Superior Hojari - az 1. osztályú ománi tömjén
Az előző bejegyzésben az ománi tömjén csúcskategóriájáról - a ZÖLD ROYAL HOJARI-ról - írtam, de a héten érkezett azt ezt követő minőségi kategóriából is - ami lényegében nem más, mint az 1. osztályú Boswellia sacra - ez pedig a SUPERIOR HOJARI.
Az arab világban leginkább csak ezt a két minőséget használják ( meg persze azt, amit ki sem engednek Ománból ) - füstölik, eszik, iszzák, rágják - a többiből vagy illóolajat desztillálnak, vagy eladják külföldre, esetleg bakhoort készítenek belőle.
Látva és érezve az ománi tömjén többi kategóriához ( Amber Hojari, Black Hojari, Small Hojari ) képesti tisztaságot és szépséget, ezen igazából nincs is mit csodálkozni.
Illata könnyed citrusos, energiája pedig fenséges - nem véletlenül hívják a TÖMJÉNEK KIRÁLYNŐJÉNEK.
Vélhetően Jézushoz is ezt a szent tömjént - azaz Boswellia Sacra-t, ománi tömjént - vittek ajándékba a három királyok, hiszen neki csak a legjobbat vihették.
Ha szeretnél az ománi tömjén energiájában jobban elmerülni, akkor inkább ezt a minőségi kategóriát ajánlom - nem véletlenül keverjük a közkedvelt TŰZ ÓCEÁNJÁT is Superior Hojariból.
A minőségi tömjénre is igaz, hogy annyival intenzívebb az illata és az energiája, hogy jóval kevesebb is elég belőle, így összességében nem kerül annyival többe, mint amennyire elsőre tűnik.
Szépséggel, áldással
Csilla
Florasense
Hozzászólások