Abalone / Paua kagyló
barna kobra lábbal szettben

kelf212
Nincs raktáron
Ár:
6.997 FT
Darabszám:
Méret:

Haliotis midae

Az ABALONE kagyló (Haliotis nemzetség) vagy magyarul tengeri fülcsiga meszes héját az észak-amerikai indiánok, közöttük is a mai Kanada területén élő őslakosok füstölőedényként használták. Kívül barna, jellegtelen csigaháza sima, gyöngyház színű azúrkék foltokban játszó csodaszép belsőt takar. A csiga oldalsó részén kicsi lyukak futnak végig, mely a füstölés során megfelelő szellőzést biztosít. Az indiánok különböző tisztító szertartások alkalmával a csigaházba homokot, vagy magukat a szárított növényeket szórták, leggyakrabban a négy szent növényt: fehér zsályát, cédrust, illatos szentperjét vagy dohányt, hogy elfüstölhessék azokat. A kagyló – azaz igazából csiga - héja ugyanis rendkívül jól ellenáll a hőnek. Az ABALONE kagylóban való füstöléskor egyesülhet a négy elem, hiszen a kagyló testesíti meg a vizet, a homok a földet, az elhamvadó növényi részek a tüzet, a felszálló füst pedig a levegőt. Így a négy elem egyesülésével megtisztulhat a test a lélek és a szellem is.

Az állvány magassága kb. 11-12 cm, belehelyezett kagyló nélkül.

A kagyló származási helye: Mexikó / Dél-Afrika / Új-Zéland / Indonézia

A fa kobra láb származási helye: India / Távol-Kelet


FIGYELEM!
Esetenként az állványt színező anyag (pác) kioldódhat. Elhelyezéskor kérjük ezt vegye figyelembe. 

Az abalone héja felforrósodhat és megrepedhet, ha erősen túlmelegszik! Soha ne tegye le éghető felületre! Mindig használjon hőálló alátétet!  
Füstöléskor a felszálló füstöt ne lélegezze be közvetlenül! Csak jól szellőző helyen használja a füstölőket. Gyermekektől és háziállatoktól elzárva tartandó. Használat közben éghető anyagoktól tartsa távol. Várandósság ideje alatt alapos körültekintéssel használja. Allergiás reakciókat válthat ki. Tartsa szárazon. Győződjön meg arról, hogy semmi sem ég vagy parázslik a kagylóban, mikor elhagyja a helyiséget.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések