Abalone kagyló
extra gyöngyház belsővel

kelf110
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
6.990 FT
Darabszám:
Méret:

Haliotis Iris - Mivel természetes előfordulásukban is minimális különbségek figyelhetősek meg, így a meszes héj belő és hátulsó oldala is kis mértékű eltérést mutathatnak a feltüntetett képhez képest. 

Az ABALONE kagyló (Haliotis nemzetség) vagy magyarul tengeri fülcsiga meszes héját az észak-amerikai indiánok, közöttük is a mai Kanada területén élő őslakosok füstölőedényként használták. Kívül barna, jellegtelen csigaháza sima, gyöngyház színű azúrkék foltokban játszó csodaszép belsőt takar. A csiga oldalsó részén kicsi lyukak futnak végig, mely a füstölés során megfelelő szellőzést biztosít. Az indiánok különböző tisztító szertartások alkalmával a csigaházba homokot, vagy magukat a szárított növényeket szórták, leggyakrabban a négy szent növényt: fehér zsályát, cédrust, illatos szentperjét vagy dohányt, hogy elfüstölhessék azokat. A kagyló – azaz igazából csiga - héja ugyanis rendkívül jól ellenáll a hőnek. Az ABALONE kagylóban való füstöléskor egyesülhet a négy elem, hiszen a kagyló testesíti meg a vizet, a homok a földet, az elhamvadó növényi részek a tüzet, a felszálló füst pedig a levegőt. Így a négy elem egyesülésével megtisztulhat a test a lélek és a szellem is.

Az Abalone fajták közül az új-zélandi Haliotis Iris az egyik legszebb és legkülönlegesebb, melyet "szivárvány kagylónak" is hívnak, intenzív színe és gyönyörű belső mintázata miatt.

Kagylók mérete:
- S: 10 x 13 cm
- M: 11 x 14 cm
- L: 12 x 17 cm

Származási hely: Új- Zéland

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések