Blog címkék: természetes füstölés

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 6 bejegyzés

Immunerősítés füstöléssel!*

Bár az immunerősítéssel kapcsolatban sok mindenkinek a vitaminok és egyéb szájon át bevehető gyógykivonatok jutnak az eszébe, melyek szintén hasznosak tudnak lenni, de immunrendszerünk állapota és ezáltal a betegségekre való fogékonysága alapvetően függ lelki-szellemi állapotunktól. Attól, hogy érzelmileg és mentálisan mennyire vagyunk középen, mennyire vagyunk erősek, határozottak és magabiztosak, ebben pedig a tiszta anyagok füstölése sokat segíthet.

Hiszen ahogy Louis Pasteur is mondta: "Csak a táptalaj számít nem a kórokozó"

Az IMMUNERŐSÍTŐ kifejezetten erre a célra készült friss, fűszeres illatú füstölőkeverék, melyben a TŰZ elemű TÖMJÉN és a BORÓKA fizikális szinten antivirális és antibakteriális hatással bír, míg lelki-szellemi szinteken összehangol és védelmet ad. A szintén TŰZ elemű KAKUKKFŰ jótékonyan hat a légutakra, lelki-szellemi szinteken pedig az akaraterőt erősíti. A VÍZ elemű FEHÉR ZSÁLYA azon kívül, hogy tisztít minden szinten, segít, hogy csak a lényegre koncentráljunk és ne fecséreljük el fölöslegesen az energiáinkat. A LEVEGŐ elemű FEHÉR ÜRÖM és a GILISZTAŰZŐ VARÁDICS pedig egységbe rendezi az energiákat.

A légfertőtlenítéshez, légtisztításhoz készült GYÓGYULÁS TÖMJÉNKEVERÉK különlegességét az adja, hogy mindegyik tisztító elemből ( TŰZ, VÍZ, LEVEGŐ ) tartalmaz összetevőt, pl. TÖMJÉN - TŰZ, ZSÁLYA, FEKETEÜRÖM - LEVEGŐ, LEVENDULA - VÍZ, így képes életterünket minden szinten ( TEST-LÉLEK-SZELLEM ) és minden formában megtisztítani. Ez fizikális szinten az antivirális, antibakteriális hatásban mutatkozik meg, míg lelki-szellemi szinteken az energetikai tisztítás, védelem ( feketeüröm ) és harmonizálás ( levendula ) formájában. Ilyenkor a téli influenza szezonban, de a tavaszi megtisztulásos időszakban is különösen ajánlott a használata.

A GYÓGYULÁST SEGÍTŐ füstölőkeverék a dammar, mirha, zsálya, levendulavirág, orbáncfű, kamillavirág gyengéd füstje amellett, hogy enyhe légfertőtlenítő hatású, felébreszti a bennünk rejlő öngyógyító erőt, mely elengedhetetlen a valódi gyógyuláshoz.

*A cikkben említett tulajdonságokat a hagyomány alapján gyűjtöttük össze, bármilyen fennálló panasz esetén kérjük konzultáljon háziorvosával. A füstölés nem helyettesítheti a megfelelő orvosi ellátást.

Röviden a füstölőpálcikák minőségéről

Ha esetleg azon gondolkodsz, hogy az ünnep fényét füstölővel emelnéd, esetleg megajándékoznál vele ismerősöket, barátokat, akkor a következő dolgokra érdemes figyelned, ha fontos számodra a minőség és a természetesség:

  • A kiválasztott füstölő tartalmaz-e egyáltalán olyat, amit füstölőszernek hívunk ( növényi gyantát, gyökeret, levelet, virágot, termést )? Vagy csak égéssegítőből, kötőanyagból, és szintetikus aromákból áll, mint a mártott pálcikák ( hatszögletű dobozban ) általában ?Benzoe Siam gyanta
  • Milyen égéssegítőt tartalmaz ? Szenet, salétromot vagy esetleg valamilyen faőrleményt ? Ezt azonnal látod a színéből, hiszen a szén alapú pálcikák feketék. A jobb minőségű pálcikákat faszén helyett faőrleménnyel készítik.
  • Milyen kötőanyagot tartalmaz, hogy összeálljon a pálcika ? Szintetikusat, vagy valamilyen természetes anyagot, mint az arabmézga vagy tragantmézga ?
  • Valódi illóolajjal vagy szintetikussal készül ? Ha az utóbbival, akkor milyen minőségűvel ? Az indiai típusú pálcikák többsége illatolajjal vagy illóolajjal készül, a tibeti típusúakba általában nem tesznek olajos illatosítót. A japán pálcikáknál ilyet is és olyat is találhatunk. Ha egy pálcika pl. gyöngyvirág illatú, melyből nem létezik illóolaj, akkor biztos lehetsz benne, hogy szintetikus anyaggal van dolgod.
  • A pálcikában milyen mennyiségű és minőségű füstölőszer ( növényi gyanta, gyökér, szár, levél, virág ) van ? Minél több és jobb minőségű, annál erősebb a hatása, és természetesen annál drágább is. Tartalmazhat egy pálcika 5%-ot is, de 50 %-ot is, vagy még annál is többet, mint a nálunk lévő prémium palo santo pálcikák. Ez utóbbi olyan erőteljes, hogy egy pálcikát csak 2-3 alkalomra tudsz elhasználni. És igen, 7 db 3.990 Ft...

A pálcikák minőségét elég jól mutatja az áruk, a 600 Ft / doboz pálcikákban már találunk valamennyi füstölőszernek nevezett anyagot, de az erőteljes illatát rendszerint szintetikus olaj adja ( tisztelet a kevés kivételnek ). Ha ennél többet és jobbat szeretnél, akkor az 1.000 Ft felett/ doboz pálcikák között keresgélj.

Ha bármi további kérdésed lenne, szívesen segítünk.
Áldott adventi készülődést kívánok,

Csilla

Holisztikus tisztulás - Aurális védelem füstöléssel, illóolajokkal

Auránk tudatos tisztítása, úgy gondoljuk, hogy elengedhetetlen a növekedéshez, fejlődéshez és az előrelépéshez. Talán fel se tudjuk fogni, mennyire fontos a finomenergetikai szintek karbantartása. Ehhez nemcsak a tisztítás, de ez esetben a védelem is szervesen hozzátartozik. Otthonunk tisztításánál ezt csak mint egy opció említettük, hiszen oda, azért nem engedünk csak úgy be bárkit. Azonban mindennapi tevékenykedéseink során bizony akarva akaratlan kapcsolódunk olyan energiákkal is, melyek nem feltétlen támogatnak bennünket. Erről pedig nekünk kell a tudatos döntést meghozni, hogy önmagunk érdekében aktívan teszünk-e valamit energetikai stabilitásunkért vagy sem.

Az Aurapajzs kész füstölőkeverék egészíti ki az Auratisztító füstőlőkeverék hatását. A tömjén, sárkányvér és tulsi kombinációja erőteljes védelmi energiákat mozgósítanak, melyeket, csakúgy mint az auratisztítás során, vizualizációval tudunk tovább erősíteni. Ha magunk szeretnénk keverni, használhatjuk a sárkányvér gyantát, angelikagyökeret, borókát, cédrust, édesfüvet, orbáncfüvet, fehér és feketeürmöt stb. Fontos!!! A növényi szárítmányhoz feltétlen válassz és keverj gyantát, ami lassítja a füstölést és, mint közvetítő anyag, átalakítja a növényt a tűz energiája által.

Illóolajokkal is támogathatod aurádat. Ehhez alkalmazhatod a pacsuli, szantál, pálmarózsa, levendula, cédrus olajakat. Az illóolajak ilyen célú felhasználására legalkalmasabb eszköz az illatgömbök viselete, akár mint nyaklánc, karkötő vagy fülbevaló. Egyre elterjedtebb a lávakő használata illóolajokhoz, hiszen porrózus felületén megmarad az olaj, és így el tud párologni. Exkluziv ezüst illatos ékszerekért fordulj a Pomanders-hez, egyéni konzultáció során egyedi ékszered mellé személyreszabott Védelmező keveréket is kérhetsz!

Az illóolajok között is különleges helyet foglal el a tömjén. Amellett, hogy az isteni tudatossághoz, égi szférához és a Fényhez kapcsolódik és kapcsol bennünket is, testünkön viselve erőteljes védelmező hatása is van. Az illatgömbök mellett cseppentheted bázisolajba vagy hidrolátumként magadra fújva is.

Párologtató vagy diffúzor segítségével is aktiválhatod az illóolajak energiáit. Bázisolajhoz adva az illóolajakat testünk egészén viselhetjük őket.

Talán a legkényelmesebb módja auránk frissítésére, ha 1. vagy 7. csakra sprayvel magunkra fújunk egy kicsit a nap folyamán. Hasonlóan hatásos aurális védelmet alakít ki bármelyik szentelt víz alapú spray, mint az Aqua Sacral vagy az Aqua Florida.

Érdemes azonban azzal is tisztában lennünk, hogy mind a természetes füstölőanyagok, mind az illóolajak jelenléte és hatása mulandó, bizonyos idővel hatásuk elillan, hacsak nem módunkban áll egész napos használatukra. Ha ennél tartósabb védelmet szeretnél magadon-magad körül érezni, akkor tarts velünk, legközelebb erről írunk!

Holisztikus tisztulás - Hallottál már a füstfürdőről?

Arról már olvashattál, hogy a természetes füstölőanyagok használatával miként tudod mindennapjaid minőségét javítani, hogyan tud stresszoldásban, meditációban vagy épp a női ág gyógyításában segíteni Téged, így támogatva egész-ségessé válásod útját.

Az is ismeretes, hogy bizonyos növények füstjének antibakteriális hatását ősidők óta használják tisztítási céllal, pl. Egyiptom, Kína, India, Mezopotámia kultúrái ( bizonyára jóval ezek előtt is, de arról nincs bizonyíték ) egészen a 1900-as évek közepéig, amikor is svájci kórházak tereit még füstöléssel ( is ) fertőtlenítették. Tömjénfüsttel például reumatikus végtagokat, vagy nyílt sebeket is füstöltek, ezzel is támogatva a gyógyulási folyamatot.

Ezen analógián tovább haladva, vehetünk füstfürdőt is, nem kell hozzá más, mint egy faszenes indulószett, egy köpeny, köntös, vagy házilag fabrikált “zubbony”, ami összegyűjti a faszénen füstölő növények áldásos füstjét, így egészen nagy koncentrációjú füsttel kerül közvetlen kapcsolatba bőrünk és finomabb testjeink. Álljunk vagy üljünk az izzó faszén fölé, ügyeljünk arra, hogy mindezt biztonságosan, tűzveszély nélkül csináljuk, ne lógjon bele ruházatunk, a szék legyen kellő távolságra a hőforrástól, tűzálló alátétre helyezzük a faszenes edényt stb.

Amellett, hogy a felszálló füst lágy melegével finoman cirógat bennünket, bőrünkkel, testünk legnagyobb szervével érintkezve pedig eddig ismeretlen módon stimulálja rendszerünket.

A már említett antibakteriális hatású tömjén mellett füstölhetünk mirhát is. A namíbiai mirha ( Omumbiri ) a himba törzs női tagjainak szépségének ősi titka, nem csak hajuk és bőrük ápolására használják, de füstjében fürdőzve fertőtlenítik testüket, legintimebb tájékukat is ide értve, melyet környezeti sajátosságok miatt csak nagyon ritkán ér víz.

Választhatod bármelyik sötétebb színű tömjént is, melyek különlegessége színükből ered. A világosabb tömjénekhez képest sokkal inkább földelő hatásúak, a sötét színük több, intenzívebb illatanyagot feltételez, mindamellett, hogy a tömjén erőteljes tisztító, felsőbb szférákkal összekapcsoló minősége is bennük van. Ilyen lehet a szomáliai Ogaden és az ománi Black vagy Amber Hojari tömjének.

A Méregtelenítés füstölőkeverék számos tűz elemű növénnyel ( gyömbér, galanga, szecsuáni bors ) serkenti lényünk salaktalanítását, inkább érzelmi-szellemi szinteken támogat, hogy el tudjuk engedni azt, ami már nem szolgál bennünket.

Természetesen használhatod a közkedvelt fehér zsályát és Palo Santot is, de bátran füstölheted az utóbbi időben kissé háttérbe szorult honos orvosi zsályát is, mely nem véletlenül kapta a rómaiaktól a "herba sacra - szent növény" nevet.

Próbáld ki te is, légy kreatív, próbáld ki  különböző anyagokkal, keverékekkel, ami épp megszólít téged!

Holisztikus tisztulás - Térmegtartás és védelem

Az energetikailag megtisztított teret közelítsük meg úgy, mint egy új, tiszta lapot. Nincs rajta kosz, gyűrődés, lenyomatok. Eszközeink tárháza pedig elég széles ahhoz ( vagy épp most fog bővülni ), hogy a fehér lapra azt alkossunk, amit csak szeretnénk. Hogy ezt mivel tehetjük? A teljesség igénye nélkül használhatunk kristályokat, ősi szimbólumokat, mandalákat ( ablakmatricától vászonképen át kézzel felfestettig), szobrokat, természetes füstölőkeverékeket stb.

A tértisztítás finomenergetikai szintjeitől indulva, a megtisztított teret az aktuálisan kiválasztott füstölőkeverékkel finomhangolhatjuk illetve folyamatos füstöléssel fenntarthatjuk a megteremtett állapotot. Érdemes Áldás vagy Rendet teremtő füstölőkeverékek egyikével befejezni a tértisztítást. A Rendet teremtő keverékben a szibériai cirbolyafenyőnek ( zengőcédrusnak ) különleges központosító, rendező és rendet teremtő képessége van, a cédrusfája szintén erőt és stabilitást ad, a levendula lelazít, míg a hojari tömjén és a Palo Santo fája a tűz elemével viszi ezeket az energiákat.

Férfi és női minőségek, aktív és passzív, a jin-jang energiák kiegyenlítésére a legmegfelelőbb választás a zsálya és cédrus kettőse.

Mint a füstölés, úgy a megfelelő illóolajak párologtatásával is támogathatjuk a megtisztult tér fenntartását. Térharmonizáláshoz ideális keverék kreálható például a borsmenta, eukaliptusz és citrom illóolajakból. Fontos, mint a füstölőanyagok esetében is, kizárólag természetes készítményt használjunk. Illóolajak között keressünk terápiás minőségű olajakat ( Oshadhi, Doterra)

A tér stabilabb megtartásához használhatunk ásványokat, szelenittel gyógyító fényt, rózsakvarccal feltétel nélküli szeretetet sugározhatunk a térbe. Ha annak érezzük szükségét, hogy otthonunkat védelmezzük, akkor a sungit, füstkvarc vagy fekete turmalin lehet segítségünkre a térben elhelyezve.

Ha a mandalákkal tudsz kapcsolódni, helyezd el azokat ajtón, ablakon matrica formájában, használd a Spirit of OM energetizált ágynemüket vagy ruházatot, melyekben egyesül a szakrális geometria és a féldrágakövek szubtilis energiája. Vászonképként a megfelelő helyiségben elhelyezve (http://gabiglassart.com/karacsonyi-meglepetes-kollekcio-2018/) ezzel invitálva a kívánt minőséget, erőt otthonunkba.

Lakótered tudatos kialakításáról többet megtudhatsz Feng Shui vagy magyar térrendezés témájú írásokból. Itt is, mint a böjtölés kapcsán általában, megjegyezzük, hogy a tisztulás ezen szakaszában is azt alkalmazzuk csak, amihez szívből tudunk kapcsolódni és magunkénak érezzük. Ne azért, mert itt olvastad, vagy a barátnőd azt mondta! Figyelj oda önmagadra, és legyen ez is a Te választásod. Segítséget kérni az erő és bátorság megnyilvánulás, téves azt gondolni, hogy ettől gyengének látszol. Munkára és kiteljesedésre fel!

Holisztikus tisztulás - Mivel tudok teret tisztítani?

Mostmár értjük, hogy miért olyan fontos mindennapi tereinket, ahol életünket eltöltjük rendszeresen energetikai tértisztítással karbantartani! Először nézzük meg, mivel tudjuk ezt megtenni!

  • Füstölővel: a finomenergetikai szintek legősibb tisztítási módja, mely történhet füstölőpálcikával, faszenes edénnyel vagy füstölőrácsos edénnyel. Nagyon fontos, hogy a tisztításhoz használt pálcika és füstölőanyag teljesen természetes és tiszta legyen, különben többet ártunk, mint használunk
  • Térparfümmel: manapság gyakran használják őket ott, ahol valami miatt nem tudunk füstölni ( pl. mert füstérzékelő van - iroda, szállodai szoba ). Ezek a sprayk - ha jó minőségűek - akkor valódi, 100 % tiszta növényi tinktúrákból, illóolajokból és vízből ( gyakran szentelt vízből ) állnak, nem pedig szintetikus illatanyagokból
  • Hanggal: sok tradícióban egészítik ki a füstölés hatását dobolással, hangtál és csengő használatával vagy tisztító mantrák éneklésével.
  • Szimbólumokkal: néhány tradícióban ( pl. Reiki ) a füstölés erejét szimbólumok használatával növelik. Tibeti hagyományok s
  • Fénnyel: például a tisztításkor használhatjuk az univerzális fehér fény, vagy például a Saint Germainhez köthető ibolya szín tisztító energiáját is
  • Szellemi segítőkkel: tisztításunkhoz segítségül hívhatjuk a különféle angyalokat, arkangyalokat, felemelkedett mestereket is
  • 4 illetve 5 elem meghívásával: sok ősi tradícióban minden szertartást, így a tértisztítást megelőzően meghívták a teremtett világ 4 elemét ( FÖLD, TŰZ, VÍZ, LEVEGŐ ) valamint az azt egységbe rendező 5. elemet ( az ÉTER vagy SZER-ELEMET ), hogy segítsenek a szertartásban.

A finomenergetikai szintek legősibb tisztítási módja a füstölés, melynek során különféle tisztító hatású növényi gyantákat, szárítmányokat égetünk. A tűz általi transzformáció során "kiszabadul" a növény szelleme/lelke, azaz az általa közvetített információ ( rezgés ), és kölcsönhatásba kerül a térrel ( morfogenetikus mezővel ), ezáltal tisztítja / áthangolja azt. A változás szemmel nem látható ( bár van aki látja ), de általában jól érzékelhető azáltal, hogy egy tiszta, harmonikus térben mi is kiegyensúlyozottnak, boldognak érezzük magunkat.

1 - 6 / 6 bejegyzés