Blog címkék: szakrális szimbólum

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 1 / 1 bejegyzés

Holisztikus tisztulás - Szakrális szimbólumok

Az aurális védelem, energia és csakra rendszer támogatására is használhatunk szimbólumokat. Egyéni beállítottság kérdése, hogy ki melyik ősi szimbólumhoz vonzódik. Az egyiptomi kultúrának tulajdonított Hórusz szeme, a számos kultúrában jelen lévő Hamza / Fatime keze, vagy Mahakala, a védelmező és óvó istenség, az ami / aki megszólít! Csak néhány, a legismertebb szimbólumok közül, melyek védelmet és biztonságot kölcsönöznek viselőjüknek.

Az ősi kultúrákból ránk maradt szimbólumok mind egy-egy erőteljes minőséget képviselnek, melyekhez fizikai szinten kapcsolódhatunk, ékszer, tetoválómatrica, alátét, rajz formájában de akár gondolatként, vizualizálva azokat, is aktiválhatjuk a kívánt és képviselt minőséget. 

A történelem által jegyeztt idők előttről származó szimbólum az atlantiszi kultúrából maradt ránk, melyet számos modernkori történet és mítosz övez a megtalálás körülményeitől kezdve a későbbi kutatásokban résztvevők életében bekövetkezett eseményekig.

Az atlantiszi szimbolumot egy francia egyiptológus találta 1860-ban az egyiptomi Királyok Völgyében, Jua főpap sírjában egy gyűrűn. A látható minta nem volt egyiptomihoz hasonló, így feltételzések szerint az azt megelőző, Atlantiszi kúltúrából maradt fent.

A szimbólum maga nagyon egyszerű, rajzolata három hosszú téglalapból, hat négyzetből és a formát két oldalról lezáró háromszögből áll. Mérések során kimutatták, hogy a minta sugárzása a fényspektrumbeli fehér fénynek felel meg. Tehát magába foglalja az összes fény hullámát is, és minden olyan energiát, amely a harmonikus élethez szükséges. Tisztánlátó emberek az aurán megmutatkozó pozitív változásokról számolnak be.

Azoknak a gyűrűknek, melyeken megtalálható a minta, többek között elektromágneses hullámokat kibocsátó, gyógyító és az intuíciót megerősítő tulajdonságokat tulajdonítanak.  A szimbólum anyagtól és elhelyezéstől függetlenül hatásosnak bizonyult.

Viseld karkötőként, gyűrűként, medálként.

1 - 1 / 1 bejegyzés