Papp Csilla

Fehér zsálya levelek minőségi különbségei

Fehér zsálya levelek minőségi különbségei
Fehér zsálya levelek minőségi különbségei
???? Jól megfigyelhető tendencia, hogy évről-évre egyre nehezebb jó minőségű kaliforniai fehér zsályához ( Salvia apiana ) hozzájutni, különösen levelekhez, de a kötegekhez is. Ami 10 évvel ezelőtt alap volt, azt ma már szinte levadászni is lehetetlen. ( A Palo Santo-nál hasonló a probléma ).

???? Ez nyilván a megnövekedett kereslettel hozható összefüggésbe, és azzal, hogy az emberek egyre többet egyre kevesebbért szeretnének megvásárolni. Ez pedig előbb vagy utóbb a minőség rovására megy.

???? S hogy miért fontos a jó minőség ? Mert sokkal erősebb a finomenergetikai hatása. Nyilván, ha fizikai szinten vizsgálnánk, akkor valószínűleg magasabb lenne a hatóanyag tartalma, különösen az illóolaj tartalma.

???? S hogy honnan látszik a különség ? A jó minőségű fehér zsálya levelei szépek, nagyok, gondosan vannak szárítva, fehéren-ezüstösen csillognak, erős intenzív illatuk van.

???? A rossz minőségű zsálya inkább sötétszürkés színű, gyűrötten szárított levelekkel és szinte alig van illata.

???? Mi már egy ideje a Jiri & Friends-től szerezzük be a fehér zsályát is, mert ők különösen figyelnek arra, hogy megfelelő helyről jó minőséget vásároljanak. Hiszen ez az alapja a további fehér zsályából készült termékeknek: tértisztító sprayknek, térparfümnek, szappannak. És hát amilyen a kiindulás, olyan a végtermék. Ahogyan a magyar mondja: szarból várat építeni nem lehet. Hozzátenném, hogy megfelelően aurát és teret tisztítani sem...

???? A legutóbbi 2 szállítmányunk szívet melengetően jó minőségű volt - 1. osztályú, nem is átlagos -, a régi szép időket idézte????

???? A jövőben nálunk ez lesz az alap. Ami nem ilyen minőségű, azt 2. osztályúként, kedvezményesebb áron adjuk, bár szívem szerint nem is árulnám.

???? De sajnos nem mindig kapjuk ezt a minőséget ( mert ha a Jiri-nél elfogyott, akkor kénytelen vagyok máshonnan vásárolni - amit általában mindig megbánok ), és akkor az a minimum, hogy ezt megfelelően kommunikáljuk.

???? Természetesen a jobb minőség árban valamivel drágább, de nem annyival, mint amennyivel jobb.

???? Befotóztam mindkét dobozt, remélem, hogy kinagyítva jól látszódik a különbség, sajnos az illatintenzitás eltérése nem megy a fotókon.

???? De az azért beszédes, hogy amikor az egyik doboz kinyitottuk, a tér szinte azonnal megtelt a zsálya jellegzetes illatával, míg a másik esetben még közelre hajolva is alig éreztük, holott 1 kg-nyi zsálya van 1 dobozban...

???? Én személy szerint a jobb minőségű zsálya illatát nem csak sokkal intenzívebbnek, hanem selymesebbnek, lágyabbnak is érzékelem, míg a rossz minőségű zsálya illata sokkal gyengébb, mégis szúrósabb. Nem csodálom, hogy sokan emiatt ( is ) elfordulnak a fehér zsályától.
fehér zsálya

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások