TÖMJÉN gyanta - OMAN
SUPERIOR HOJARI

gyan037
Mothersgoods
Készleten
Ár:
2.992 FT
Darabszám:
Kiszerelés:

( Boswellia sacra )

A világon egyetlen helyen, az omani szultánság Dhofar nevű régiójának száraz sivatagaiban találhatóak azok a különleges fák, melyek a világ legdrágább és legkeresettebb tömjénjét adják, a tömjének királynőjét, az AL-HOJARIT.

Színe ( helytől, évjárattól és időjárástól függően ) az egészen sötétszürkétől ( black hojari - shaabi ) a barnáson át red / amber hojari ) a világosabb szürkés/sárgán ( superior hojari ) keresztül az egészen hófehérig ( tejfehérig ) terjedhet.

A közös mindegyikben az oly jellegzetes, légiesen könnyed, mégis intenzív citrusos illat és energia. A hojarit még azok is szeretik, akik egyébként nem kifejezetten tömjén kedvelők.

A legkülönlegesebb ezek közül - ami az európai ember számára elérhető - az a ROYAL HOJARI, melyet kézzel válogatnak. Kb. 300 kg hojari tömjénből 1 kg Royal Hojarit tudnak leválogatni. Ezeknek a nagyon szép, világossárga, gyakran átlátszó, évjárattól és frisseségtől függően zöldesbe hajló cseppeknek van még egy különleges illatjellege: ez a friss kámforos, eukaliptuszra emlékeztető illatjegy.

A SUPERIOR HOJARI a Royal Hojarit követi minőségben és árban, illata hasonlóan intenzív citrusos, és nyomokban időnként felfedezhetők benne a kámforos-eukaliptuszos jegyek is. A Royal Hojarihoz hasonlóan ezt is kézzel válogatják, a szemek általában nagyobbak, 10-15 mm felettiek.

Prémium

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések