Holisztikus tisztulás - Térmegtartás és védelem

Holisztikus tisztulás - Térmegtartás és védelem
Holisztikus tisztulás - Térmegtartás és védelem

Az energetikailag megtisztított teret közelítsük meg úgy, mint egy új, tiszta lapot. Nincs rajta kosz, gyűrődés, lenyomatok. Eszközeink tárháza pedig elég széles ahhoz ( vagy épp most fog bővülni ), hogy a fehér lapra azt alkossunk, amit csak szeretnénk. Hogy ezt mivel tehetjük? A teljesség igénye nélkül használhatunk kristályokat, ősi szimbólumokat, mandalákat ( ablakmatricától vászonképen át kézzel felfestettig), szobrokat, természetes füstölőkeverékeket stb.

A tértisztítás finomenergetikai szintjeitől indulva, a megtisztított teret az aktuálisan kiválasztott füstölőkeverékkel finomhangolhatjuk illetve folyamatos füstöléssel fenntarthatjuk a megteremtett állapotot. Érdemes Áldás vagy Rendet teremtő füstölőkeverékek egyikével befejezni a tértisztítást. A Rendet teremtő keverékben a szibériai cirbolyafenyőnek ( zengőcédrusnak ) különleges központosító, rendező és rendet teremtő képessége van, a cédrusfája szintén erőt és stabilitást ad, a levendula lelazít, míg a hojari tömjén és a Palo Santo fája a tűz elemével viszi ezeket az energiákat.

Férfi és női minőségek, aktív és passzív, a jin-jang energiák kiegyenlítésére a legmegfelelőbb választás a zsálya és cédrus kettőse.

Mint a füstölés, úgy a megfelelő illóolajak párologtatásával is támogathatjuk a megtisztult tér fenntartását. Térharmonizáláshoz ideális keverék kreálható például a borsmenta, eukaliptusz és citrom illóolajakból. Fontos, mint a füstölőanyagok esetében is, kizárólag természetes készítményt használjunk. Illóolajak között keressünk terápiás minőségű olajakat ( Oshadhi, Doterra)

A tér stabilabb megtartásához használhatunk ásványokat, szelenittel gyógyító fényt, rózsakvarccal feltétel nélküli szeretetet sugározhatunk a térbe. Ha annak érezzük szükségét, hogy otthonunkat védelmezzük, akkor a sungit, füstkvarc vagy fekete turmalin lehet segítségünkre a térben elhelyezve.

Ha a mandalákkal tudsz kapcsolódni, helyezd el azokat ajtón, ablakon matrica formájában, használd a Spirit of OM energetizált ágynemüket vagy ruházatot, melyekben egyesül a szakrális geometria és a féldrágakövek szubtilis energiája. Vászonképként a megfelelő helyiségben elhelyezve (http://gabiglassart.com/karacsonyi-meglepetes-kollekcio-2018/) ezzel invitálva a kívánt minőséget, erőt otthonunkba.

Lakótered tudatos kialakításáról többet megtudhatsz Feng Shui vagy magyar térrendezés témájú írásokból. Itt is, mint a böjtölés kapcsán általában, megjegyezzük, hogy a tisztulás ezen szakaszában is azt alkalmazzuk csak, amihez szívből tudunk kapcsolódni és magunkénak érezzük. Ne azért, mert itt olvastad, vagy a barátnőd azt mondta! Figyelj oda önmagadra, és legyen ez is a Te választásod. Segítséget kérni az erő és bátorság megnyilvánulás, téves azt gondolni, hogy ettől gyengének látszol. Munkára és kiteljesedésre fel!

természetes füstöléstértisztítástérmegtartás

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Holisztikus tisztulás -Energetikai tértisztítás menete

Ha már tudod, miért, mikor és mivel tudsz energetikai tértisztítást végezni, akkor olvass tovább, hogy azzal is tisztába kerülj, hogy mindezt hogyan tudod praktikusan kivitelezni bárhol és bármikor.

Az energetikai tértisztítás egy szertartás, azaz rituálé, mely egy tudatosan végzett cselekvést, cselekvés-sorozatot jelent. S mint ilyennél, a felhasznált eszközökön túl fontos maga a szándék, mely vezérel bennünket és a tisztítás ideje alatti tudatos jelenlét.  Igyekezzünk a legfőbb jó szerint cselekedni, semlegesen átadni magunkat a tisztulás folyamatának.

Így tehát a következő lépéseket kövessük:

  • Csendesedjünk el, figyeljünk befelé, ha úgy érezzük imádkozzunk és gyújtsunk meg egy fehér gyertyát, hívjunk meg szellemi segítőket, és közben nyilvánítsuk ki abbéli szándékunkat, hogy itt és most “Teret szeretnénk tisztítani”
  • Gyújtsuk meg a kiválasztott, lehetőleg 100%-osan tiszta és természetes füstölőanyagot,mely lehet egy darab Palo Santo fa, egy Fehér Zsálya köteg, Tömjén egy faszenes edényben, vagy valamelyik előre elkészített füstölőkeverék ( pl. Tértisztítás, Tisztítás, Megtisztulás ) egy füstölőrácsos edényen. Használhatunk esetleg füstölőpálcikát vagy tisztító térparfümöt is.
  • Figyeljük az anyagot, ahogy elkezd füstölni és még egyszer nyilvánítsuk ki szándékunkat, hogy itt és most szeretnénk a teret ( szobát, lakást, irodát ) megtisztítani, és fókuszáljunk arra, hogy a füst, és általa a növények szelleme segíti ezt a folyamatot.
  • Majd induljunk el a bejárati ajtótól kezdve a falak jobb oldalán ( azaz az óramutató járásával ellentétes irányban ), kezünkben a füstölővel és hagyjuk, hogy a levegőt körbe lengje a lassan gomolygó, tisztító füst. Ha úgy érezzük, közben mantrázzunk, vagy vizualizáljunk szimbólumokat. Tibeti csengőt is használhatunk
  • Ha azt érezzük, hogy sok tisztítani való energia van egy helyiségben, akkor helyezzük el a füstölőedényt a szoba közepén mellette egy fehér gyertyával és zárjuk be a szoba ajtaját, majd valamennyi idő elteltével térjünk vissza és folytassuk a szertartást a többi helyiséggel.
  • A lakásban, házban minden helyiségbe menjünk be, pincétől a vizes helyiségeken át a padlásig, addig, amíg vissza érünk a bejárati ajtóhoz. Érdemes tértisztításkor a szekrények ajtaját is kinyitni, a fiókokat kihúzni, hogy mindent átjárjon a tisztító energia.
  • A szertartás végén jól szellőztessünk ki és köszönjük meg segítőinknek a támogatást, és adjunk hálát, hogy most már egy megtisztult, harmonikus térben élhetünk tovább.

+1 TIPP: A tiszta tér megtartása érdekében, figyeljünk önmagunkra és érzéseinkre, igyekezzünk a diszharmonikus energiákat (  haragot, szomorúságot, elégedetlenséget ) a megfelelő módon kezelni és kiadni önmagunkból

Önmagunkra való odafigyelésen túl is tehetünk azért, hogy a megtisztult tér és a létrejött harmónia jelen legyen, kristályok, képek és szakrális szimbólumok használatával. Ezzel folytatjuk legközelebb! Addig is kívánunk Neked megtisztult tereket és friss energiákat.

Hol kezdődik a holisztikus tisztulás?

Hagyományosan a böjt a fizikai testünkre és az elszántabbak esetében valamilyen fokú szellemi/érzelmi munkára összpontosul.  Azonban amennyire miénk a testünk, annyira miénk az életterünk is, mely fizikai lenyomata önmagunknak ( és családunknak stb., akik életünk részei). Tehát, ha holisztikusan szemléljük a böjtöt, akkor érdemes a fizikai aspektust kiterjeszteni környezetünkre is.

