Papp Csilla

Hogyan füstölhetjük a PALO SANTO-t ?

Hogyan füstölhetjük a PALO SANTO-t ?
Hogyan füstölhetjük a PALO SANTO-t ?
Bár a leggyakrabban a kézzel hasogatott fa darabkákat használják / használjuk, mivel egy öngyújtón kívül másra nincs is hozzá szükség, de azért ezen kívül is van több más lehetséges mód a Palo Santo fa füstölésére:
???? őrleményét leginkább faszénre lehet helyezni vagy házilag füstölőkúpot készíthetünk belőle
???? vágott verziója kiválóan füstöl rácson és faszénen is
???? gyantáját füstölhetjük rácsos edényen vagy faszénen
???? füstölőpálca vagy kúp formájában is füstölhetjük.
Ez utóbbiak ( pálcikák és kúpok ) minőségi különbségeiről külön bejegyzésben olvashatsz.
Amire minden esetben érdemes figyelni:
????Hosszabb tértisztítás kivételével max. 3-4 percig ajánljuk füstölni, mert igen erős a hatása.
????Persze aki bírja, használhatja tovább is, de akik nincsenek hozzászokva, vagy érzékenyebbek, azoknál akár rosszullétet is okozhat.
????Attól, hogy valami természetes, még nem jelenti azt, hogy túladagolva nem lesz nem kívánt mellékhatása - nincs másképp a természetes füstölőszereknél sem????
A Palo Santo füstölését a következő videóban nézheted meg:
A különféle füstölési lehetőségekről pedig az alábbi videóban tájékozódhatsz:
Palo Santo faperui szent fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

PALO SANTO a népgyógyászatban

A Palo Santonak füstölőszerként kitüntetett szerepe van a dél-amerikai hagyományokban, már az inkák is az istenekkel való kommunikáció elősegítésére használták. Ezen kívül természetesen a energetikai aura és tértisztítás is kiemelt "hatásterület" volt.
A Palo Santo-t azonban, sok más növényhez hasonlóan nemcsak füstölőszerként használták, a dél-amerikai népgyógyászat különféle módokon és széles skálában vetette be:
???? alkoholos kivonatával a reumatikus izületeket kenték be, hogy csökkentsék a gyulladást és a fájdalmakat
???? kérgéből izzasztó főzetet készítettek
???? gyantájából fájdalomcsillapító balzsam készült
De a következő betegségeknél is sikerrel alkalmazták és használják még ma is:
???? megfázás, influenza
???? asztma, allergia
???? fejfájás
???? fájdalomcsillapítás
???? stresszoldás
???? félelem és depressziós állapotok
Európában jellemzően csak füstölőszerként és illóolajként van forgalomban.
Szerző: Papp Csilla

A Palo Santo és a teljesség energiája

Sokat elárul egy növényről az, ahol és ahogyan él. A PALO SANTO ( Bursera Graveolens ) Dél-amerikában rengeteg napfény ölelésében növekszik, így sok NAP energiát és minőséget hordoz magában. ☀️
????Ezen kívül a természetes populációja is igen különleges: egyivarú-kétlaki növényként léteznek hím ( férfi ) és női egyedek ( nem meglepő módon mindkettőre szükség van a szaporodásához ), viszont a PALO SANTO esetében egy hím ivarú fát 8 nőivarú ( 1+8= 9️⃣ ) társa veszi körül és így növekednek, törekednek a teljesség felé. A hímivarú fa jóval túléli a nőivarú egyedeket, előbbi a 100 évet is megéli, míg utóbbiak maximum 50 évig élnek.????
A nőivarú fák minősége, illata és hatóanyag tartalma viszont sokkal gazdagabb a hímivarúénál. Ez szemmel is látható különbséget eredményez, a ???? fa sárgásabb színű, szerkezete tömörebb és az aromás gyantában gazdagabb, míg a ???? törékenyebb szerkezetű, sápadt fehér színű, gyengébb aromával.
Mit is jelent a 9️⃣-es szám szimbolikája? A tőszámok sorát zárva magába foglalja az összes előző szám ( 1-8 ) energiáját, így képviseli az egyetemesség, a feloldódás, a szellemi kiteljesedés és erő, a spiritualitás, az önzetlenség és szeretet minőségét. A 9-es szám azt a tudást képviseli, hogy minden létező egy közös tőről fakad, és mindenben ott van minden, ahogy a zen mondás is tartja:
“ Minden benne van mindenben, és minden ott van bennem ”


Szerző: Papp Csilla és Molnár Enikő Dorottya 

PALO SANTO és a légfertőtlenítés

????Mint arról már korábban is írtam a tömjén és a fehér zsálya kapcsán, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az évezredek óta energetikai tisztításra használt anyagok fizikális szinten kiváló fertőtlenítő ( antibakteriális, antivirális és pesticid ) hatással bírnak, nincs ez másképp a Palo Santoval sem.
????Bár a Palo Santoval kapcsolatban még kevés a klinikai vizsgálat, de számos népgyógyászati tapasztalat támasztja alá jótékony hatását, erről az
Aromatika magazinból megosztott Palo Santo cikkben ( lásd korábbi FB poszt ) részletesen olvashattok.
???? Ebből viszont az következik, hogy a Palo Santoval energetikailag megtisztított légtér fizikális szinten fertőtlenítve lesz, ami ugye manapság igen aktuális.
????Mivel a tömjén esetében végeztek arra vonatkozó vizsgálatot, hogy mi a hatékonyabb, az illóolaj vagy a füstölés légfertőtlenítés szempontjából, ahol a füstölés jóval hatékonyabbnak bizonyult ( 91,43% a 67,5°% szemben ), ezt valószínűsíthetjük a Palo Santo esetében is.
???? Ezek a kutatások csak alátámasztják és megerősítik az emberek évezredes hagyományait, miszerint a füstölést előszeretettel használták légfertőtlenítésre ( is ). A közösségi terekben rendszeresen és folyamatosan füstöltek.
????Persze, ha nincs lehetőségünk valahol füstölni, akkor marad az illóolaj és a térparfüm.
????És természetes alapanyagokból, mert ezeket a jótékony fizikai és finomenergetikai hatásokat csak a valódi ( és jó minőségű ) növények közvetítik, a szintetikumok nem.
???? Szóval füstöltél már ma ?????
Fotó: Flickr / Canacol

Hozzászólások