Papp Csilla

PALO SANTO és a szív harmóniája

PALO SANTO és a szív harmóniája
PALO SANTO és a szív harmóniája
????A Palo Santo szívteret tisztító és harmonizáló minősége kerül előtérbe a MENNYEI BÉKE füstölőkeverékben.
????Talán ezért is örvend ekkora népszerűségnek a Palo Santo, hiszen a mostani erőteljes változások is azt tanítják nekünk embereknek, hogy egyre jobban hallgassunk a szívünkre.
????Ahogy A kis hercegben is elhangzik:
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
????Ezt annyival egészíteném ki, hogy ez csak akkor tud működni, ha a szívtér tiszta és harmonikus.
???? A Palo Santo pedig ebben tud segíteni...A legtöbb ember ösztönösen érzi ezt, vezeti őket az orruk...
????Ha még bővebben szeretnél olvasni erről a csodálatos keverékről, egy korábbi bejegyzésben elérheted:
Ha pedig füstölni támadt kedved, akkor itt rendelheted meg:
Kép: Pixabay / S. Hermann & F. Richter
Palo Santo faperui szent fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Mi a Palo Santo, honnan és hogyan kerül kezünkbe?

A Palo Santo fája és mind inkább illata a mai napig egzotikusnak számít, annak ellenére, hogy egyre elérhetőbbé válik az európai felhasználók számára. A fűszeresen meleg illatú Dél-Amerika nyugati partvidékéről, elsősorban Peruból, Ecuadorból és Kolumbia egyes részeiről származik. Ezen kívül Brazília és Argentína erdejeiben is megtalálható különleges fája. Egy nagyon lassan növő fafajtáról beszélünk, melynek hím egyedei a száz évet is túlélhetik (Arról, hogy hím-e vagy nő, később írunk majd). Éppen ezért is tartják nagy becsben ezt a fát.

A Palo Santo spanyolul szent fát jelent ( palo - fa, santo - szent ), mely kifejezéssel más helyeken más fákat is illetnek, de ebben az esetben a Bursera graveolens-ról van szó, mely hasonlóan a tömjénhez és mirhához a balzsamfák ( Burseraceae) családjába tartozik, így nem meglepő módon nem csak a fájával, hanem a gyantájával is találkozhatunk.

A Palo Santo fáját még különlegesebbé teszi az a kémiai folyamat, mely a már kidőlt fában indul be.  A még élő fa gyanta tartalma elenyésző, így az a Palo Santo fa, amit kivágtak, illat és hatóanyag tartalmát tekintve jóval elmarad a természetes úton kidőlt fákétól. Ugyanis azokban a fákban, melyek a maguk idejében dőltek ki, évek során, (3-10 évről beszélünk) lassú metamorfózison, átalakuláson esnek át. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy a fában jelen lévő gyanta koncentráltabbá váljon. Ennek köszönhető a jól ismert, átható aromás illat.

Ennek tudatában mi, itt Európában is talán nagyobb tisztelettel fogunk a Palo Santo fához fordulni mindennapjaink során, értékelve a természeti és az emberi erőforrásokat, melyeknek hála mi is jóllétünk emelésére használhatjuk.

Ezt óvandó, Peruban 2014 óta külön hatóság ( SERFOR ) felügyeli a Palo Santo gazdálkodását és importját, erről bővebben egy következő bejegyzésben olvashatsz.

Szerző: Papp Csilla
Szerkesztette: Molnár Enikő Dorottya

PALO SANTO és a Tűz óceánja

????A Palo Santo-t nem véletlenül hívják "Szent fának", nagyon erőteljes és méltóságteljes füstölőanyag, melyet ezért leggyakrabban önmagában füstölünk.
????Keverékekben ( vagy legalábbis finom és harmonikus keverékekben ) ritkán találkozhatunk vele, mert igen nehéz olyan kompozíciót összehozni, melybe bele tud simulni. De hogyan is várhatnánk el ezt egy királytól ?????
????Vannak azonban kivételek, ezek egyike a TŰZ ÓCEÁNJA, ahol a Napkirály Palo Santo örömtáncot jár a tömjének királynőjével, a mennyei AL-HOJARI-val.
????S hogy mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ?
????Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék:
a TŰZ ÓCEÁNJA.
????Egy valódi SÁRKÁNY energia. Mégpedig TŰZSÁRKÁNY????
Ha úgy érzed, használd:
A keverékről ennél bővebben egy korábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

Palo Santo és a SERFOR minősítés

????Az elmúlt mintegy 2 évtizedben a PALO SANTO igen közkedvelt lett szerte az egész világon, így Európában is, mely kihívás elé állította a dél-amerikai kormányokat: vagy szabályozzák ennek a csodálatos fának a kitermelését és forgalmazását, vagy már az unokáink sem fogják látni.
????Ez a probléma azonban nemcsak a Palo Santot érinti, hanem a tömjént, a fehér szantálfát és az aloéfát is. Ennek oka az egyre több ember, a mértéktelen fogyasztás, és az, hogy ezekhez az anyagokhoz, melyek korábban az aranynál is drágábbak voltak, az emberek fillérekért akarnak hozzájutni.
????Választ erre a kihívásra csak a perui kormány adott, mely életre hívta az Országos Erdészeti és Vadvédelmi Szolgálatot (SERFOR), aki 2014. július 26-án kezdte meg működését.
????A SERFOR azóta ellenőrzi a Palo Santo kitermelését, felhasználását és forgalmazását Peruban, így az általuk minősített fa ( és az abból készült ékszer vagy más termék ) garantáltan olyan fából készül, ami természetesen dőlt ki és hagyták legalább 3 évet pihenni a földön, hogy gazdagabb legyen az aromája.
????A nálunk készleten lévő összes PALO SANTO termék SERFOR minősített, ezt a beszállítóink garantálják.
????Illúzióink azonban ne legyenek: Dél-Amerika nagy, és a többi országban mint pl. Ecuador vagy Bolívia semmilyen korlátozás nem él, így szabadon lehet kizsákmányolni a Földet.
????Vásárlóként te döntesz, hogy mit és mennyiért vásárolsz, minek adsz energiát és minek nem.
Fotó: Flickr

Hozzászólások