Abalone / Paua kagyló
HALIOTIS MIDAE

kelf001
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
3.991 FT
Darabszám:
Méret:

HALIOTIS MIDAE

Az Abalone haliotis diversicolor kagyló valamivel laposabb, világosabb, mint az Abalone haliotis midae az robosztusabb, vastagabb.

Az ABALONE kagyló (Haliotis nemzetség) vagy magyarul tengeri fülcsiga meszes héját az észak-amerikai indiánok, közöttük is a mai Kanada területén élő őslakosok füstölőedényként használták. Kívül barna, jellegtelen csigaháza sima, gyöngyház színű azúrkék foltokban játszó csodaszép belsőt takar. A csiga oldalsó részén kicsi lyukak futnak végig, mely a füstölés során megfelelő szellőzést biztosít. Az indiánok különböző tisztító szertartások alkalmával a csigaházba homokot, vagy magukat a szárított növényeket szórták, leggyakrabban a négy szent növényt: fehér zsályát, cédrust, illatos szentperjét vagy dohányt, hogy elfüstölhessék azokat. A kagyló – azaz igazából csiga - héja ugyanis rendkívül jól ellenáll a hőnek. Az ABALONE kagylóban való füstöléskor egyesülhet a négy elem, hiszen a kagyló testesíti meg a vizet, a homok a földet, az elhamvadó növényi részek a tüzet, a felszálló füst pedig a levegőt. Így a négy elem egyesülésével megtisztulhat a test a lélek és a szellem is.

Használati javaslat:
Helyezze a már égő, de nem lángoló köteget vagy a növényi szárítmányt a kagylóba és hagyja izzani, miközben élvezi a felszálló füstöt. 
Faszenes füstölés esetén, a faszénkorongot legalább 1-2 ujjnyi füstölőhomokra helyezze. Ellenkező esetben a kagyló elfeketedhet, megrepedhet a tartós magas hő hatására. Faszenes füstölésre elsősorban a speciálisan erre a célra szolgáló füstölő edényeinket ajánljuk! 
Mindig tartsa be a tűzbiztonsági előírásokat!

Kagylók mérete:
- XS: kb. 7 x 10 cm
- S:   kb. 10 x 13 cm
- M:  kb. 11 x 14 cm
- L:   kb. 12 x 17 cm
- XL: kb. 15 x 18 cm
- BIG SIZE: kb. 16 x 19 cm

Származási hely: Mexikó / Dél-Afrika / Új-Zéland / Indonézia

A kagylók ( vagy inkább csigahéjak ) teljesen természetesek, ezért nincs két egyforma közöttük, és kisebb "sérülések", egyenetlenségek is előfordulhatnak.  A méretek is hozzávetőlegesek, +-0,5-1 cm eltérés előfordulhat.


FIGYELEM!
Az abalone héja felforrósodhat és megrepedhet, ha erősen túlmelegszik! Soha ne tegye le éghető felületre! Mindig használjon hőálló alátétet!  
Füstöléskor a felszálló füstöt ne lélegezze be közvetlenül! Csak jól szellőző helyen használja a füstölőket. Gyermekektől és háziállatoktól elzárva tartandó. Használat közben éghető anyagoktól tartsa távol. Várandósság ideje alatt alapos körültekintéssel használja. Allergiás reakciókat válthat ki. Tartsa szárazon. Győződjön meg arról, hogy semmi sem ég vagy parázslik a kagylóban, mikor elhagyja a helyiséget.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések