Blog címkék: Palo Santo fa

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 31 bejegyzés

A Palo Santo ékszerek energetikai tisztítása

???? A Palo Santo ékszereket - beleértve az ásványokkal készülteket is - érdemes első használat előtt, aztán pedig rendszeres időközönként energetikailag megtisztítani, feltéve ha a szépségükön túl az energetikai - szellemi hatásukat is élvezni szeretnénk.
???? Az első használatba vétel előtti energetikai tisztítás lehetővé teszi, hogy az ékszer mintegy "tiszta lappal" indulva összehangolódhasson velünk.
???? Az azt követő rendszeres energetikai tisztítás pedig az időről-időre ( aurából és térből ) összeszedett, felhalmozódott diszharmonikus energiákat tisztítja ki, hogy az ékszer továbbra is kifejthesse áldásos hatását.
???? A PALO SANTO fa édes-fűszeres illata FÉNYT hoz az életünkbe, tisztítja és harmonizálja a szívteret és az aurát, védelmet ad és erősíti a pozitív kisugárzást. Segít, hogy az élet napos oldalán érezzük magunkat, hiszen nagyon erőteljes NAP energiát közvetít, akárcsak a TÖMJÉN.
???? A tisztítást praktikusan Palo Santo fa füstölésével érdemes elvégezni: minden ékszer mellé adunk egy kis darabot, hogy ez az energetikai tisztítás az első használatbavétel előtt otthon elvégezhető legyen.
???? Természetesen faszenes füstöléssel és vágott Palo Santo-val vagy őrleménnyel is elvégezhető a tisztítás.
???? Ha a későbbiekben valami miatt nincs otthon Palo Santo, akkor még tiszta tömjénnel, vagy közkedvelt A tűz óceánja / Palhojari keverékkel is átfüstölhetjük - lehetőleg faszénen, hogy füst is legyen????.
???? A tisztítás után átdörzsölhetjük 1-2 csepp valódi, 100% tiszta Palo Santo illóolajjal is, ez ápolja a fát és intenzívebbé teszi az illatát, és felerősíti az energetikai hatását.

A Palo Santo ékszerek fizikai tisztítása

???? A tömjén ékszerek fizikai tisztításánál felvetődött a kérés, hogy írjak erről a Palo Santo ékszerek vonatkozásában is, ami azért jelentősen eltér az előbbitől.
???? A különbség abból adódik, hogy a Palo Santo ékszerek - legyenek akár a képen látható ásványkombinációsok is - kezeletlen fából készült gyöngyökből készülnek, mely fa gyöngyök nem igazán szeretik a vizet.
???? Ez nem csak a Palo Santo-ra igaz, hanem bármelyik kezeletlen fából készült ékszerre: szantálra, cédrusra, rózsafára, vagy akár tölgyre, diófára.
???? Tehát a fa ékszereket nem szabad, hogy tartósan víz érje, mert akkor tönkre mennek, elvetemednek, elrepednek. Nem ér velük fürödni, zuhanyozni, mosogatni - ezt a tömjén ékszerek simán kibírják, a műgyanta nem engedi szétmállani a gyantát.
???? Fizikai tisztításuk leginkább száraz dörzsölés legyen, esetleg nedves törlőkendő, és csak a legvégső esetben tartsuk őket folyóvíz alá, akkor is a lehető legrövidebb ideig, utána pedig gyorsan töröljük, szárítsuk meg őket. Áztatás szóba sem jöhet !
???? Ha így bánunk velük, és kényeztetésképpen időnként átdörzsöljük őket valódi, jó minőségű Palo Santo illóolajjal, akkor sokáig hű társaink maradnak, és még illatozni is fognak: hiszen mindegyik Palo Santo ékszer íly módon aromaékszerként is használható.
???? A képen egyébként a kétféle ametiszttel ( sima és levendula ) fűzve látható.

A tűz óceánja - Palhojari

???? A héten többek között újabb adag PALHOJARI is született.
???? Nem véletlenül kapta anno a TŰZ ÓCEÁNJA nevet, hiszen két igen különleges, szent, tüzes növény táncából születik, és mindkettő az ARANY minőséget hordozza.
???? Mivel keverékként erőteljes ( TŰZ ) SÁRKÁNY energiát idéz meg, ezért nem készülhet másból, csakis az egyik legjobb omani tömjénből, a SUPERIOR-ból, ami maga is gyönyörű napsárga.
???? Régebben - amikor máshonnan jött és sokkal szebb volt - kevertük a small hojariból is, de a mostani small hojari egyszerűen nem méltó hozzá.
???? Mivel a SUPERIOR HOJARI szépséges nagy cseppekből áll, ezért a keverés fontos előfeltétele a gyanta megfelelő mozsarazása, hogy szépen, egyenletesen keveredjen a Palo Santoval. Így lesz füstölve is harmonikus az illata.
???? Használhatjuk tértisztításhoz, auratisztításhoz - ez esetben faszénen érdemes füstölni.
???? Rácsos edényen füstölve picit lassabban dolgozza át a teret, de akkor jobban érvényesül a harmonizáló hatása és a mennyei illata.
???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
???? Florasense

