Blog címkék: Szúnyogriasztó

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 4 / 4 bejegyzés

Mitől különleges az Aromandise Summer Collection ?

???? Bár több gyártónak van 1-1 füstölőpálcikája szúnyogriasztáshoz, de az AROMANDISE egy egész termékcsaládot fejlesztett ki erre a célra, ez pedig a SUMMER COLLECTION ????
???? A SUMMER COLLECTION füstölői Dél-Indiában készülnek a Naturvéda céggel együttműködve, az ősi ayurvéda irányelvei alapján.
???? 100% természetes és tiszta összetevőkből állnak ( beleértve a felhasznált illóolajokat is ), mely ICEA által tanúsított.
???? A gyártó NATURVÉDA pedig az IFAT ( International Fair Trade Accociation ) tagja, így a gyártás is ennek megfelelően zajlik: ami megfelelő munkakörülményeket, etikus bérezést és a gyermekmunka mellőzését is jelenti.
???? A felhasznált illóolajok, mint a geránium, citronella, indiai citromfű, vetiver, levendula, citrom, eukaliptusz és kámfor nemcsak az apró betolakodókat tartják távol, hanem kellemes friss illatot és érzetet is biztosítanak, így a füstölők légfrissítőnek is kiválóak.
???? A termékcsalád többféle tagja arra hivatott, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt:
- a beltéri pálcika kevesebb füsttel és rövidebb idei ég: 40 percig ( darabonként )
- a kültéri pálcika ezzel szemben nagyobb füsttel és jóval hosszabb ideig ég, mintegy 2,5 óráig darabonként
- a füstölőkúp is használható beltéren és kültéren egyaránt, a beltéri pálcikához hasonlóan 1 kúp 40 percig ég, és a csomagolásban egy tartó is helyett kapott, hogy ne kelljen azon aggódnunk, hogy hova tesszük.
- a füstölőspirált inkább kültérre ajánljuk, ahol darabonként 7 óráig biztosítja a szúnyogmentes nyugalmat. A doboz itt is rejt egy egyszerűbb tartót, de ha számít az esztétika, akkor nagyon ötletes állatos spiráltartókat vásárolhatunk hozzá, így dobva fel a kerti asztal hangulatát
- ha pedig egyáltalán nem szeretnénk füstölni, akkor egyszerűen csak gyújtsuk meg a valódi illóolajokkal dúsított, és a termékcsalád többi tagjától eltérőn Dél-Franciaországban készült - illatos szójagyertyát.

Szúnyogriasztás természetesen

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban. A kertben vagy teraszon üldögélés, sütögetés szépségét gyakran beárnyékolják a szúnyogok, rovarok, bogarak, távol tartásukra pedig általában a boltokban leggyakrabban elérhető teljesen szintetikus spirálokat és gyertyákat használjuk, pedig erre is létezik 100% természetes és tiszta alternatíva.

S hogy ez miért lehet probléma ? Mert még kültéren is belélegezzük a füstöt - hiszen viszonylag közel kell elhelyezni őket – és a füst összetevői a tüdőn keresztül a véráramba kerülnek. Ezért aztán egyáltalán nem mindegy itt sem, hogy mit és hogyan füstölünk.

A leghatékonyabb védelmet a faszenes füstölés adja, mert ez füstöl a legintenzívebben, és mert az erős füst önmagában is távol tartó erő. Ha pedig a faszénen olyan természetes növényi részeket ( gyantákat, szárítmányokat ) füstölünk el, melyek illatát nem szeretik a kis betolakodók, akkor a füst erejét még meg is többszörözhetjük. Ilyen például a gyanták közül a tömjén, a fenyőgyanta és guggul, a növényi szárítmányok közül pedig az ánizsmag, a levendulavirág, az indiai citromfű, a rozmaring, a zsálya, a boróka ( fa, bogyó és hajtás ), a bazsalikom, a szegfűszeg, a tuja, a vadkakukkfű, az eukaliptusz ( fa és levél ), fekete és fehérüröm, citromhéj.

Az egyik legegyszerűbb megoldás azonban, ha darált kávét vagy kávézaccot füstölünk faszénen, vagy egy aludobozban önmagában meggyújtva.

Ezekből a növényekből az izzó fára vagy faszénre is dobhatunk a sütögetés végeztével, így nem csak kellemes illatban lesz részünk, hanem garantáltan szúnyogmentesen élvezhetjük a sütögetés utáni borozgatást a hamvadó parázs mellett. Kész füstölőkeverék is kapható SZÚNYOGRIASZTÓ néven.

