Blog címkék: földelés

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 1 / 1 bejegyzés

Holisztikus tisztulás - Hallottál már a füstfürdőről?

Arról már olvashattál, hogy a természetes füstölőanyagok használatával miként tudod mindennapjaid minőségét javítani, hogyan tud stresszoldásban, meditációban vagy épp a női ág gyógyításában segíteni Téged, így támogatva egész-ségessé válásod útját.

Az is ismeretes, hogy bizonyos növények füstjének antibakteriális hatását ősidők óta használják tisztítási céllal, pl. Egyiptom, Kína, India, Mezopotámia kultúrái ( bizonyára jóval ezek előtt is, de arról nincs bizonyíték ) egészen a 1900-as évek közepéig, amikor is svájci kórházak tereit még füstöléssel ( is ) fertőtlenítették. Tömjénfüsttel például reumatikus végtagokat, vagy nyílt sebeket is füstöltek, ezzel is támogatva a gyógyulási folyamatot.

Ezen analógián tovább haladva, vehetünk füstfürdőt is, nem kell hozzá más, mint egy faszenes indulószett, egy köpeny, köntös, vagy házilag fabrikált “zubbony”, ami összegyűjti a faszénen füstölő növények áldásos füstjét, így egészen nagy koncentrációjú füsttel kerül közvetlen kapcsolatba bőrünk és finomabb testjeink. Álljunk vagy üljünk az izzó faszén fölé, ügyeljünk arra, hogy mindezt biztonságosan, tűzveszély nélkül csináljuk, ne lógjon bele ruházatunk, a szék legyen kellő távolságra a hőforrástól, tűzálló alátétre helyezzük a faszenes edényt stb.

Amellett, hogy a felszálló füst lágy melegével finoman cirógat bennünket, bőrünkkel, testünk legnagyobb szervével érintkezve pedig eddig ismeretlen módon stimulálja rendszerünket.

A már említett antibakteriális hatású tömjén mellett füstölhetünk mirhát is. A namíbiai mirha ( Omumbiri ) a himba törzs női tagjainak szépségének ősi titka, nem csak hajuk és bőrük ápolására használják, de füstjében fürdőzve fertőtlenítik testüket, legintimebb tájékukat is ide értve, melyet környezeti sajátosságok miatt csak nagyon ritkán ér víz.

Választhatod bármelyik sötétebb színű tömjént is, melyek különlegessége színükből ered. A világosabb tömjénekhez képest sokkal inkább földelő hatásúak, a sötét színük több, intenzívebb illatanyagot feltételez, mindamellett, hogy a tömjén erőteljes tisztító, felsőbb szférákkal összekapcsoló minősége is bennük van. Ilyen lehet a szomáliai Ogaden és az ománi Black vagy Amber Hojari tömjének.

A Méregtelenítés füstölőkeverék számos tűz elemű növénnyel ( gyömbér, galanga, szecsuáni bors ) serkenti lényünk salaktalanítását, inkább érzelmi-szellemi szinteken támogat, hogy el tudjuk engedni azt, ami már nem szolgál bennünket.

Természetesen használhatod a közkedvelt fehér zsályát és Palo Santot is, de bátran füstölheted az utóbbi időben kissé háttérbe szorult honos orvosi zsályát is, mely nem véletlenül kapta a rómaiaktól a "herba sacra - szent növény" nevet.

Próbáld ki te is, légy kreatív, próbáld ki  különböző anyagokkal, keverékekkel, ami épp megszólít téged!

1 - 1 / 1 bejegyzés