Florasense

12 mágikus éjszaka

12 mágikus éjszaka
12 mágikus éjszaka

A régi hagyományokban volt egy időszak, amikor folyamatosan füstöltek. Ez december 24 éjféltől január 5 éjfélig ( vízkeresztig, vagy a háromkirályok ünnepéig ) tartott. Régen még tudták az emberek, hogy ez a tizenkét éjszaka energetikailag az év egyik leggazdagabb időszaka. Ezért ilyenkor nem dolgoztak, és nem is kezdtek bele semmi új dologba, hanem megpihentek és elmélyültek.

Kifüstölték a házakat, az istállókat, hogy megtisztítsák azokat az év közben felhalmozódott negatív energiáktól. Ez az időszak olyan, mintha a Föld egy picit visszatartaná a lélegzetét, és egy rövid időre fellibbenhet a fátyol a túlvilág felé.

A 12 éjszaka megfeleltethető az év 12 hónapjának ( pl. december 24-25 – január, december 25-26- február ) és a 12 asztrológai jegynek, valamint az általuk képviselt archetípusnak. Az elmélyülés célja többféle lehet: végig menve a 12 napon dolgozhatunk az általuk képviselt archetípusok energiáival, így integrálva magunkba az összeset és válva ezáltal teljessé. Lehetőségünk van arra is, hogy az elkövetkező évet tudatosan irányítsuk azáltal, hogy ezeken a napokon tudatos cselekvésekkel, rituálékkal az általunk szándékozott energiákkal töltjük föl az előttünk álló év megfelelő hónapjait, valamint figyelhetünk a jelekre, történésekre, melyek előrevetíthetik az elkövetkező év adott hónapjának feladatait.

Ne felejtsük azonban el, hogy semmi nincs előre determinálva, szabad akaratunknál fogva bármikor változtathatunk sorsunkon, a jelek csak jelzésként szolgálnak ! A 12 mágikus éjszakához tartozó füstölőkeverék a tömjénen túl tradicionálisan 9 gyógynövényt tartalmaz: az árnika, az orbáncfű, a fekete üröm, a cickafark, az ökörfarkkóró, a fehér üröm, a borsmenta, a kamilla, és az ezerjófű a tömjénnel szinergiát alkotva tisztítja meg a megfáradt energiákat, helyet adva az újnak, miközben védelmet biztosít és áldást ad.

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások