Blog címkék: térrendezés

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 3 / 3 bejegyzés

Holisztikus tisztulás - Ha többet kíván életterünk!!

Ha a korábiakkal szépen haladsz, már érzed, hogy új, frissebb lett a tér akkor csak így tovább, élvezd az utat és meg se állj a végéig!

Azonban az is előfordulhat, nekiálltál a válogatásnak, de valami még hiányzik. Legbelül felébredhet egy részed, aki több, egy sokkal nagyobb szabású változásra vágyik. A térben jelenlévő színek, formák, minták, bútorok stb. is mind energiát közvetítenek és képviselnek lakóterünkbe. Így hát játszunk el a gondolattal, hogy milyen lenne ha . . . új színt próbálnánk ki a falon, ha megváltoztatnánk egy tér elrendezését, ha új huzattal borítanánk a kanappét, a párnákat, ha frissítenénk a képeket a falon . . .

Ahhoz, hogy az újratervezés folyamata a lehető legjobban sikerüljön, bátran használd a teremtő erőket mozgósító füstölőkeverékeket, Kreatív vagyok, Intuíció, Fantáziadús vagyok keverékek jó választás lehetnek.

Ha jártas vagy az térrendezés világában, akkor bátorítunk arra, hogy engedj a hívásnak. Ha pedig segítségre lenne szükséged, nyugodtan keress fel egy hozzáértőt, akik elemzés útján tud neked támogatást nyújtani. Juhász Ildikó Kira, térelemző coach, hisz abban, egy kis változtatás elég ahhoz, hogy visszatérjen az életedbe életöröm, harmonikus párkapcsolatban élhess és ha szeretnéd, akkor elérd az anyagi bőséget és az álompozíciódat is. Legközelebbi Térelemző szemináriumán még vannak szabad helyek (www.myhappyhome.hu), ha azonnal neki látnál, akkor Ciao múlt, hello jövő című könyvében ( https://www.juhaszildikokira.hu/ ) találsz egyszerűen kivitelezhető tippeket, melyeket több, mint 10 éves térelemzői tapasztalatból merített.

Holisztikus tisztulás - A szortírozás művészete

“ A káosz szempontjából nem a birtoklás, a tulajdonlás, a vonzódás, a vágyakozás vagy a megvásárlás a probléma. A gond ott kezdődik, amikor kinövünk bizonyos személyiségjegyeket, de mégis ragaszkodunk a régi személyiségünket jellemző tárgyakhoz. Nem vetjük le régi énünket, hogy helyet csináljunk az Újnak.” ( T. Morris, Rendterápia, 2018. ).

Ha a nagytakarítással végeztünk, akkor jöhet a következő lépés, na jó, igazából lehet több apró lépés is, hogy biztosan a végére érjünk. A valódi megtisztuláshoz, elengedhetetlen, hogy a környezetünkben jelenlévő hozzánk tartozó tárgyakat sorra vegyük és megszabaduljunk attól, ami már nem tartozik hozzánk. Tisztába kell kerülnünk jelen valónkkal, mi az a tárgy, ami most a javamat szolgálja és mi az, ami a múlthoz köti lényem egy részét?

Az életünkben megjelenő látható rendetlenség nagy valószínűséggel a zűrzavar valódi forrásáról, a valós, olykor bizony nehéz és fájdalmas kérdésekről tereli el figyelmünket, így energiáinkat is elfecséreljük. Ezt, a fizikai szortírozással járó belső folyamatot tudatosan tudjuk támogatni a természetes füstölőanyagok áldásos energiáival. Az Elengedés füstölőkeverék erőt és bátorságot ad nekünk, hogy elinduljunk az újrakezdés felé. Ha szükségét érezzük, valamilyen ellenállást vélünk felfedezni bensőnkben, a Félelemoldó füstölőkeverékkel hangolódjunk önmagunkra és próbáljunk közelebb kerülni ennek az ellenállásnak a forrásához, és tudatosítsuk azt.

Marie Kondo, japán rend-teremtő szakértő két lépésben foglalja össze a hosszútávú rend kialakításának kulcsát: 1) selejtezés és 2) annak eldöntése, hogy mi hova fog kerülni! Ez szigorúan két, egymástól elkülönült lépésnek és folyamatnak kell, hogy legyen. Hiszen ha már félúton azon töprengünk, hogy mi hova fog kerülni, akkor fókuszunk már nem a jelenben, nem a selejtezésen van!

+ 1 tipp: kategóriánként haladj: könyvek, ruhák, iratok - papírkupacok, ékszerek, fürdő- és pipere eszközök stb. Addig csináld, amíg az aktuális témakörrel végzel!!

Hol kezdődik a holisztikus tisztulás?

Hagyományosan a böjt a fizikai testünkre és az elszántabbak esetében valamilyen fokú szellemi/érzelmi munkára összpontosul.  Azonban amennyire miénk a testünk, annyira miénk az életterünk is, mely fizikai lenyomata önmagunknak ( és családunknak stb., akik életünk részei). Tehát, ha holisztikusan szemléljük a böjtöt, akkor érdemes a fizikai aspektust kiterjeszteni környezetünkre is.

Ahogyan életmódunkat módosítjuk ( ki-ki a saját igényeihez, élethelyzetéhez, lehetőségeihez, energia rendszeréhez igazítva ) annak érdekében, hogy a tisztulás elindulhasson testünkben, ezzel egy időben ajánlott lakásunkat és akár munkahelyünket is górcső alá venni, és egy alapos nagytakarítással beindítani a térben megrekedt, állott energiák mozgását. Hiszen a fizikai és finomenergetikai szintek szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Pont ennek a kölcsönhatásnak köszönhetően, felesleges egy egyetemesen igaz sorrendet ráerőltetni magunkra, hogy a takarítás vagy a szelektálás történjen előbb!? Ez is, mint mi magunk is egyéni!

Ha úgy érzed, hogy neked előbb fel kell készülnöd a fizikai dolgok válogatására, akkor kezdj a takarítással, ha pedig, úgy érzed, bele vágnál a közepébe, akkor kezdj a szortírozással és folytasd a nagytakarítással. A lényeg, hogy csakis úgy csináld, ahogy Neked jól esik.

Mint kiderült, mi hasonlóan vagyunk bedrótozva itt a Florasense háza táján, először A-Z-ig kitakarítjuk a lakást, nagyjából, mint egy tavaszi nagytakarítós projekt. És ezután szánunk időt arra, hogy kategóriánként elkezdjünk szortírozni a tárgyak, ruhák stb. között. Így hát ezzel jövünk legközelebb, hozunk néhány hasznos praktikát, ami megkönnyíti, gördülékenyebbé teszi a felesleges holmik szelektálását. Az elengedés ezen folyamatát már füstöléssel is támogatni fogjuk. 

1 - 3 / 3 bejegyzés