Fehér zsálya levél

nove163
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
1.498 FT
Darabszám:
Kiszerelés:

A leveleket füstölhetjük magukban, de elmorzsolva alkalmas füstölőrácson és faszénen történő elfüstöléshez is.

Ezért az árért stabilan jó minőséget adunk, mely szép fehér, intenzív illatú, ép leveleket jelent, szárral együtt.

Fehér zsályánk már jó ideje a Jiri & Friendstől érkezik, akiknél ez az 1. osztályú minőség az alap az egyéb fehér zsályából készülő termékekhez.

Salvia apiana

 A kaliforniai fehér zsálya néven is ismert növény Kalifornia déli részén, a napos-meleg területeken, végig a tengerparton, főként a Santa Barbara és a Baja-félsziget területén ( Mexikó ) terem meg. 60 és 90 cm közötti magasságra növekszik, gazdag magtermése embernek és állatnak egyaránt élelmet ad. Az indián gyógyító hagyományban  tonizáló, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatása miatt használták. Teát főztek belőle vagy borogatásként tették fel, hűsítő hatása közismert volt. Leveleit gyakran rágták a száj fertőtlenítése vagy a légzés megkönnyítése céljából.

Asztma és tüdőproblémák esetén a gyógyító sámánok füstölőkeverékekben használták. Rituális füstölőszerként az észak-amerikai indián hagyományban különleges fontos szerepet tölt be, tisztító szertartások, izzasztókunyhók elmaradhatalan kísérője. A híres indián naptánc közben a táncosok fehér zsályát rágnak, hogy szomjukat csillapítsák ( a tánc alatt nem ehetnek és ihatnak ). Bár hatása és felhasználási köre erősen hasonlít európai rokonához, mégis sokkal erősebb tisztító és védelmező hatást tulajdonítanak neki, ezért használata Európában is igen elterjedt. Egyedül a női hold ciklus ( menstruáció ) alatt nem javallott a használata.

Gyakran készítenek belőle különféle méretű kötegeket ( választékunkban több ilyen is megtalálható ), illetve sokféle kombinációban más növényekkel ( cédrussal, borókával, más zsályafajtákkal ). A zsálya füstölés tradícionális kelléke az édesvízi Abalone kagyló.

Elsősorban tértisztításhoz és auratisztításhoz ajánljuk.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések