Papp Csilla

Régi Ispalla pálcikák új köntösben

Régi Ispalla pálcikák új köntösben
Régi Ispalla pálcikák új köntösben
???? A héten régi ISPALLA pálcikákat kaptunk immáron új köntösben: a közkedvelt Palo Santo - Copal és Palo Santo - Ruta érkezett új - egyébként környezetbarát, újrahasznosított és lebomló - csomagolásban.

???? Ezzel a két pálcikával befejeződött a régi csomagolások cseréje, így mostantól mindegyik perui ISPALLA pálcika már csak az új csomagolásban érhető el.

???? Ez árban nem jelent változást, a receptúrában viszont igen: az új pálcikák stabilabban égnek és hosszabb ideig is füstölnek - a korábbi 30 perc helyett 50 percig.

???? A kopálos verzió sajnos nem volt elérhető egy darabig nálunk, és már nagyon hiányzott - hiába no, ez egy nagyon jó kombináció. Palo Santo és perui sötét kopál ( Saumerio ), a mélyreható tisztulást, transzformációt kedvelőknek ????

???? Mivel mindkét növénynek van egy erősen stresszoldó, nyugtató aspektusa is, ezért akár esti füstöléshez is kiváló lehet.

???? A rutás verzió sem piskóta - már ami a tisztítást illeti - jól tudják a helybéliek, hogyan lehet a Palo Santo hatását felturbózni ????
???? A rutának ugyanis egy igen különleges, mágikus tisztító hatása van, mely a mi kultúránkban valahogy elveszett, magát a növényt is kevesen használják, leginkább a homeopátiában említik.

???? Pont ez az, amiért szeretem és tarjtuk az ISPALLA-t: 100% természetes PALO SANTO pálcikák, helyi gyógynövényekkel kombinálva.

???? És hát igen izgalmas látni, hogy mely növényekre esett a választásuk... Nyilván tisztában vannak a növények energetikai-szellemi-spirituális hatásaival, és elég biztos kézzel / tudással választanak közülük????

???? Szépséggel, áldással

???? Csilla

???? Florasense
Palo Santo fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

ISPALLA PALO SANTO füstölők Peruból

???? A PALO SANTO most már világszerte igen közkedvelt füstölőszer, és a leggyakrabban a maga natúr formájában füstölik, ami valljuk be kissé macerásabb, mint meggyújtani egy füstölőpálcikát.
???? Igazából a természetes füstölés bármelyik formája macerásabb, mint egy füstölőpálcika, talán ezért is van, hogy a pálcikák továbbra is igen közkedveltek.
???? Meg hát vannak olyan helyzetek, amikor tényleg a pálcika a legcélszerűbb füstölési mód.
???? Akárhogyan is van, a PALO SANTO népszerűségének növekedésével egyre több PALO SANTO füstölőpálcika jelent meg a kínálatban, melyek nagy többsége sajnos részben vagy egészben szintetikus.
???? A 100% tisztaságú, Indiában készülő pálcikákkal ( pl. FIORE, HOLY SMOKES ) pedig az a "baj", hogy a masala technológiából fakadóan max. 30% PALO SANTO a tartalmuk, és ez érződik is illaton, hiszen nem "hozzák" azt az intenzív PALO SANTO illatot, amit az ember a fa füstöléséből már jól ismer.
???? Ezért örültünk, hogy a kevés meglévő prémium PALO SANTO pálcikánk mellé megérkeztek ezek a perui kézműves manufaktúrában készülő füstölők, melyek minden várakozásunkat messze felülmúlták.
???? A többes szám szándékos, mert a sima PALO SANTO mellett érkezett még PALO SANTO-KOPÁL és PALO SANTO-MIRHA pálcika is, és további fajták érkezését is várjuk.
???? Mindegyik pálcika 100% természetes és tiszta ( a SERFOR minősítés szinte magától értetődő ), világosan kikommunikált összetevőkből készül ( PALO SANTO faőrlemény, fagyanta, illóolaj és cukor kötőanyagnak ), az illatuk pedig egyenesen mennyei.
???? Kifinomult, balzsamos és tiszta illat, mely önmagában mutatja a minőséget, és az általa közvetített energiát.
???? Ár - érték arányban is igen kedvező, a 10 db pálcika ára 1.291 Ft, és egy darab kb. 30 percig ég, ami pont elegendő egy füstölésre.
???? És még a csomagolásra is figyeltek ????

???? A PALO SANTO / KOPÁL pálcikánál a PALO SANTO-hoz perui sötét kopál gyantát ( SAUMERIO ) kevernek, így adva újabb dimenziókat és további energiákat és illatokat az alap füstölőhöz.
???? A sötét kopál illatban egy meleg, édeskés-balzsamos lágyságot hoz, energiában pedig erősíti a PALO SANTO megnyugtató, stresszoldó minőségét.
???? Kiválóan alkalmas ezért esti füstöléshez, de a sötét kopál transzformációs minősége miatt akár szertartásokhoz, rituálékhoz is.
???? A PALO SANTO / MIRHA pálcikánál a PALO SANTO-hoz perui mirha gyantát kevernek, így adva újabb dimenziókat és további energiákat és illatokat az alap füstölőhöz.
???? A perui mirháról azt érdemes tudni, hogy botanikailag nem mirha, azaz nem commiphora - hiszen a tömjénhez hasonlóan mirha sincs az amerikai kontinensen - de az ottani őslakosok megtalálták azokat a növényeket, melyek ezeket a minőségeket képviselik.
???? A tömjén helyett kopál gyantát füstölnek, míg a mirha helyett a perui mirhának nevezett ( nyilván az őslakosok másképp hívják ) növény - ami vélhetően egy szömörce fajta - gyantáját, mely hasonló szellemi energetikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a mirha.
???? Illata valamivel édesebb, lágyabb, nem olyan fanyar mint a valódi mirháé, ezért tőlünk is sokan inkább azt viszik a boltban a klasszikus mirha helyett - mert ez a gyanta a kopálokhoz hasonlóan külön is kapható.
???? A Palo Santoval együtt füstölve támogatja és erősíti a Palo Santo stresszoldó, megnyugtató minőségét és behoz egy meleg, földelő energiát.

PALO SANTO és a fenntarthatóság

????PALO SANTO ÉS A FENNTARTHATÓSÁG????
????Hiszem, hogy minden akkor jelenik meg az életünkben, amikor annak eljött az ideje.
????Ezért nem gondolom, hogy véletlen lenne, hogy a Palo Santo, mely évezredek óta szerves részét képezi a dél-amerikai emberek életének, most jutott el a nyugati világba, ahol óriási sikernek örvend. Ugyanis az emberek többsége is ösztönösen érzi, hogy milyen támogató növényre van szüksége, "vezeti őket az orruk".
????A Palo Santo szívtér tisztító és harmonizáló hatására nagyobb szükségünk van most, mint valaha.
????Nyilván van ennek egy olyan vetülete, hogy óriási keresletet generálva veszélyeztetődik a fafaj, mint ahogyan ez történt a libanoni cédrussal, az indiai valódi fehér szantállal, illetve az aloéfával ( oudh ).
????Erre a válasz azonban szerintem nem a teljes "nem használat", hiszen az csak a másik véglet.
????A megoldás mindig középen van, ez pedig jelen esetben a felelős és tudatos vásárlás és használat.
????A tudatos használat azt jelenti, hogy tisztában vagyunk vele, hogy ezek a "királyi anyagok" nagyon erőteljesek, elég belőlük keveset füstölni, a Palo Santónál ez max 3-4 perc, így egy darab fa még napi használat mellett is hetekre elegendő.
????A másik pedig a tudatos vásárlás, hogy olyan terméket vásárolunk, ahol az eladó garantálja a fenntartható beszerzési forrást, ilyen például most a perui SERFOR minősítés, valamint hajlandóak vagyunk ennek az árát is megfizetni.
????Ez nem jelenti azt, hogy más dél-amerikai országból nem érkezhet "tiszta" áru, de ott még nagyobb bizalomra van szükség, ami a beszerzési láncot illeti.
????És azt se felejtsük el, hogy a Palo Santo kitermelése és feldolgozása rengeteg embernek ad munkát és megélhetést Dél-Amerikában, felelős vásárlással ezt is támogatjuk.
Fotó: Flickr / Fabricio Vera

Hogyan füstölhetjük a PALO SANTO-t ?

Bár a leggyakrabban a kézzel hasogatott fa darabkákat használják / használjuk, mivel egy öngyújtón kívül másra nincs is hozzá szükség, de azért ezen kívül is van több más lehetséges mód a Palo Santo fa füstölésére:
???? őrleményét leginkább faszénre lehet helyezni vagy házilag füstölőkúpot készíthetünk belőle
???? vágott verziója kiválóan füstöl rácson és faszénen is
???? gyantáját füstölhetjük rácsos edényen vagy faszénen
???? füstölőpálca vagy kúp formájában is füstölhetjük.
Ez utóbbiak ( pálcikák és kúpok ) minőségi különbségeiről külön bejegyzésben olvashatsz.
Amire minden esetben érdemes figyelni:
????Hosszabb tértisztítás kivételével max. 3-4 percig ajánljuk füstölni, mert igen erős a hatása.
????Persze aki bírja, használhatja tovább is, de akik nincsenek hozzászokva, vagy érzékenyebbek, azoknál akár rosszullétet is okozhat.
????Attól, hogy valami természetes, még nem jelenti azt, hogy túladagolva nem lesz nem kívánt mellékhatása - nincs másképp a természetes füstölőszereknél sem????
A Palo Santo füstölését a következő videóban nézheted meg:
A különféle füstölési lehetőségekről pedig az alábbi videóban tájékozódhatsz:

Hozzászólások