Papp Csilla

Napi tisztító tipp: tömjén+boróka

Napi tisztító tipp: tömjén+boróka
Napi tisztító tipp: tömjén+boróka

A tömjén - boróka kombinációt ( fa, bogyó, hajtásvég ) ősidők óta használják mind energetikai tisztításra mind pedig fertőtlenítésre, ezzel a lehetőséggel manapság is érdemes élni.
De mit ajándékoznak nekünk füstöléskor a növények ezen túl ?
A tömjénről, mint az egyik legszakrálisabb anyagról, köteteket lehetne írni, de röviden a hívószavai: tisztítani, teret nyitni, megnyitni, megnyílni a magasabb tudatosság felé, Segít, hogy egy magasabb, isteni nézőpontból tekintsünk rá a jelenlegi helyzetre, oldódjon a stressz, a félelem, és megláthassuk a nehéz helyzetben is az isteni megoldást. Ha egy szóval kellene leírni a tömjént, akkor ő maga az ÉG.
S mit ad a boróka, melyet Egyiptomtól, a Himaláján át az összes sámánisztikus tradíció is szent növényként tisztelt ? Nyugalmat, erőt, hitet és bizalmat. És ezáltal védelmet is. Nem is akármilyet, istenit. S mivel tűz elemű növény, és azon belül is sok marsikus energiát hordoz, segít mozgásba lendülni, mutatja az ( isteni ) utat a változásban. Éberré és ráhangolódóvá tesz, a jelenbe hoz és megújítja az életerő energiát.
Ha hagyjuk. Ha hajlandóak vagyunk megnyílni erre a dimenzióra is.
A döntés mint mindig, most is a mi kezünkben van 

tértisztításLégfertőtlenítés

Hozzászólások