TAVASZI MEGÚJULÁS TÉRTISZTÍTÁSSAL

TAVASZI MEGÚJULÁS TÉRTISZTÍTÁSSAL
TAVASZI MEGÚJULÁS TÉRTISZTÍTÁSSAL

A tavasz időszaka, mikor a természet új életre kel, kiemelten szól az embereknél is a megújulásról, az újrakezdésről. Ekkorra esik a Húsvétot megelőző 6 hetes böjt, mely kiváló időszak fizikai szinteken a testünket elnehezítő salakanyagok kitisztítására, lelki-szellemi szinteken pedig a bennünket már nem szolgáló érzelmek, gondolatok, hitrendszerek elengedésére. De nemcsak testünknek, lelkünknek és szellemünknek van szüksége a tisztulásra és az elengedésre, hanem a bennünket körülvevő kisebb-nagyobb térnek is, legyen az lakás, iroda vagy kert.

harmonikus családEzért vágunk bele tudatosan vagy tudattalanul a tavaszi nagytakarításba, rendrakásba, szortírozásba és lomtalanításba, melynek végeztével legalább annyira megkönnyebbülünk, mint amikor böjtölünk.  

Van azonban a megtisztulásnak egy olyan aspektusa, melyről a mai rohanó nyugati világunkban sokan megfeledkeznek, ez pedig a „láthatatlan” szintek energetikai tisztítása, a tértisztítás. Nem volt ez mindig így, és a világ nagy részében manapság is természetes tevékenység a bennünket körülvevő tér energetikai tisztítása füstölés segítségével.

 A füstölés, mint a tradicionális növényhasználat egyik legősibb ága, egyidős az emberiséggel, Fehér Zsálya füstölőazóta füstölünk, amióta tüzet rakunk, hiszen a fa eltüzelése maga is füstölés, bár a füstölésen leginkább a különféle gyógy- és fűszernövények tűz általi elhamvasztását értjük. Az emberek hamar felfedezték, és megtapasztalták, hogy az elfüstölt növényeknek nemcsak illata van, hanem különféle egyéb jótékony hatása is, mely általában „nem kézzel fogható”, hiszen ezzel a módszerrel elsősorban a lelki-szellemi szintekre hatunk. A füstölés hagyományát és tudását minden ősi kultúrában nagyra becsülték, legyen az az ókori Egyiptom, Babilónia, Görögország, a Római birodalom, India vagy Kína vagy akár az őslakos indiánok az amerikai kontinensen (maják, aztékok stb.).
A füstölésnek - ennek az ősi módszernek - nagyon sok alkalmazási területe van, a legfontosabb és a leginkább hozzákötött mégis az energetikai tisztítás. Ebben az esetben olyan növényeket füstölünk, melyeknek tisztító hatása van. Ilyen például a keresztény kultúrkörben is jól ismert tömjén gyanta, az orvosi zsálya, a feketeüröm, a boróka valamint az utóbbi időben az amerikai kontinensről átkerült és gyorsan közkedveltté vált palo santo fa és a fehér zsálya.

 

Tértisztítást a füstölés többféle formájával is végezhetünk (például 100% tiszta füstölőpálcikával, palo santo fadarabbal vagy fehér zsálya köteggel), de a leggyakrabban mégis a klasszikus faszenes füstölést használjuk, hiszen ennek a legnagyobb a füstje és a legerősebb az energetikai hatása. Ez utóbbihoz érdemes olyan edényt használnunk, mely könnyen és jól mozgatható, például fa nyéllel rendelkezik (hogy ne melegedjen át), vagy lengethető mint a templomból ismert tömjénező edények. A faszén, melyre a természetes füstölőszer kerül, a vízipipa boltokból már jól ismert öngyulladós faszénkorong, melynek meggyújtása és átizzása 3-4 percet vesz igénybe. A füst és az energiák tereléséhez pedig érdemes madártollakból készült legyezőt használnunk. Az energetikai tértisztítás egy rituálé, azaz egy konkrét szándékkal véghezvitt „mágikus”, teremtő cselekedet, ezért fontos, hogy szánjunk rá mindig kellő időt (ne csak úgy kutyafuttában végezzük), amikor is teljes figyelmünket ennek szenteljük. Ez egy kisebb lakás esetén minimum fél óra, családi háznál, ahol kert is van, akár 1-2 óra is lehet. Segíti a jelenlétet, ha egyedül vagyunk otthon, az esetlegesen jelen lévő háziállatok reakcióit pedig figyeljük, ők még érzékenyebben reagálnak erre, mint mi emberek. A tisztításnál ugyanis a bejárattól indulunk, és az óramutató járásával ellentétesen járjuk körbe a lakást-házat, a pincétől a padlásig, az egyik helyiségből a másikba, végén pedig alaposan kiszellőztetünk.

 

Tértisztítást nem kell túl gyakran végeznünk otthon, elég évente 2-4 alkalommal, rendszerint évszakváltáskor, amikor is a nagyobb takarításokat is végezzük, kivéve ha valami rendkívüli eset történik (betegség, veszekedés, halál), illetve ha mi magunk érezzük ennek szükségét azáltal, hogy minden különleges ok nélkül rosszul érezzük magunkat a térben. A tértisztítás után a legtöbb ember pozitív érzéseket és változásokat tapasztal: „felkönnyül” a tér, mozgásba lendülnek az energiák, több az öröm és felszabadultság, kevesebb a feszültség és a veszekedés, beindulnak a rég áhított változások.

Szerző: Papp Csilla          

Kapcsolódó termékek

További tudástár bejegyzéseink

Mit füstölhetünk? 1. rész - Növényi gyanták

A természetes füstölőanyagok egyik fajtája és a keverékek egyik összetevője a növényi gyanta, mint például a tömjén, a mirha, a kopál vagy a fenyőgyanta. Nagyon sok fajtája létezik, csak tömjénből találhatunk vagy 20-30 félét. Mindegyiknek más az illata és természetesen más hatással is van ránk, hiszen más információt közvetít felénk.

Közös tulajdonságuk, hogy egy fa vagy cserje "izzadja" ki magából, hogy a kérgén keletkező véletlen vagy szándékos sérülést begyógyítsa. Ha van kertünk és gyümölcsfánk, akkor azon is láthatunk ilyen gyantacseppeket. A növényi gyantákat évezredek óta használják az emberek, nemcsak füstölésre, hanem belsőleg gyógyításra is( pl. a tömjénnek erőteljes gyulladáscsökkentő hatása van, a sandaraknak görcsoldó, a guggulnak összehúzó és tisztító ), akárcsak a gyógynövényeket. Külsőleg is használták őket pl. krémekbe, balzsamokba, de a bútorkészítésben is régóta segíti a mesteremberek munkáját ( pl. dammar, masztix, sandarak, sárkányvér ).

A legtöbb gyantát magában is füstölhetjük, ekkor érezzük igazán az eredeti, tiszta illatukat, de némelyek nagyon megfolyhatnak ( pl. masztix, benzoe, elemi ), ezért füstölőrácsos edény használata esetén ilyenkor érdemes kicsi alufóliát tenni alájuk, vagy növényi szárítmányokkal együtt füstölni, ilyenkor a növény jótékonyan felissza a gyantát, ami pedig megvédi a növényt a megégéstől. A megfelelően összeállított keverékekben a gyanták és a növények egymás hatását kiegészítik és erősítik, így alkotva szinergiát és létrehozva egy új, magasabb szellemi, energetikai minőséget.

Miért és mikor van szükség energetikai tértisztásra

Lassan elfogadottá válik az a tény, hogy minden, ami bennünket körülvesz, az más-más rezgésszintű energiából alakul ki, folyamatos rezgésben, változásban van. Ahogy az emberi testet energiamezejét aurának hívjuk, ugyanígy van saját energiatere háziállatainknak, otthonunknak és minden, minket körülvevő tárgynak. Az energiaáramlás kölcsönös közöttünk és a külvilág között, így oda vissza hatásban élünk. Például otthonunkban megjelenő rendetlenség, az gyakran a bennünk megválaszolatlanul maradt fájdalmas kérdésekről tereli el figyelmünket. Valamiért a fizikai cselekedeteket egyértelműnek vesszük, hiszen szemmel látható, azonban azt, hogy megjelenő érzéseink is hasonlóan erős lenyomatot  hagynak a minket körülvevő térben, ha szemmel csak néhányan látják is, ugyanolyan érvényű. Mindenki a világban így működik, így hát együtt tetremtjük a körülöttünk lévő világot.


Sok ember érzékeny arra, hogy az őket körül vevő térben milyen energiák vannak ( harmonikus vagy diszharmonikus ), és ahol sokat veszekednek, sok a negatív gondolat és érzés, ott általában nem érzik túl jól magukat. Ez akkor is előfordulhat, ha mi magunk lettünk valamiért dühösek vagy szomorúak. 
Mit tehetünk ilyenkor, hiszen érzéseinken keresztül már kiküldtük a térbe az energiacsomagot ?
Tudatosak leszünk és kitisztítjuk.


Tehetjük ezt szimplán szellemi úton, de ősidők óta a füstölést és a növények energiáját hívják ilyenkor segítségül az emberek.
 

Vegyük sorra, milyen esetekben lehet szükség energetikai tértisztításra!

  • Új otthonunkba költözés előtt, első napokban: Ilyenkor a szokásos takarítás és "tisztasági" festés mellett mindenféleképpen végezzünk energetikai tértisztítást is, hogy az előttünk ott lakók energetikai lenyomatától megszabaduljunk. Különösen fontos ez régi épületek esetében, ahol előttünk akár sok generáció is lakott. Ha nagyobb felújítást végzünk, akkor a felújítás előtt és után is érdemes elvégezni a tisztítást. Ha új ingatlant veszünk, érdemes azt is tisztázni, ha lehetőségünk nyílik rá, hogy korábban mire használták a területet, milyen események történtek ott, esetleges haláleset, öngyilkosság, válás stb. Ennek fényében cselekedjünk mi magunk vagy kérjünk szakavatott segítséget
  • Ha új irodába, munkahelyre megyünk: Mivel itt is épületekről és ingatlanokról van szó, mindenféleképpen érdemes megtisztítanunk magunk körül a teret, ha másképp nem, akkor tértisztító sprayvel ( pl. mert füstérzékelő van )
  • Utazáskor szállásunkat: Hiszen az ott megforduló emberek igen nagy száma ki tudja milyen energia kavalkádot hagy hátra, amibe mi nyitottan, pihenésre (vagy munkára) készen merülünk bele.
  • Évszakváltáskor esedékes nagytakarítás után: Azért, hogy a látható fizikai szint változásai, tisztulása mellett a finomenergetikai szintek is kitisztuljanak, így téve teljessé a rendet.
  • Ha bárhol, bármikor “itt ragadt” testetlen energiáját érzékeljük: Ezek olyan lelkek, akik a haláluk után nem tudták elhagyni a Föld rezgéstartományát, mert valami miatt erős érzelmi kötődésük van, ez pedig sem nekik sem nekünk nem jó. Elvezetésükhöz a füstölésen túl szükség lehet szellemi technikákra is, ilyet a legtöbb régi gyógyító / szellemi hagyomány ismer és használ.
  • Bárhol és bármikor egy nagyobb veszekedés vagy vita után
  • Betegség, depresszió, rossz hangulat esetén, már amikor felüti fejét, így felgyorsítható a diszharmonikus energiák távozása, hamarabb elmúlik
  • Gyógyító térben (természetgyógyász, jógastudió, orvosi rendelő): ideális esetben minden egyes kliens előtt és után érdemes kitisztítani az energiákat. Ha erre nem lenne kapacitásunk, napi vagy heti szintű karbantartás is sokat segíthet
  • Bármilyen nagy forgalmú térben: például iskola, szálloda, orvosi rendelő, hivatalok - ez persze manapság egyáltalán nem szokás, pedig az ott megforduló rengeteg ember igen változatos és hektikus energetikai lenyomatot hagy.

Spirit of Om - Színtiszta energia

A dél-németországi Alpok lábánál megbújó kis faluban találjuk a Gerd és Ellen Bauer által megálmodott bio-energetizált ruhákat gyártó cég európai központját, ahol a terméktervezés, a műszaki fejlesztés, a gyártásellenőrzés, az értékesítés és logisztika történik.

A bio és energetizált szavak nem csak marketing fogás, hanem a cég mindennapjait is átható vezérfonalak, olyan mögöttes tartalommal, melyeket hűen tükröz a központ épülete és környezete is. És amelyek a kezünkbe kerülő ruhadarabokból is sugárzik.

Feng Shui szerint rendezett kert a dél-németországi Allgäu-ban

A központot Németország vezető Feng Shui szakértőjének segítségével tervezték meg odafigyelve a legapróbb részletekre is. Az épületet kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával építették fel, fa, kő, üveg stb. A műanyag jelenlétét a lehető legminimálisabbra szorították, például laptop, nyomtató stb. Internetet is csak kábeles formában érhetünk el a központban.

A felhasznált fenyőfákat a környező erdőkből válogatták majd bio anyagokkal kezelték. Az épület bio betonból készült tartópilléreiben féldrágakövek gondoskodnak a megfelelő energiák jelenlétéről. Az egyenletes chi / energiaáramlást biztosítja az egész házban a padlón és a falakon végigfutó féldrágakő betétes mozaik csík is.

A finom részletekhez tartozik még a faajtókra gravírozott 60-70 cm átmérőjű Élet Virága szimbólum, az ablakokon megtalálható Élet Virága matricák. Az épülethez tartozó raktárban pedig –az előbb említett ásványokkal kirakott oszlopok mellett – egy 1 méter átmérőjű kristálymandala tartja és energetizálja a kész ruhákat és a raktár terét.

Spirit of Om energetizált Élettér lakástextilekkel

Érdekes részlet továbbá, hogy a ruhák finomenergetikai minőségének óvása érdekében nem kerülnek vonalkódok a termékekre.

Az épületből egy kis hegyi tóra nyílik a panoráma, melyet hatalmas üvegfalon át csodálhatunk meg. Itt is ügyeltek arra, hogy kristályokkal megelőzzék az energia szabad kiáramlását az épületből.

A Spirit of Om bio-tanusítvánnyal rendelkező cég, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapok harmoniájára és a pozitív légkörre. Mind a munkahelyeken, mind a teljes gyártási folyamat során ügyelnek a könnyedség meglétére.

Spirit of Om energetizált wellness és jógaruházat bemutatóterem

A fenntarthatóság és a természet közeliség jegyében gyártott ruhák alapanyagául szolgáló pamutot elsősorban az Égei-tenger térségében termesztik majd kézzel szüretelik. A bio minősített pamut nem csak tapintásra és érzetre más, hanem növényvédő- és vegyszerektől, rovarirtóktól, krómtól, nehézfémtől és formaldehidtől mentes marad a gyártási folyamat egésze alatt. A szakrális mintákat pedig vízfogyasztás nélküli digitális technológiával színezik, csakis hitelesített, nem-mérgező és környezetbarát festékkel. A relatív kis távolságoknak köszönhetően a szállítás során sem szükséges a ruhaiparban oly elterjedt gombaölő szerek használata.

Mindemellett a manapság jellemző fast-fashion erőltetett menetben váltott kollekcióival szemben a Spirit of Om ruhatárába évente kerülnek időtálló minőségű darabok, melyeket gondosan terveznek és viteleznek ki. Üzletükben nincs fogyasztást növelő akciózás, csakis a már kifutó, mérethiányos sorozatok utolsó darabjai kerül leértékelésre!

Mindennek fényében és ismeretében már a megfelelő helyén tudjuk értékelni a különleges, egyedi ruhakölteményeket, melyekkel nemcsak külsőnkről, de belsőnkről is gondoskodik a Spirit of Om – Színtiszta energia!

A Florasense a Spirit of Om hivatalos magyarországi disztribútora!

Hozzászólások