Papp Csilla

PALO SANTO aromaékszer

PALO SANTO aromaékszer
PALO SANTO aromaékszer

Mindegyik Palo Santo ékszer használható aromaékszerként is, ha a gyöngyöket vagy medált időről-időre átdözsörzsöljük valódi, és jó minőségű Palo Santo illóolajjal.

Maga az ékszer frissen elkészítve önmagában is illatos. De az illat idővel természetesen veszít az intenzitásából. Ilyenkor jön képbe a 100% tisztaságú illóolaj.

Attól függően, hogy mennyire szeretjük a Palo Santo illatát, tehetünk rá többet vagy kevesebbet, de ne felejtkezzünk el arról, hogy a kevesebb néha több smile

Ez általában 1-2 csepp illóolajat jelent a tennyérbe cseppentve és úgy átdörzsölve.

Az illóolaj ugyanis koncentrált kivonat, mely az ékszerről párologva kifejti aromaterápiás hatását, ami igen intenzív is tud lenni, lévén a Palo Santo egy erőteljes energiákat közvetítő növény.

Ha ilyen módon viseljük az ékszert, akkor ez a csodálatos növény egyszerre több szinten is kifejti jótékony hatását ????

És természetesen egész nap a Palo Santo tisztító, harmonizáló és védelmező energiáiban "fürdőzhetünk".

Az illóolaj kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy 100% tisztaságú és lehetőleg terápiás minőségű illóolajat használjunk: a választékunkban megtalálható többféle Palo Santo illóolaj mindegyike megfelel ezeknek a követelményeknek.

Palo Santo faperui szent faPalo Santo ékszer

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

A Palo Santo legendája

Ősi idők óta használják ezt a varázslatos erejű fát, a perui szent fát, a Palo Santot. A dél-amerikai indián gyógyítók egyik alapkellékeként vált ismertté a nyugati világban és indult hódító útjára energetikailag tisztító, fehér füstjével. Ismerd meg a Palo Santo fa legendáját, hagyd, hogy még jobban elvarázsoljon.

Népi monda szerint, világunk hajnalán még csak nagyon kevés ember élt a Földön. Cosokait, az akkor élt leghelyesebb és legerényesebb férfi beleszeretett egy ifjú szolgáló leányba. Ő azonban visszautasította Cosokait érzelmeit, szomorúsága ágynak döntötte a férfit, komoly betegségekkel viaskodott. A halálos ágyán fekve többször is hívatta az ifjú leányt, aki nem kegyelmezve a férfinak, nem tett eleget az utolsó kívánságnak.

Kérlek, mondjátok meg Neki, hogy nem akarok meghalni, de Yago (Isten) elveszi az életemet. Mindig Vele leszek, illatos virágokkal ékesítem homlokát. Elijesztem Tőle a bogarakat. Aromásabb lesz a víz, mi ajkához ér. A mennybe a Nareg szertartás fenséges füstje visz majd. Ott leszek ahol Ő, és megadok Neki mindent, amit kér.”  

Miután elhangoztak utolsó szavai, felemésztette a láz, és az ifjú leány nevét kántálva távozott. Ott, ahol eltemették, egy fa nőtt, melynek kellemes lágy illata volt. Mikor égették, mély és édes aromás illat szabadult fel belőle. Ez volt a Palo Santo fa, a szeretet és kedvesség szimbóluma. Emelkedett értéke és nemessége miatt a Toba* törzs tagjai szentként tisztelik a Palo Santo fáját, és Cosakait-nak hívják, így tisztelegve a legenda előtt.*A Toba törzs, az argentin Chaco régió őslakosai

Forrás: https://highermindincense.com/holy-wood-palo-santo/

Szerző: Molnár Enikő Dorottya

PALO SANTO és a légfertőtlenítés

????Mint arról már korábban is írtam a tömjén és a fehér zsálya kapcsán, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az évezredek óta energetikai tisztításra használt anyagok fizikális szinten kiváló fertőtlenítő ( antibakteriális, antivirális és pesticid ) hatással bírnak, nincs ez másképp a Palo Santoval sem.
????Bár a Palo Santoval kapcsolatban még kevés a klinikai vizsgálat, de számos népgyógyászati tapasztalat támasztja alá jótékony hatását, erről az
Aromatika magazinból megosztott Palo Santo cikkben ( lásd korábbi FB poszt ) részletesen olvashattok.
???? Ebből viszont az következik, hogy a Palo Santoval energetikailag megtisztított légtér fizikális szinten fertőtlenítve lesz, ami ugye manapság igen aktuális.
????Mivel a tömjén esetében végeztek arra vonatkozó vizsgálatot, hogy mi a hatékonyabb, az illóolaj vagy a füstölés légfertőtlenítés szempontjából, ahol a füstölés jóval hatékonyabbnak bizonyult ( 91,43% a 67,5°% szemben ), ezt valószínűsíthetjük a Palo Santo esetében is.
???? Ezek a kutatások csak alátámasztják és megerősítik az emberek évezredes hagyományait, miszerint a füstölést előszeretettel használták légfertőtlenítésre ( is ). A közösségi terekben rendszeresen és folyamatosan füstöltek.
????Persze, ha nincs lehetőségünk valahol füstölni, akkor marad az illóolaj és a térparfüm.
????És természetes alapanyagokból, mert ezeket a jótékony fizikai és finomenergetikai hatásokat csak a valódi ( és jó minőségű ) növények közvetítik, a szintetikumok nem.
???? Szóval füstöltél már ma ?????
Fotó: Flickr / Canacol

PALO SANTO a népgyógyászatban

A Palo Santonak füstölőszerként kitüntetett szerepe van a dél-amerikai hagyományokban, már az inkák is az istenekkel való kommunikáció elősegítésére használták. Ezen kívül természetesen a energetikai aura és tértisztítás is kiemelt "hatásterület" volt.
A Palo Santo-t azonban, sok más növényhez hasonlóan nemcsak füstölőszerként használták, a dél-amerikai népgyógyászat különféle módokon és széles skálában vetette be:
???? alkoholos kivonatával a reumatikus izületeket kenték be, hogy csökkentsék a gyulladást és a fájdalmakat
???? kérgéből izzasztó főzetet készítettek
???? gyantájából fájdalomcsillapító balzsam készült
De a következő betegségeknél is sikerrel alkalmazták és használják még ma is:
???? megfázás, influenza
???? asztma, allergia
???? fejfájás
???? fájdalomcsillapítás
???? stresszoldás
???? félelem és depressziós állapotok
Európában jellemzően csak füstölőszerként és illóolajként van forgalomban.
Szerző: Papp Csilla

Hozzászólások