Papp Csilla

Középen maradni a növények támogatásával

Középen maradni a növények támogatásával
Középen maradni a növények támogatásával

A mostani hektikus, embert próbáló és átalakító időszakban különösen fontos, hogy középen tudjunk maradni, és ne a fél-elem teréből cselekedjünk, vagy éppen amiatt blokkoljuk magunkat. Az Élet maga folyamatos mozgásban van, áramlik, hol lassabban, hol gyorsabban, hol inkább kint, máskor pedig bent. Ahhoz, hogy az Élet ritmusára rá tudjunk hangolódni, előbb ön-MAG-unkra kell tudnunk ráhangolódni, kapcsolódni legbelső, hallhatatlan lényünkkel, majd belső / felső bölcsességünkkel, valamint kapcsolódni az életet adó Földanyával.

Ahogy Weöres Sándor írja a Teljesség felében:

”Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."

Hogy ezt ki hogyan tudja megvalósítani, mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, ami egyikünknél működik, a másiknál nem, mert neki nem arra van szüksége. Sőt még ez a miként is változik időben dinamikusan, ahogy mi magunk is változunk, tehát folyamatos éberségre van szükségünk ebben a tekintetben is.
Az eszköztár és azok kombinációja szinte végtelen számú lehetőséget ad a kezünkbe, legyen szó a különféle meditációs technikákról, jógáról, sportról, zenéről, vagy táncról, és természetesen az ásványok, a színek, a szimbólumok mellett a növények is óriási hozzájárulás tudnak lenni.
Sőt a növények esetében még az is szép feladat, hogy a megfelelő támogató növény éppen hozzánk passzoló formáját is megtaláljuk, hiszen az adott pillanatban ez lehet tea, tinktúra, olajos macerátum, homeopátia, virágesszencia, illóolaj vagy füstölés, vagy akár ezek kombinációja 
Mivel nálunk a füstölés a súlypont, ezért az elkövetkezendő posztokban erre hozok tippeket, de ha a bármelyik növénnyel kapcsolatban az az érzésed támad, hogy más formában van rá szükséged, akkor használd úgy, vagy úgy is.

Hozzászólások