Papp Csilla

A Föld napja és a tömjén

A Föld napja és a tömjén
A Föld napja és a tömjén
???? Tudtad, hogy ha ilyen ütemben folytatjuk a fogyasztást és a kitermelést, akkor 50 év múlva nagy valószínűséggel nem lesz több TÖMJÉNFA a Földön ?
???? Mert nagyon sok fát évente 10x is megcsapolnak a korábbi 2-3x helyett, és néhány évente pihenni sem hagyják őket. Pedig ahol a tömjén honos, ott évente csak 100mm csapadék esik ( itthon kb. 800-1400mm !!! ), és ez a túlcsapolás kimerüléssel és kiszáradással fenyegeti a fákat.
Mindezt azért, hogy minél több és minél olcsóbb tömjén kerüljön a piacra....
???? Pedig az Ókorban a tömjén drágább volt az aranynál, és ennek megfelelően bántak is vele, nagy becsben tartották, akárcsak a mirhát, a szantált vagy az aloéfát.
???? Nem véletlenül. Hiszen ezek a szakrális növények magukban hordozzák az isteni minőséggel való kapcsolódás lehetőségét itt a Földön, támogatva az embert a spirituális útján.
???? A valódi fehér szantál és az aloéfa / sasfa / oudh is csak azért elérhető megint az utóbbi időben, mert indonéziai ültetvényeken elkezdték őket visszatelepíteni.
Vadon az eredeti termőhelyükön szinte már egyáltalán nem nőnek, holott az elmúlt sok ezer évben rendületlenül támogatták az emberiséget.
???? Az utóbbi időben igen közkedveltté vált Palo Santo-ra is ez a sors vár.
???? Ha nem vagyunk hajlandóak tudatosan változtatni. Ellenőrzött forrásból minőséget drágábban vásárolni. Kevesebbet fogyasztani.
???? Akkor a TÖMJÉN - amely sok ezer / tízezer éve szolgálja az emberiséget - s amely a SZELLEM MEGTESTESÜLÉSE AZ ANYAGBAN minőséget közvetíti és ezáltal az ember lelkét Istenhez emeli- végérvényesen eltűnik a Föld színéről....
tömjén gyantatömjén

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Napi összehangoló tipp : tömjén + mirha

A NAGY KLASSZIKUS KOMBINÁCIÓ. Csupa nagybetűvel. Nem véletlenül, hiszen mindkét gyanta az ősi szakrális anyagok közé tartozik, melyeket évezredek óta használnak különféle formában.
Oldalakat lehetne róluk írni, órákat mesélni, és még akkor sem érnénk a végére annak a sok csodának, melynek birtokában vannak.
Együtt füstölve őket, egyesül és kiegyensúlyozódik a YIN ( mirha – női ) és a YANG ( tömjén – férfi ) energia, így nem meglepő, hogy ezt ÍZISZ és OZIRISZ keveréknek hívták az ősi Egyiptomban, ahol gyakran füstölték ilyen formában, és persze azóta is sok más kultúrában.
Picit más megközelítésben a tömjén az ÉG, a NAP, a spirituális, szellemi világ, a mirha pedig a FÖLD, a földi, fizikai világ, tehát együtt füstölve őket összeköti bennünk az eget a földdel, kiegyensúlyoz, harmonizál, megnyugtat és stresszmentesít.
Segít, hogy a hétköznapok során is középen maradva, belső / felső bölcsességünkre hagyatkozva éljük életünket. Támogat, hogy az isteni bölcsesség és rend cselekedeteinken keresztül megnyilvánulhasson a fizikai világban.
Füstölhetjük naponta az otthonunkban, de a napi auratisztítás rituáléjához is kiválóan alkalmas, hiszen tisztít, földel, kiegyensúlyoz egyszerre.
Ehhez a keverékhez általában valamelyik világos tömjént szoktuk használni ( sacra, carterii, serrata, dalzielli ), így minden tekintetben ( színben is ) megmutatkozik az ellentétek egyensúlya.
Legerőteljesebb hatása a faszenes füstölés során nyilvánul meg, de rácsos edényen is használhatjuk őket.
Ha pedig mégis pálcika vagy kúp formájában szeretnénk füstölni, akkor nagyon figyeljünk a minőségre és a tisztaságra, mert nagyon kevés olyan termék van a piacon, melyek képesek ezeket a finomenergetikai minőségeket megfelelően közvetíteni.

Napi összehangoló tipp: MAYDI tömjén

Sokak számára ismeretlen ez a gyönyörű, aranysárga színű szomáliai tömjénfajta, a boswellia frereana. Pedig legalább annyira csodálatos, mint az omani Hojari ( Boswellia sacra ), méltó párja neki:ha a Hojari a tömjének királya, akkor a MAYDI pedig a tömjének királynője.

Igazi királyi fenséget és méltóságot sugárzik meleg, aranysárga színével, és jellegzetes illatával, melyet ha egyszer illatoltunk, ugyanúgy nem tudjuk elfelejteni, mint a Hojarit. Prémium kategóriája, a MAYDI MUSHAAD, a maga szinte gigantikus gyanta darabjaival nemcsak illatban, hanem vizuálisan is felejthetetlen élményt nyújt.

Különlegessége abban rejlik, hogy füstölve egymagában képes arra, hogy megnyugtasson és központosítson bennünket, nőies lágysággal, de mégis egy királynő erejével belesimítva az arany középpontba, lényünk MAG-jába. Egyszerűen fenséges....Nem kell mellé semmi más, csak Ő.

Persze tehetünk még hozzá pici mirhát és rózsaszirmot, vagy valódi fehér szantálfát, és akkor rácson sem fog átcsöpögni.

Napi tisztító tipp: Al Hojari tömjén + Palo Santo

Ez nem egy ősi, klasszikus keverék, hiszen a PALO SANTO, a dél-amerikai sámánok szent fája csak az utóbbi néhány évtizedben lett Európában ismert és elismert növény.
Hihetetlenül nagy sikertörténet az övé, hiszen igen rövid idő alatt meghódította az európai emberek szívét, mert ellentétben a tömjénnel vagy a fehér zsályával, szinte kivétel nélkül mindenkinek tetszik jellegzetes édes-fűszeres illata, és ez azt is jelenti, hogy befogadható számukra az általa közvetített energia.
És hogy miben áll a Palo Santo varázslata ? Abban, hogy ez a NAP minőségű gyönyörű, aranysárga „fadarab” a maga igen tüzes módján szinte játszi könnyedséggel tisztítja ki a haragot, a stresszt és a többi negatív érzelmet a szívtérből, hogy helyét a nyugalom, a béke és az öröm foglalhassa el. Ahogy dél-amerikai sámánok tartják: elűzi és távol tartja a rossz szellemeket és bevonzza a jókat 
A légiesen könnyed, citrusos illatú omani AL-HOJARI-t pedig évezredek óta a világ egyik legfinomabb tömjénjének tartják, mely régen drágább volt az aranynál is. Ő maga a nagybetűs TÖMJÉN, ahogy a neve is mutatja Boswellia SACRA. A szent tömjén, melyet Jézushoz is vittek. A tömjének között is az egyik LEG-LEG-LEG ( a másik az aranyszínű szomáliai Maydi ). Egy igazi fényhozó, isteni minőséget közvetítő anyag.
S mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ? Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék, a TŰZ ÓCEÁNJA.
Aminek nem mellesleg isteni illata is van 

Hozzászólások