Papp Csilla

Holisztikus tisztulás -Energetikai tértisztítás menete

Holisztikus tisztulás -Energetikai tértisztítás menete
Holisztikus tisztulás -Energetikai tértisztítás menete

Ha már tudod, miért, mikor és mivel tudsz energetikai tértisztítást végezni, akkor olvass tovább, hogy azzal is tisztába kerülj, hogy mindezt hogyan tudod praktikusan kivitelezni bárhol és bármikor.

Az energetikai tértisztítás egy szertartás, azaz rituálé, mely egy tudatosan végzett cselekvést, cselekvés-sorozatot jelent. S mint ilyennél, a felhasznált eszközökön túl fontos maga a szándék, mely vezérel bennünket és a tisztítás ideje alatti tudatos jelenlét.  Igyekezzünk a legfőbb jó szerint cselekedni, semlegesen átadni magunkat a tisztulás folyamatának.

Így tehát a következő lépéseket kövessük:

  • Csendesedjünk el, figyeljünk befelé, ha úgy érezzük imádkozzunk és gyújtsunk meg egy fehér gyertyát, hívjunk meg szellemi segítőket, és közben nyilvánítsuk ki abbéli szándékunkat, hogy itt és most “Teret szeretnénk tisztítani”
  • Gyújtsuk meg a kiválasztott, lehetőleg 100%-osan tiszta és természetes füstölőanyagot,mely lehet egy darab Palo Santo fa, egy Fehér Zsálya köteg, Tömjén egy faszenes edényben, vagy valamelyik előre elkészített füstölőkeverék ( pl. Tértisztítás, Tisztítás, Megtisztulás ) egy füstölőrácsos edényen. Használhatunk esetleg füstölőpálcikát vagy tisztító térparfümöt is.
  • Figyeljük az anyagot, ahogy elkezd füstölni és még egyszer nyilvánítsuk ki szándékunkat, hogy itt és most szeretnénk a teret ( szobát, lakást, irodát ) megtisztítani, és fókuszáljunk arra, hogy a füst, és általa a növények szelleme segíti ezt a folyamatot.
  • Majd induljunk el a bejárati ajtótól kezdve a falak jobb oldalán ( azaz az óramutató járásával ellentétes irányban ), kezünkben a füstölővel és hagyjuk, hogy a levegőt körbe lengje a lassan gomolygó, tisztító füst. Ha úgy érezzük, közben mantrázzunk, vagy vizualizáljunk szimbólumokat. Tibeti csengőt is használhatunk
  • Ha azt érezzük, hogy sok tisztítani való energia van egy helyiségben, akkor helyezzük el a füstölőedényt a szoba közepén mellette egy fehér gyertyával és zárjuk be a szoba ajtaját, majd valamennyi idő elteltével térjünk vissza és folytassuk a szertartást a többi helyiséggel.
  • A lakásban, házban minden helyiségbe menjünk be, pincétől a vizes helyiségeken át a padlásig, addig, amíg vissza érünk a bejárati ajtóhoz. Érdemes tértisztításkor a szekrények ajtaját is kinyitni, a fiókokat kihúzni, hogy mindent átjárjon a tisztító energia.
  • A szertartás végén jól szellőztessünk ki és köszönjük meg segítőinknek a támogatást, és adjunk hálát, hogy most már egy megtisztult, harmonikus térben élhetünk tovább.

+1 TIPP: A tiszta tér megtartása érdekében, figyeljünk önmagunkra és érzéseinkre, igyekezzünk a diszharmonikus energiákat (  haragot, szomorúságot, elégedetlenséget ) a megfelelő módon kezelni és kiadni önmagunkból

Önmagunkra való odafigyelésen túl is tehetünk azért, hogy a megtisztult tér és a létrejött harmónia jelen legyen, kristályok, képek és szakrális szimbólumok használatával. Ezzel folytatjuk legközelebb! Addig is kívánunk Neked megtisztult tereket és friss energiákat.

tértisztításrituáléholisztikus megtisztulás

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Holisztikus tisztulás - Ha többet kíván életterünk!!

Ha a korábiakkal szépen haladsz, már érzed, hogy új, frissebb lett a tér akkor csak így tovább, élvezd az utat és meg se állj a végéig!

Azonban az is előfordulhat, nekiálltál a válogatásnak, de valami még hiányzik. Legbelül felébredhet egy részed, aki több, egy sokkal nagyobb szabású változásra vágyik. A térben jelenlévő színek, formák, minták, bútorok stb. is mind energiát közvetítenek és képviselnek lakóterünkbe. Így hát játszunk el a gondolattal, hogy milyen lenne ha . . . új színt próbálnánk ki a falon, ha megváltoztatnánk egy tér elrendezését, ha új huzattal borítanánk a kanappét, a párnákat, ha frissítenénk a képeket a falon . . .

Ahhoz, hogy az újratervezés folyamata a lehető legjobban sikerüljön, bátran használd a teremtő erőket mozgósító füstölőkeverékeket, Kreatív vagyok, Intuíció, Fantáziadús vagyok keverékek jó választás lehetnek.

Ha jártas vagy az térrendezés világában, akkor bátorítunk arra, hogy engedj a hívásnak. Ha pedig segítségre lenne szükséged, nyugodtan keress fel egy hozzáértőt, akik elemzés útján tud neked támogatást nyújtani. Juhász Ildikó Kira, térelemző coach, hisz abban, egy kis változtatás elég ahhoz, hogy visszatérjen az életedbe életöröm, harmonikus párkapcsolatban élhess és ha szeretnéd, akkor elérd az anyagi bőséget és az álompozíciódat is. Legközelebbi Térelemző szemináriumán még vannak szabad helyek (www.myhappyhome.hu), ha azonnal neki látnál, akkor Ciao múlt, hello jövő című könyvében ( https://www.juhaszildikokira.hu/ ) találsz egyszerűen kivitelezhető tippeket, melyeket több, mint 10 éves térelemzői tapasztalatból merített.

Holisztikus tisztulás - A szortírozás művészete

“ A káosz szempontjából nem a birtoklás, a tulajdonlás, a vonzódás, a vágyakozás vagy a megvásárlás a probléma. A gond ott kezdődik, amikor kinövünk bizonyos személyiségjegyeket, de mégis ragaszkodunk a régi személyiségünket jellemző tárgyakhoz. Nem vetjük le régi énünket, hogy helyet csináljunk az Újnak.” ( T. Morris, Rendterápia, 2018. ).

Ha a nagytakarítással végeztünk, akkor jöhet a következő lépés, na jó, igazából lehet több apró lépés is, hogy biztosan a végére érjünk. A valódi megtisztuláshoz, elengedhetetlen, hogy a környezetünkben jelenlévő hozzánk tartozó tárgyakat sorra vegyük és megszabaduljunk attól, ami már nem tartozik hozzánk. Tisztába kell kerülnünk jelen valónkkal, mi az a tárgy, ami most a javamat szolgálja és mi az, ami a múlthoz köti lényem egy részét?

Az életünkben megjelenő látható rendetlenség nagy valószínűséggel a zűrzavar valódi forrásáról, a valós, olykor bizony nehéz és fájdalmas kérdésekről tereli el figyelmünket, így energiáinkat is elfecséreljük. Ezt, a fizikai szortírozással járó belső folyamatot tudatosan tudjuk támogatni a természetes füstölőanyagok áldásos energiáival. Az Elengedés füstölőkeverék erőt és bátorságot ad nekünk, hogy elinduljunk az újrakezdés felé. Ha szükségét érezzük, valamilyen ellenállást vélünk felfedezni bensőnkben, a Félelemoldó füstölőkeverékkel hangolódjunk önmagunkra és próbáljunk közelebb kerülni ennek az ellenállásnak a forrásához, és tudatosítsuk azt.

Marie Kondo, japán rend-teremtő szakértő két lépésben foglalja össze a hosszútávú rend kialakításának kulcsát: 1) selejtezés és 2) annak eldöntése, hogy mi hova fog kerülni! Ez szigorúan két, egymástól elkülönült lépésnek és folyamatnak kell, hogy legyen. Hiszen ha már félúton azon töprengünk, hogy mi hova fog kerülni, akkor fókuszunk már nem a jelenben, nem a selejtezésen van!

+ 1 tipp: kategóriánként haladj: könyvek, ruhák, iratok - papírkupacok, ékszerek, fürdő- és pipere eszközök stb. Addig csináld, amíg az aktuális témakörrel végzel!!

Hozzászólások