Papp Csilla

Újdonság - Fiore D'Oriente füstölőkúpok

Újdonság - Fiore D'Oriente füstölőkúpok
Újdonság - Fiore D'Oriente füstölőkúpok
???? A FIORE D'ORIENTE választéka prémium minőségű füstölőkúpokkal bővült, melyek akárcsak a pálcikák, indiai típusúak. Ez mind az összetevőkre, mind pedig az illatjellegre vonatkozik ( bár ez utóbbi egyenes következménye az összetevőknek ).

???? Ezt azért emelem ki, mert például a Jiri & Friends kúpjai más összetétellel készülnek, és ezáltal például a Palo Santo kúpjuk intenzívebb a Fiore-nál, de ez van akinél előny, van akinél hátrány. Az illat intenzitása ( illetve annak igénylése ) szintén nagyon szubjektív dolog, akárcsak a "büdösség".
???? Az Indiában az ősi masala tchnológiával készült füstölőknél - még a prémium minőségnél is - érezhető a jellegzetes "indiai" illatjelleg, akárcsak a tibeti, a japán, vagy az arab füstölőknél a sajátjuk. Az illatjelleg legalább annyira kultúra és tradíciófüggő, akárcsak a konyha - a jellegzetes íz- és illatvilág a felhasznált növényi alapanyagoktól és azok arányaitól függnek.

???? Visszatérve az új kúpokra, 8 féle változatban készülnek, melyekből 4 féle 100%-osan tiszta, 4 féle pedig kb. 97%-ban. Ez utóbbiak tartalmaznak kevés, de jó minőségű illatolajat.

???? A tiszták: Tömjén, Palo Santo, Levendula, Mysore szantál - lássuk be, őket viszonylag könnyedén elő lehet állítani 100% természetes formában és elfogadható áron - persze azért ehhez is kell szándék és elkötelezettség - ami a legtöbb indiai ( és nem indiai ) gyártónál sajnos nincs meg.

???? A "csak" 97%-osan tiszta illatkompozíciók - Spring Rose, Red Amber, Fresh Oud, Nag Champa - nehezen, vagy egyáltalán nem állíthatók elő minimális szintetikus illatolaj nélkül.

???? Mindenki döntse el maga, hogy melyik mellett teszi le a voksát, mi fér bele vagy mi nem az elvárásaiba.
???? Amit én tudok tenni ez ügyben, hogy igyekszem a lehető legtisztább füstölőket felvenni a kínálatba, és ami nem 100% természetes, az őszintén ki lesz kommunikálva. Ennek megfelelően folyamatosan frissítem / bővítem az oldalon a leírásokat.

???? És pont emiatt írok arról is, hogy éppen valami miért lett kifuttatva ( pl. Organic Goodness, Aromafume ), vagy miért nem került bele a választékba ( pl. Sagrada Madre ).

???? Szépséggel, áldással

???? Csilla
???? Fiore
Palo Santo fatömjén gyantatömjénszantálfaNag Champa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Mi is az a Nag Champa ?

???? A NAG CHAMPA az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai ( nemcsak füstölő ) illat, mely valószínűleg a CHAMPAKA virágról ( Magnolia champaca ) kapta a nevét, annak ellenére, hogy az ebből a virágból nyert illóolajat nem is tartalmazza.
???? S mégis honnan a kapcsolat ?
???? Maga a Champaka virág is nagyon közkedvelt az indiai szubkontinensen, mert az ÖRÖM virágának tartják, a Nag Champa pedig egy olyan füstölő, mely összetétele és elkészítése révén közvetíti ezt a minőséget.
???? A NAG előtag ugyanis arra utal, hogy ez az "Istenek" számára készült, nekik tetsző illat, akárcsak az Ambrózia.
???? S hogy ez mennyire jól sikerült, mutatja az illat közkedveltsége, széles elfogadottsága, hiszen nagyon sok ember számára befogadható, akárcsak az Ambrózia vagy a Palo Santo, ami azt jelzi, hogy erőteljesen "dolgozik" SZÍV szinten ????
???? Pontos összetétele gyártónként változhat - ez azt is jelenti, hogy a Nag Champa nem egy márkanév ( ! ) - de azért létezik illatpiramis, mely megmutatja az összetevőket.
???? Az illatpiramisból is látszik, hogy a Nag Champa illat egyik fő összetevője a fehér szantálfa, mely a tömjén mellett az egyik legszakrálisabb és ikonikusabb füstölőszer, s melynek minősége és mennyisége alapvetően határozza meg egy Nag Champa füstölő minőségét.
???? Maga a Nag Champa egy mesterien megalkotott szinergikus keverék, melyben az összetevők hatása összeadódik és megsokszorozódik, de azért talán érdemes az egyes összetevőkre külön-külön is ránézni picit, hogy milyen lelki-szellemi minőséget hordoznak:
 
???? kurkuma: melegség, tűz, lendület
???? fehér szantálfa: belső középpont, belső erő
???? vetiver: földelés, érzelmi középpont
???? vanília: biztonság, érzékiség
???? pézsma: érzékiség, afrodiziákum
???? tömjén: tisztaság, tudatosság, tér
???? pacsuli: földelés, a félelmek oldása
???? guajakfa: életerő, afrodiziákum
???? rózsa: a szív harmóniája, szeretet
???? levendula: nyugalom, tisztaság
???? geránium: stresszoldás
???? jázmin: bizalom, szerelem, erotika
???? ylang-ylang: nyugalom, pozitivitás
???? bazsalikom ( tulsi ): gyógyulás, életerő

Hozzászólások