zsálya?

A fehér zsálya Kalifornia déli részén, a napos-meleg területeken, végig a tengerparton, főként a Santa Barbara és a Baja-félsziget területén terem meg. 60 és 90 cm közötti magasságra növekszik, gazdag magtermése embernek és állatnak egyaránt élelmet ad. Kifejezetten igénytelen növény, az alacsony tápértékű, homokos sivatagi talajt kedveli, vízigénye szinte minimális míg teljesen napos, árnyékmentes területeken él a legjobban, nagyon jó szárazságtűrő.

Mitől lesz a Fehér zsálya – Salvia apiana – prémium?

A prémium fehér zsályát természetes környezetében, vadon, kézzel gyűjti egy kaliforniai indián származású hölgy. Az, ahogyan a növénnyel bánik, egyedülálló és –sajnos napjainkban – nem magától értetődő. Szeretettel, tisztelettel és alázattal gyűjti be a fehér zsálya leveles ágait, oly módon, hogy a növény sértetlen maradjon, így is elősegítve a fenntarthatóságot. A begyűjtött leveleket szabályozott hőmérsékletű szobában, kíméletesen szárítják meg.

Természetanya energiáján túl ez a fajta emberi és szellemi gondoskodás is megnyilvánul, mikor a prémium fehér zsályát meggyújtjuk. Mivel természetes élőhelyén gyűjtik, energetikailag érezhető különbséget tapasztalnak az arra fogékonyabbak, valamint illatminősége is meglepően eleven, más, a tömeg termesztésű fehér zsályáéhoz képest. A különbség azonban fizikális szinten is megnyilvánul, a prémium fehér zsálya levelei nagyobbak és fehérebbek átlagos társainál. Hazánkba egy a Földanyáért elkötelezett gyógyítón keresztül jut el a prémium fehér zsálya, aki ebben az életében a tömjén cserjék megmentéséért is munkálkodik minden egyes nap.

A fehér zsályáról általában

Az indián gyógyító hagyományban tonizáló, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatása miatt használták. Teát főztek belőle vagy borogatásként tették fel, hűsítő hatása közismert volt. Leveleit gyakran rágták a száj fertőtlenítése vagy a légzés megkönnyítése céljából. Asztma és tüdőproblémák esetén a gyógyító sámánok füstölőkeverékekben használták. Rituális füstölőszerként az észak-amerikai indián hagyományban különleges fontos szerepet tölt be, tisztító szertartások, izzasztókunyhók elmaradhatatlan kísérője. A híres indián naptánc közben a táncosok fehér zsályát rágnak, hogy szomjukat csillapítsák ( a tánc alatt nem ehetnek és ihatnak ). Egyedül a női hold ciklus ( menstruáció ) alatt nem javallott a használata.
Kisebb tisztításokhoz - auratisztítás vagy tárgyak megtisztításához - elég, ha egy-egy levelet elfüstölünk, tértisztításhoz, szertartásokhoz pedig a különböző méretű kötegek közül tudunk válogatni. Ha pedig végképp nincs módunk füstölni, használhatjuk a fehér zsálya illóolajából készült térpermetet.

A fehér zsálya füstölése nem helyettesít semmilyen terápiás és orvosi beavatkozást. Bizonyos egészségügyi problémák esetén, különösképpen asztma fennállásakor konzultáljon orvosával, mielőtt füstölne.

tértisztításauratisztításfehér zsálya

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások