Blog címkék: Szúnyogriasztó

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 2 / 2 bejegyzés

SZÚNYOGRIASZTÁS FASZENES FÜSTÖLÉSSEL

Kültérre amúgyis kevésbé ajánljuk a füstölőrácsos edénnyel való füstölést, de ha szúnyogriasztásról van szó, akkor még inkább se. A füst ugyanis önmagában is szúnyog- és bogárriasztó hatású, és ami előnye a füstölőrácsos edénynek beltéren ( a viszonylag kevés füst ), az kifejezetten hátrány kültéren. Tehát ilyen esetben inkább a faszenes technikát használjuk, és olyan gyantákat, növényeket, melyeket nem szeretnek a kis betolakodók.
Ilyen lehet a gyanták közül a tömjén, a dammar, a copal peru, de akár a kámforos illatú copal blanco vagy a guggul.
Növények közül nagy klasszikus a levendula, a citrusos indiai citromfű és citromhéj,eukaliptuszlevél vagy borsmenta, de legalább ennyire jól működik a zsálya, a borókabogyó, a rozmaring és a szegfűszeg is.
A lényeg, hogy illóolajban gazdag aromás növény legyen.
Ha nincs kedvünk keverni, akkor kész füstölőkeverék is kapható erre a célra.
Ez egy nagyon "fizikális" oldala a füstölésnek, de mindig jusson eszünkbe, hogy a füstölés során felszabaduló "növényi információk" bekerülnek a körülöttünk lévő térbe valamint az auránkba, és áthangolják azt.
A szintetikus alapú szúnyogriasztók esetében lehet, hogy van valamennyi rovarűző hatás, de semmiféle finomenergetikai hangolás nincs. Tudatosság és döntés kérdése, hogy melyik utat választjuk.

CITRONELLA füstölőspirál - nemcsak szúnyogriasztásra

Bár az albumba föltöltött füstölőspirál a hozzáadott citronella illóolaj révén elsősorban szúnyogriasztásra készült, de mivel természetes és jó minőségű füstölőanyagokat tartalmaz, ezért elfüstölve további áldásos hatásai vannak :

  • TÖLGYFAKÉREG: a druidák szinte elmaradhatatlan füstölőanyaga türelemre és kitartásra tanít, és az ehhez szükséges erőt is közvetíti
  • BABÉRLEVÉL: a delphoi jósda kedvenc füstölőanyaga tisztít, segíti a jóslást, tisztánlátást, valamint erősíti az önbizalmat
  • FEHÉR SZANTÁLFA - AUSZTRÁLIA ( santalum spicatum ): a füstölőanyagok egyik királya, melyet oly sokszor hamisítanak, vagy igen silány minőségben árulnak, ha tiszta és jó minőségű, földel, elhozza a belső békét azáltal, hogy a belső középpontunkba "MAG"unkba visz, és azt érezzük, mintha Isten a tenyerén hordozna bennünket

TIPP: állj be a meggyújtott füstölőspirál alá, legyezd magad köré a füstöt, és és hagyd, hogy ezek a finomenergiák átjárják az aurádat
És "mellesleg" még a szúnyogokat is távol tartja :-)

1 - 2 / 2 bejegyzés