Aki mégis maradna a „kényelmesebb” megoldás mellett, annak is van miből választania, hiszen több gyártó is kínál már 100% tiszta szúnyogriasztó termékeket:

Az AROMANDISE-nál erre a célra készült a teljes SUMMER kollekció citronella és geránium illóolajjal - vastagabb és hosszabb kültéri füstölőpálca, beltéri füstölőpálca, füstölőspirál és kúp, valamint a 100% természetes és vegán szójagyertya.

A bolti kedvenc nálunk a FIORE D'ORIENTE NEEM-CITRONELLA mézes masalával készült füstölőpálcikája, ami nem csak jól füstöl ( ami fontos tényező a szúnyogok távol tartására ) hanem mennyei balzsamos illata betölti és frissíti a levegőt is. Beltéren így légfrissítőnek is kiváló.

a HOLY SMOKES -nál található 100% természetes füstölőspirál akár 24 órán keresztül is biztosítja a szúnyogmentességet, és a citronella illóolajon kívül olyan természetes öszetevőket tartalmaz, mint a valódi fehér szantálfa, tölgyfa és babérlevél őrleménye.

SZÚNYOGRIASZTÁS FASZENES FÜSTÖLÉSSEL

Kültérre amúgyis kevésbé ajánljuk a füstölőrácsos edénnyel való füstölést, de ha szúnyogriasztásról van szó, akkor még inkább se. A füst ugyanis önmagában is szúnyog- és bogárriasztó hatású, és ami előnye a füstölőrácsos edénynek beltéren ( a viszonylag kevés füst ), az kifejezetten hátrány kültéren. Tehát ilyen esetben inkább a faszenes technikát használjuk, és olyan gyantákat, növényeket, melyeket nem szeretnek a kis betolakodók.
Ilyen lehet a gyanták közül a tömjén, a dammar, a copal peru, de akár a kámforos illatú copal blanco vagy a guggul.
Növények közül nagy klasszikus a levendula, a citrusos indiai citromfű és citromhéj, eukaliptuszlevél vagy borsmenta, de legalább ennyire jól működik a zsálya, a borókabogyó, a rozmaring és a szegfűszeg is.
A lényeg, hogy illóolajban gazdag aromás növény legyen.
Ha nincs kedvünk keverni, akkor kész füstölőkeverék is kapható erre a célra.
Ez egy nagyon "fizikális" oldala a füstölésnek, de mindig jusson eszünkbe, hogy a füstölés során felszabaduló "növényi információk" bekerülnek a körülöttünk lévő térbe valamint az auránkba, és áthangolják azt.
A szintetikus alapú szúnyogriasztók esetében lehet, hogy van valamennyi rovarűző hatás, de semmiféle finomenergetikai hangolás nincs. Tudatosság és döntés kérdése, hogy melyik utat választjuk.

CITRONELLA füstölőspirál - nemcsak szúnyogriasztásra

Bár az albumba föltöltött füstölőspirál a hozzáadott citronella illóolaj révén elsősorban szúnyogriasztásra készült, de mivel természetes és jó minőségű füstölőanyagokat tartalmaz, ezért elfüstölve további áldásos hatásai vannak :

  • TÖLGYFAKÉREG: a druidák szinte elmaradhatatlan füstölőanyaga türelemre és kitartásra tanít, és az ehhez szükséges erőt is közvetíti
  • BABÉRLEVÉL: a delphoi jósda kedvenc füstölőanyaga tisztít, segíti a jóslást, tisztánlátást, valamint erősíti az önbizalmat
  • FEHÉR SZANTÁLFA - AUSZTRÁLIA ( santalum spicatum ): a füstölőanyagok egyik királya, melyet oly sokszor hamisítanak, vagy igen silány minőségben árulnak, ha tiszta és jó minőségű, földel, elhozza a belső békét azáltal, hogy a belső középpontunkba "MAG"unkba visz, és azt érezzük, mintha Isten a tenyerén hordozna bennünket

TIPP: állj be a meggyújtott füstölőspirál alá, legyezd magad köré a füstöt, és és hagyd, hogy ezek a finomenergiák átjárják az aurádat
És "mellesleg" még a szúnyogokat is távol tartja :-)

1 - 4 / 4 bejegyzés