Blog címkék: ásvány

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 3 / 3 bejegyzés

Holisztikus megtisztulás - Védelmező tömjén

A böjti időszak holisztikus tisztulási folyamatának célja, hogy Lényünk minden szinten egyensúlyba kerüljön, megtisztítva a fizikai, érzelmi és szellemi testjeinket a hétköznapok során rárakódott, külső ingerek lenyomatától.

Mindennapjaink során a minket érő hatások, élmények és minden tapasztalás hatással van ránk. Így amellett, hogy fizikai testünkkel gondoskodóan foglalkozunk, ugyanannyi, ha nem több figyelmet kívánna létünk további szintjei, melyből fizikai valónk születik. Így, ha odafigyelve karbantartjuk finomenergetikai rendszerünket, akkor életünk minden területéről is gondoskodunk. Javulhat közérzetünk egészségünk, életmódunk, létünk egésze.

A tömjén leggyakrabban füstölőként, templomi szertartások kellékeként jut eszünkbe. Azonban felhasználásának csak fantáziánk szab határt. Auránk támogatásának egy különlegesen védelmező módja, az itthon még kevesek által ismert, és csak néhányak által kipróbált tömjén cseppekből és porból, speciális eljárással készült tömjén ékszerek. Színezésükhöz természetes ételfestéket használnak, így meginvitálva a színek vibráló rezgését, gyógyító hullámait auránkba.

Gondoljunk csak bele, a tömjén erejét viselhetjük testükön. A tömjén, bár nem féldrágakő vagy drágakő, ( habár ára vetekszik az aranyéval ! ) mégis hordható ékszerként és ugyanúgy fejti ki finomenergetikai hatását, mint az ásványok. Viselése közben lágyan illatozik, testünk hője aktivizálja a tömjénben megbújó illatanyagokat, olajokat, közben pedig folyamatosan tisztítja, harmonizálja az aurát, védelmet ad és erősíti a belső erőt, a Nap és a tűz elem energiájával tölt fel bennünket.

A karkötők színezett változataiban a tömjén energetikai hatásához még hozzáadódik az adott szín és annak minősége, így a Bordó az Erőt, a Fehér a Teljességet, a Natúr az Örömöt, a Zöld a Harmóniát, a Fekete a Védelmet és a Lila a Bölcsességet hívja meg.

Te melyik minőséghez tudsz most csatlakozni? Írd meg kommentben, így is aktivizálva az adott minőséget életünkben!

Holisztikus tisztulás - Aurális védelmet nyújtó ruha !?

Napjainkban egyre inkább terjed a tudatos jelenlét vagy mindfullness, ha úgy tetszik, fogalma, gyakorlása, mely feltételezi azt, hogy saját energiarendszerünkkel, érzelmeinkkel, gondolatainkkal is aktív, cselekvő kapcsolatba lépünk a jelenben. Röviden, tisztába kerülünk Lényünk valójával. Ez mind gyakorlás, idő, türelem, még több gyakorlás és hullámvölgyek sora, de megvalósítható!

Ahhoz, hogy auránkat egész nap során megfelelő kondícióban tudjuk tartani, a korábban említett természetes füstölőanyagokon és illóolajokon túl, úgy is dönthetünk, hogy tartósabb  és stabilabb energetikai harmoniát választjuk.

Az univerzális tudás és inspiráció végtelen, így születhettek meg azok a varázslatos Spirit of Om ruhák, melyekben ötvözték az ősi szakrális szimbólumokat, biopamutot és a féldrágakövek  holisztikus erejét így támogatva jól-létünket, személyes fejlődésünket.

Hogy ez a hármas hogyan is tud energiarendszeredre hatni!? Vegyük sorra a fizikaitól a finomenergetikai szintekig! Az ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származó pamut vegyszerektől és konzerválóanyagoktól mentes, mely napjaink ruhaipari környezetében és  tudatos vásárlóként, egyre nagyobb szerepet kap. Azáltal, hogy biominősített pamutból készülnek a ruhák, bőrünk szabadon lélegezhet benne, érzékenybőrűek is bátran viselhetik, és nem utolsó sorban fenséges érzés belebújni :) Bővebben itt olvashatsz erről a témáról ( https://tudatosvasarlo.hu/cikk/fogyasztokat-szennyezik-ruhaipar-vegyszerei ).

A szimbólumok ( Élet virága, lótusz, csakrák, Buddha, mandala ) energetizáló, védelmező és feltöltő hatását tovább erősítik a Feng shui szerint alkalmazott színek, és annak a 3  féldrágakőnek ( ametiszt, sungit, turmalin ) a finomított pora - és így energiája - melyet egyedi technikával adnak a ruha anyagához és a digitálisan nyomtatott minták festékanyagához. Így tovább harmonizálva és emelve lényünk energiaszintjét,

Ezek a ruhák segíthetik koncentrációnkat, fókuszunkat, támogathatja belső egyensúlyunk megőrzését, így támogatva célorientáltságunkat. Auránkat javíthatja és védelmezheti. Ezáltal  az sokkal intenzívebb, tömörebb és kiegyensúlyozottabb lehet. A diszharmonikus energiákat semlegesítheti, a harmonikusat pedig pozitívan befolyásolhatja. Fizikai testünkre is jótékony hatást gyakorolhat, vérképek segítségével látható különbség mutatkozik a vörösvértestek eloszlásában, Spirit of Om ruházat viselését követően sokkal harmonikusabb, egyenletesebb volt az elrendeződésük.

Modern designuknak hála bárhol és bármikor viselhetjük őket, legyen az testmozgás, meditációs gyakorlás, munka vagy szabadidős tevékenység.

Holisztikus tisztulás - Auravédelem tudatosan - ásványokkal

Az aurális védelem szorosan kötődik a tudatos jelenléthez és a tudatos választáshoz. Egyrészt, ha jelen tudunk lenni, akkor lehetőséget teremtünk Önmagunknak arra, hogy kapcsolódhassunk belsőnkhöz, érzéseinkhez, aktuális érzeteinkhez. Ez a jelenlét azt is feltételezi, hogy fókuszunk befelé irányul, mintsem a külvilág felé. Így ahelyett, hogy mások, általunk feltételezett és Gond-olt szándékával és érzésével lennénk elfoglalva, saját középpontunkban maradva és onnan cselekedve tudunk választani. Tudatos választás ugyanis az, hogy engedek-e a csípőből érkező reakcióknak, hogy olykor pusztítóan elsöpörjék a másikat, vagy középpontban maradva Önmagamat fejezem ki, vádolás, hárítás és megsemmisítés nélkül, középpontomból vagyis semlegesen. Mi is tudjuk, sőt tapasztaljuk a mindennapjainkban, hogy ehhez fel kell nőni, tanulni és legfőképp nyitottan kell gyakorolni.

Középpontunk megtalálásában nagy segítségünkre lehet, ha Földanya segítségével leföldeljük magunkat. Elegendő ehhez, ha veszünk néhány mély lélegzetet, miközben vizualizáljuk és érezzük a talpunkon át a Földbe lenyúló horgonyokat, melyek stabilak, erősek és helyünkön tartanak bennünket.

A földelő meditáción túl pedig magunkon viselve egy-holisztiegy ásványból készült ékszert, nyakláncot, karkötőt vagy magunknál hordva egy marokkövet, tovább tudjuk erősíteni és védelmezni auránkat. Fürdővizünket is gazdagíthatjuk az ásványok támogató és védelemző energiájával. Akár kád vizünkhöz adva, vagy a zuhanycsőbe helyezve. Figyeljünk arra, hogy semmilyen szépségápolási termék, még, ha bio és natúr is, ne kerüljön a vízbe egyidejűleg az ásvánnyal. Illetve bizonyosodjunk meg arról is, hogy a kiválasztott ásvány érintkezhet e vízzel!!

A fizikai szintekre erőteljesebben ható ásványok például a gránát, sungit, turmalin és a gagát. Míg a szellemi szintű védelemért viseljünk hegyi kristályt, ametisztet, csaroitot vagy gyémántot.

7 csakra karkötővel, melyben megtalálható mind a hét csakrát képviselő ásvány, támogathatjuk saját energiarendszerünk egészét a nap folyamán.

1 - 3 / 3 bejegyzés