Ahogyan életmódunkat módosítjuk ( ki-ki a saját igényeihez, élethelyzetéhez, lehetőségeihez, energia rendszeréhez igazítva ) annak érdekében, hogy a tisztulás elindulhasson testünkben, ezzel egy időben ajánlott lakásunkat és akár munkahelyünket is górcső alá venni, és egy alapos nagytakarítással beindítani a térben megrekedt, állott energiák mozgását. Hiszen a fizikai és finomenergetikai szintek szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Pont ennek a kölcsönhatásnak köszönhetően, felesleges egy egyetemesen igaz sorrendet ráerőltetni magunkra, hogy a takarítás vagy a szelektálás történjen előbb!? Ez is, mint mi magunk is egyéni!

Ha úgy érzed, hogy neked előbb fel kell készülnöd a fizikai dolgok válogatására, akkor kezdj a takarítással, ha pedig, úgy érzed, bele vágnál a közepébe, akkor kezdj a szortírozással és folytasd a nagytakarítással. A lényeg, hogy csakis úgy csináld, ahogy Neked jól esik.

Mint kiderült, mi hasonlóan vagyunk bedrótozva itt a Florasense háza táján, először A-Z-ig kitakarítjuk a lakást, nagyjából, mint egy tavaszi nagytakarítós projekt. És ezután szánunk időt arra, hogy kategóriánként elkezdjünk szortírozni a tárgyak, ruhák stb. között. Így hát ezzel jövünk legközelebb, hozunk néhány hasznos praktikát, ami megkönnyíti, gördülékenyebbé teszi a felesleges holmik szelektálását. Az elengedés ezen folyamatát már füstöléssel is támogatni fogjuk. 

Holisztikus tisztulás - Mivel tudok teret tisztítani?

Mostmár értjük, hogy miért olyan fontos mindennapi tereinket, ahol életünket eltöltjük rendszeresen energetikai tértisztítással karbantartani! Először nézzük meg, mivel tudjuk ezt megtenni!

  • Füstölővel: a finomenergetikai szintek legősibb tisztítási módja, mely történhet füstölőpálcikával, faszenes edénnyel vagy füstölőrácsos edénnyel. Nagyon fontos, hogy a tisztításhoz használt pálcika és füstölőanyag teljesen természetes és tiszta legyen, különben többet ártunk, mint használunk
  • Térparfümmel: manapság gyakran használják őket ott, ahol valami miatt nem tudunk füstölni ( pl. mert füstérzékelő van - iroda, szállodai szoba ). Ezek a sprayk - ha jó minőségűek - akkor valódi, 100 % tiszta növényi tinktúrákból, illóolajokból és vízből ( gyakran szentelt vízből ) állnak, nem pedig szintetikus illatanyagokból
  • Hanggal: sok tradícióban egészítik ki a füstölés hatását dobolással, hangtál és csengő használatával vagy tisztító mantrák éneklésével.
  • Szimbólumokkal: néhány tradícióban ( pl. Reiki ) a füstölés erejét szimbólumok használatával növelik. Tibeti hagyományok s
  • Fénnyel: például a tisztításkor használhatjuk az univerzális fehér fény, vagy például a Saint Germainhez köthető ibolya szín tisztító energiáját is
  • Szellemi segítőkkel: tisztításunkhoz segítségül hívhatjuk a különféle angyalokat, arkangyalokat, felemelkedett mestereket is
  • 4 illetve 5 elem meghívásával: sok ősi tradícióban minden szertartást, így a tértisztítást megelőzően meghívták a teremtett világ 4 elemét ( FÖLD, TŰZ, VÍZ, LEVEGŐ ) valamint az azt egységbe rendező 5. elemet ( az ÉTER vagy SZER-ELEMET ), hogy segítsenek a szertartásban.

A finomenergetikai szintek legősibb tisztítási módja a füstölés, melynek során különféle tisztító hatású növényi gyantákat, szárítmányokat égetünk. A tűz általi transzformáció során "kiszabadul" a növény szelleme/lelke, azaz az általa közvetített információ ( rezgés ), és kölcsönhatásba kerül a térrel ( morfogenetikus mezővel ), ezáltal tisztítja / áthangolja azt. A változás szemmel nem látható ( bár van aki látja ), de általában jól érzékelhető azáltal, hogy egy tiszta, harmonikus térben mi is kiegyensúlyozottnak, boldognak érezzük magunkat.

Hozzászólások