Papp Csilla

A tűz óceánja - Palhojari

A tűz óceánja - Palhojari
A tűz óceánja - Palhojari
???? A héten többek között újabb adag PALHOJARI is született.
???? Nem véletlenül kapta anno a TŰZ ÓCEÁNJA nevet, hiszen két igen különleges, szent, tüzes növény táncából születik, és mindkettő az ARANY minőséget hordozza.
???? Mivel keverékként erőteljes ( TŰZ ) SÁRKÁNY energiát idéz meg, ezért nem készülhet másból, csakis az egyik legjobb omani tömjénből, a SUPERIOR-ból, ami maga is gyönyörű napsárga.
???? Régebben - amikor máshonnan jött és sokkal szebb volt - kevertük a small hojariból is, de a mostani small hojari egyszerűen nem méltó hozzá.
???? Mivel a SUPERIOR HOJARI szépséges nagy cseppekből áll, ezért a keverés fontos előfeltétele a gyanta megfelelő mozsarazása, hogy szépen, egyenletesen keveredjen a Palo Santoval. Így lesz füstölve is harmonikus az illata.
???? Használhatjuk tértisztításhoz, auratisztításhoz - ez esetben faszénen érdemes füstölni.
???? Rácsos edényen füstölve picit lassabban dolgozza át a teret, de akkor jobban érvényesül a harmonizáló hatása és a mennyei illata.
???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
???? Florasense
Palo Santo fatértisztításauratisztítástömjén gyantatömjénOmani tömjén - Al-Hojari

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Superior Hojari - az 1. osztályú ománi tömjén

???? Az előző bejegyzésben az ománi tömjén csúcskategóriájáról - a ZÖLD ROYAL HOJARI-ról - írtam, de a héten érkezett azt ezt követő minőségi kategóriából is - ami lényegében nem más, mint az 1. osztályú Boswellia sacra - ez pedig a SUPERIOR HOJARI.
???? Jól látható a képen, hogy a gyanta cseppek hasonlóan nagyok, tiszták és szépek, mint a ROYAL-nál, de a színe sárgás, ami időnként ezüstösen csillog ( A fotó ezt nem adja annyira jól vissza, mint a zöldnél, élőben ez a tömjén világosabb. ).
???? Az arab világban leginkább csak ezt a két minőséget használják ( meg persze azt, amit ki sem engednek Ománból ???? ) - füstölik, eszik, iszzák, rágják - a többiből vagy illóolajat desztillálnak, vagy eladják külföldre, esetleg bakhoort készítenek belőle.
???? Látva és érezve az ománi tömjén többi kategóriához ( Amber Hojari, Black Hojari, Small Hojari ) képesti tisztaságot és szépséget, ezen igazából nincs is mit csodálkozni.
???? Illata könnyed citrusos, energiája pedig fenséges - nem véletlenül hívják a TÖMJÉNEK KIRÁLYNŐJÉNEK.
???? Vélhetően Jézushoz is ezt a szent tömjént - azaz Boswellia Sacra-t, ománi tömjént - vittek ajándékba a három királyok, hiszen neki csak a legjobbat vihették.
???? Ha szeretnél az ománi tömjén energiájában jobban elmerülni, akkor inkább ezt a minőségi kategóriát ajánlom - nem véletlenül keverjük a közkedvelt TŰZ ÓCEÁNJÁT is Superior Hojariból.
???? A minőségi tömjénre is igaz, hogy annyival intenzívebb az illata és az energiája, hogy jóval kevesebb is elég belőle, így összességében nem kerül annyival többe, mint amennyire elsőre tűnik.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense

Napi tisztító tipp: Al Hojari tömjén + Palo Santo

Ez nem egy ősi, klasszikus keverék, hiszen a PALO SANTO, a dél-amerikai sámánok szent fája csak az utóbbi néhány évtizedben lett Európában ismert és elismert növény.
Hihetetlenül nagy sikertörténet az övé, hiszen igen rövid idő alatt meghódította az európai emberek szívét, mert ellentétben a tömjénnel vagy a fehér zsályával, szinte kivétel nélkül mindenkinek tetszik jellegzetes édes-fűszeres illata, és ez azt is jelenti, hogy befogadható számukra az általa közvetített energia.
És hogy miben áll a Palo Santo varázslata ? Abban, hogy ez a NAP minőségű gyönyörű, aranysárga „fadarab” a maga igen tüzes módján szinte játszi könnyedséggel tisztítja ki a haragot, a stresszt és a többi negatív érzelmet a szívtérből, hogy helyét a nyugalom, a béke és az öröm foglalhassa el. Ahogy dél-amerikai sámánok tartják: elűzi és távol tartja a rossz szellemeket és bevonzza a jókat 
A légiesen könnyed, citrusos illatú omani AL-HOJARI-t pedig évezredek óta a világ egyik legfinomabb tömjénjének tartják, mely régen drágább volt az aranynál is. Ő maga a nagybetűs TÖMJÉN, ahogy a neve is mutatja Boswellia SACRA. A szent tömjén, melyet Jézushoz is vittek. A tömjének között is az egyik LEG-LEG-LEG ( a másik az aranyszínű szomáliai Maydi ). Egy igazi fényhozó, isteni minőséget közvetítő anyag.
S mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ? Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék, a TŰZ ÓCEÁNJA.
Aminek nem mellesleg isteni illata is van 

A Föld napja és a tömjén

???? Tudtad, hogy ha ilyen ütemben folytatjuk a fogyasztást és a kitermelést, akkor 50 év múlva nagy valószínűséggel nem lesz több TÖMJÉNFA a Földön ?
???? Mert nagyon sok fát évente 10x is megcsapolnak a korábbi 2-3x helyett, és néhány évente pihenni sem hagyják őket. Pedig ahol a tömjén honos, ott évente csak 100mm csapadék esik ( itthon kb. 800-1400mm !!! ), és ez a túlcsapolás kimerüléssel és kiszáradással fenyegeti a fákat.
Mindezt azért, hogy minél több és minél olcsóbb tömjén kerüljön a piacra....
???? Pedig az Ókorban a tömjén drágább volt az aranynál, és ennek megfelelően bántak is vele, nagy becsben tartották, akárcsak a mirhát, a szantált vagy az aloéfát.
???? Nem véletlenül. Hiszen ezek a szakrális növények magukban hordozzák az isteni minőséggel való kapcsolódás lehetőségét itt a Földön, támogatva az embert a spirituális útján.
???? A valódi fehér szantál és az aloéfa / sasfa / oudh is csak azért elérhető megint az utóbbi időben, mert indonéziai ültetvényeken elkezdték őket visszatelepíteni.
Vadon az eredeti termőhelyükön szinte már egyáltalán nem nőnek, holott az elmúlt sok ezer évben rendületlenül támogatták az emberiséget.
???? Az utóbbi időben igen közkedveltté vált Palo Santo-ra is ez a sors vár.
???? Ha nem vagyunk hajlandóak tudatosan változtatni. Ellenőrzött forrásból minőséget drágábban vásárolni. Kevesebbet fogyasztani.
???? Akkor a TÖMJÉN - amely sok ezer / tízezer éve szolgálja az emberiséget - s amely a SZELLEM MEGTESTESÜLÉSE AZ ANYAGBAN minőséget közvetíti és ezáltal az ember lelkét Istenhez emeli- végérvényesen eltűnik a Föld színéről....

Hozzászólások