Prémium Palo Santo chips

???? A prémium tömjénekkel együtt további prémium minőségű füstölőszereket is kaptunk, ezek egyike a PALO SANTO CHIPS.
???? Azért használjuk rá inkább a chips kifejezést- mert ahogyan a fotón is jól látszik -aprítása nem egyenletes, mint a sima vágott Palo Santo-nál, hanem változó: kisebb és nagyobb darabokat is tartalmaz.
???? Ez semmilyen problémát nem okoz füstöléskor: tehetjük rácsra vagy faszénre, magában vagy keverékben is - például a közkedvelt MENNYEI BÉKE füstölőkeverék is ezt a chips-et tartalmazza.
???? Ugyanonnan kapjuk, ahonnan a Prémium Palo Santot is - itt a minőség és a fenntarthatóság garantált.
???? Mert önmagában a SERFOR minősítés sajnos nem garantálja a PALO SANTO minőségét - nem egy olyan Palo Santo fa volt már a kezemben, aminek bár elvileg volt minősítése, de illata nem???? A csomagolás meg a weboldal sok mindent elbír, de az illat magáért beszél.
???? A SERFOR minősítésnél számomra sokkal fontosabb a beszerzési lánc megbízhatósága, hogy folyamatosan jó minőséget kapjunk fenntartható forrásból Fair Trade keretek között.
???? Ezért most már csak 2 helyről szerzünk be Palo Santo-t ( a simát és a prémiumot ), de erről később többet írok majd.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

SZANTÁLFA VAGY PALO SANTO - EZ ITT A KÉRDÉS

???? Gyakran keresnek nálunk "SZANTÁLFÁT", amire ha jobban rákérdezünk, akkor igen gyorsan kiderül, hogy igazából PALO SANTO-ról van szó.

???? Ez utóbbinak ugyanis sok elnevezése forog közszájon, ilyen például a "szent fa - holywood" vagy Szent Pál fája, de sokan szantálfának is hívják, ami ugyan botanikalilag nem állja meg a helyét, de ha azt nézzük, hogy a PALO SANTO hasonló kiemelt helyet foglal el Dél-Amerikában mint a FEHÉR SZANTÁLFA Indiában, akkor akár még érthető is a keveredés.

???? A két fa azonban egyáltalán semmilyen növénytani rokonságban nem áll egymással - ez a latin nevükből egyértelműen kiderül ( PALO SANTO - Bursera graveolens, FEHÉR SZANTÁLFA - Santalum album ) - s ahogyan a fotón is látszik, kinézetük is eléggé eltérő, az illatukról nem is beszélve.

???? A SZANTÁL egy jóval keményebb fa - ezért leginkább vágott vagy porított formában érdemes füstölni, míg a PALO SANTO fadarabokat hagyományosan "direktben" gyújtják meg, de természetesen ez utóbbiból is létezik vágott és őrlemény a rácsos és a faszenes füstöléshez.
???? Mindkét növény és illat igen ikonikus és jellegzetes - aki egyszer szagolta őket, biztosan nem felejti el - bár valódi fehér szantáfához jó minőségben igen nehéz mostanában hozzájutni, ezért rengeteg a hamisítvány.

???? Nálunk biztosan valódit kapsz: a képen látható Mysore minőségű 30 grammos darab ( nagyobbik fa ) ára mintegy 12.000 Ft !

???? Ehhez képest a PALO SANTO szinte fillérekbe kerül, de ha ilyen tempóban folyik a kitermelése, akkor ott is rövidesen jelentős áremelkedés várható.

???? Ha többet szeretnél tudni róluk, akkor a PALO SANTO-ról tavaly ősszel volt egy hosszabb cikksorozat, a SZANTÁLFÁRÓL pedig idén tavasszal, ha esetleg lemaradtál róla, visszakeresheted őket a blogban:
???? Bármelyiket is választod, érdemes figyelni arra, hogy valódit vegyél - különösen a szantál esetében - valamint a minőségre is, mert ez utóbbi nagyban befolyásolja a növény hatásának intenzitását.

???? Használd őket szeretettel és mértékkel, és adj hálát a Földanyának a kincseiért????

Mi a különbség a FIORE D'ORIENTE 2 féle PALO SANTO pálcikája között ?

???? Többen joggal vetették fel a kérdést, hogy miért van a FIORE D'ORIENTE választékában 2 féle PALO SANTO füstölőpálcika, és hogy mi a különbség közöttük - azon kívül, hogy a MISZTIKUS INDIA széria valamivel olcsóbb - 1 doboz / 10 db 1.990 Ft.
???? Halkan jegyzem meg, hogy szantálfából 3 féle van :-)
???? Abban ugyanis megegyeznek, hogy mindkét pálcika 100% természetes és tiszta, ez a FIORE D'ORIENTE-nél alap.
???? Nos, ahogyan arról már korábban is írtam, a MARCO POLO széria minden tagja ECOCERT minősítésű, ami azt jelenti, hogy minden összetevőjük bevizsgált, minősített és biztonsági adatlappal is rendelkezik. Ez jelenleg a világon egyedülálló !
???? A minőségnek és a minősítésnek pedig ára van, ezért többe is kerül: 1 doboz / 10 db - 2.190 Ft.
???? Ezen kívül a MARCO POLO szériába nem tesznek illóolajat, és ezen PALO SANTO pálcika masalája nem tartalmaz mézet sem, tehát teljesen VEGÁN.
???? Míg a MISZTIKUS INDIA PALO SANTO-ja egy tradícionális, ősi MÉZ-es masala receptúrára épül, mely illóolajat is tartalmaz, ami szintén 100% tiszta és természetes.
???? Ez sajnos nem magától értetődő, mert a boltokban elérhető indiai füstülőpálcikák többsége ( kb. 99%-a ) szintetikus illatolajjal készül, sőt a pálcika alap is részben vagy egészben szintetikus.
1 - 6 / 31 bejegyzés