Papp Csilla

A Palo Santo ékszerek energetikai tisztítása

A Palo Santo ékszerek energetikai tisztítása
A Palo Santo ékszerek energetikai tisztítása
???? A Palo Santo ékszereket - beleértve az ásványokkal készülteket is - érdemes első használat előtt, aztán pedig rendszeres időközönként energetikailag megtisztítani, feltéve ha a szépségükön túl az energetikai - szellemi hatásukat is élvezni szeretnénk.
???? Az első használatba vétel előtti energetikai tisztítás lehetővé teszi, hogy az ékszer mintegy "tiszta lappal" indulva összehangolódhasson velünk.
???? Az azt követő rendszeres energetikai tisztítás pedig az időről-időre ( aurából és térből ) összeszedett, felhalmozódott diszharmonikus energiákat tisztítja ki, hogy az ékszer továbbra is kifejthesse áldásos hatását.
???? A PALO SANTO fa édes-fűszeres illata FÉNYT hoz az életünkbe, tisztítja és harmonizálja a szívteret és az aurát, védelmet ad és erősíti a pozitív kisugárzást. Segít, hogy az élet napos oldalán érezzük magunkat, hiszen nagyon erőteljes NAP energiát közvetít, akárcsak a TÖMJÉN.
???? A tisztítást praktikusan Palo Santo fa füstölésével érdemes elvégezni: minden ékszer mellé adunk egy kis darabot, hogy ez az energetikai tisztítás az első használatbavétel előtt otthon elvégezhető legyen.
???? Természetesen faszenes füstöléssel és vágott Palo Santo-val vagy őrleménnyel is elvégezhető a tisztítás.
???? Ha a későbbiekben valami miatt nincs otthon Palo Santo, akkor még tiszta tömjénnel, vagy közkedvelt A tűz óceánja / Palhojari keverékkel is átfüstölhetjük - lehetőleg faszénen, hogy füst is legyen????.
???? A tisztítás után átdörzsölhetjük 1-2 csepp valódi, 100% tiszta Palo Santo illóolajjal is, ez ápolja a fát és intenzívebbé teszi az illatát, és felerősíti az energetikai hatását.
Palo Santo faperui szent faenergetikai tisztításPalo Santo ékszer

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Hogyan füstölhetjük a PALO SANTO-t ?

Bár a leggyakrabban a kézzel hasogatott fa darabkákat használják / használjuk, mivel egy öngyújtón kívül másra nincs is hozzá szükség, de azért ezen kívül is van több más lehetséges mód a Palo Santo fa füstölésére:
???? őrleményét leginkább faszénre lehet helyezni vagy házilag füstölőkúpot készíthetünk belőle
???? vágott verziója kiválóan füstöl rácson és faszénen is
???? gyantáját füstölhetjük rácsos edényen vagy faszénen
???? füstölőpálca vagy kúp formájában is füstölhetjük.
Ez utóbbiak ( pálcikák és kúpok ) minőségi különbségeiről külön bejegyzésben olvashatsz.
Amire minden esetben érdemes figyelni:
????Hosszabb tértisztítás kivételével max. 3-4 percig ajánljuk füstölni, mert igen erős a hatása.
????Persze aki bírja, használhatja tovább is, de akik nincsenek hozzászokva, vagy érzékenyebbek, azoknál akár rosszullétet is okozhat.
????Attól, hogy valami természetes, még nem jelenti azt, hogy túladagolva nem lesz nem kívánt mellékhatása - nincs másképp a természetes füstölőszereknél sem????
A Palo Santo füstölését a következő videóban nézheted meg:
A különféle füstölési lehetőségekről pedig az alábbi videóban tájékozódhatsz:

A Palo Santo ékszerek fizikai tisztítása

???? A tömjén ékszerek fizikai tisztításánál felvetődött a kérés, hogy írjak erről a Palo Santo ékszerek vonatkozásában is, ami azért jelentősen eltér az előbbitől.
???? A különbség abból adódik, hogy a Palo Santo ékszerek - legyenek akár a képen látható ásványkombinációsok is - kezeletlen fából készült gyöngyökből készülnek, mely fa gyöngyök nem igazán szeretik a vizet.
???? Ez nem csak a Palo Santo-ra igaz, hanem bármelyik kezeletlen fából készült ékszerre: szantálra, cédrusra, rózsafára, vagy akár tölgyre, diófára.
???? Tehát a fa ékszereket nem szabad, hogy tartósan víz érje, mert akkor tönkre mennek, elvetemednek, elrepednek. Nem ér velük fürödni, zuhanyozni, mosogatni - ezt a tömjén ékszerek simán kibírják, a műgyanta nem engedi szétmállani a gyantát.
???? Fizikai tisztításuk leginkább száraz dörzsölés legyen, esetleg nedves törlőkendő, és csak a legvégső esetben tartsuk őket folyóvíz alá, akkor is a lehető legrövidebb ideig, utána pedig gyorsan töröljük, szárítsuk meg őket. Áztatás szóba sem jöhet !
???? Ha így bánunk velük, és kényeztetésképpen időnként átdörzsöljük őket valódi, jó minőségű Palo Santo illóolajjal, akkor sokáig hű társaink maradnak, és még illatozni is fognak: hiszen mindegyik Palo Santo ékszer íly módon aromaékszerként is használható.
???? A képen egyébként a kétféle ametiszttel ( sima és levendula ) fűzve látható.

A füst elszáll - az ékszer megmarad

???? Nagyon sokan szeretik és használják füstölőként a PALO SANTO-t, a a dél-amerikai emberek és sámánok szent fáját, talán te is közéjük tartozol ????


???? A PALO SANTO füstölő édes fűszeres illata FÉNYT hoz az életünkbe, tisztítja és harmonizálja a szívteret és az aurát, védelmet ad és erősíti a pozitív kisugárzást. Segít, hogy az élet napos oldalán érezzük magunkat, hiszen nagyon erőteljes NAP energiát közvetít, akárcsak a TÖMJÉN ????


???? A füstölő illata és energiája azonban illékony, idővel gyengül, majd teljesen elhalványul.


????Ezen két módon tudunk segíteni:

???? rendszeresen és folyamatosan füstölünk ????
???? igyekszünk ezt az energiát más módon megtartani és stabilizálni.

???? Ez utóbbiban segíthetnek a PALO SANTO illatos-aromás fájából készült ékszerek, hiszen a PALO SANTO ékszerként viselve is kifejti pozitív és áldásos hatását.


???? Sőt ezt kombinálhatjuk a füstöléssel, de akár az aromaterápiával is, hiszen minden natúr PALO SANTO ékszer egyben aromaékszerként is működik: a gyöngyöket érdemes időről-időre átdörzsölni valódi és 100% tiszta illóolajjal, hogy illatuk intenzitása megmaradjon.


???? Ilyenkor mindhárom szinten ( TEST - LÉLEK - SZELLEM ) támogat bennünket ez a csodálatos növény.

Hozzászólások