Papp Csilla

Hogy tényleg csak élményekkel gazdagodj nyaralás alatt!

Hogy tényleg csak élményekkel gazdagodj nyaralás alatt!
Hogy tényleg csak élményekkel gazdagodj nyaralás alatt!

A nyári utazások közepette is érdemes figyelemmel lennünk önmagunk és tereink tisztaságára, finomenergetikai szinteken is! Nem csak mi kerekedünk fel a nagyvilágba, hanem mások is, és a ruhákkal teli bőröndjeink mellett ,bizony az érzelmi csomagjaink is velünk utaznak.

Ha elutazunk valahová, legyen az csak egy wellness hétvége, vagy egy hosszabb nyaralás vagy kempingezés, esetleg üzleti út, akkor olyan szobában / házban fogunk lakni, ahol előttünk már sokan jártak, és mindenki ott hagyta energetikai lenyomatát, pozitívat és negatívat egyaránt.

Térparfüm és auraspray

Ezért a maximálisan pihenést lehetővé téve, érdemes rögtön a megérkezésünkkor a teret megtisztítani és megáldani. Erre különösen alkalmas a PALO SANTO, mert egy darab belőle kis helyen elfér a táskánkban, nem morzsálódik el, mint a fehér zsálya levele, nem kell hozzá füstölőedény vagy faszén sem, csak egy öngyújtó, amit még kölcsön is kérhetünk a recepcióról. Ha füstérzékelő van a szobában, akkor a tisztítást kevés füsttel és nyitott ablaknál végezzük, nehogy a nyakunkra jöjjenek a tűzoltók!

Ha a füstérzékelő miatt mégsem mernénk használni, akkor bevethetjük még az erre a célra készült fehér zsálya, Palo Santo vagy tömjén térparfümöket vagy az Agua Sacral sprayt is. Érdemes ezekből 1-1-et beletenni a pipere vagy elsősegély csomagba, amit utazáskor mindig magunkkal viszünk.

A szállás mellet legalább annyira fontos saját energiarendszerünket is megtisztítani, harmonizálni, mint a körülöttünk lévő teret, hiszen folyamatos kölcsönhatásban vagyunk. Fokozottan érvényes ez olyankor, amikor olyan helyre megyünk nyaralni, ahol sok ember van körülöttünk, mint például a fesztiválok, rendezvények, zsúfolt városnézések, tömött strandok.Auratisztítás és karbantartása nyaralás alatt

Ilyenkor a finomenergetikai rendszerünk úgy szívja be a minket körülvevő energiákat, mint bőrünk a nap sugarait, ezért érdemes időről-időre- akár naponta is – letisztítani azt. Auránk tisztításához ugyanazokat az eszközöket használhatjuk, mint a tértisztításhoz, tehát körbefüstölhetjük magunkat a PALO SANTO fával, egy darab ZSÁLYA vagy FEHÉR ZSÁLYA levéllel, illetve körbefújhatjuk magunkat az ezekből készült auraspraykkel, az AGUA SACRAL sprayvel, de használhatunk tibeti csengőt, TINGSHA-t is.

Az auratisztítást felülről lefelé végezzük, tehát a fejtetőtől a lábujjak felé haladva, és a diszharmonikus energiákat vezessük vissza a Forrásba / az égieknek. A tisztítás közben vizualizálhatunk is fehér fényt, mely a fejünk fölül ( Felső Én ) indulva átjár és megtisztít bennünket, és kimos minden energiát, amire nincs szükségünk, belevezetve őket a földbe.

TIPP: auránkat folyamatosan védi, harmonizálja, ha egy-egy THE SPIRIT OF OM ruharab van rajtunk, vagy például THE SPIRIT OF OM törülközőn fekszünk a strandon  Meg persze a tiszta tudatosság!

tértisztításauratisztításauravédelem

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Holisztikus tisztulás - Mivel tudok teret tisztítani?

Mostmár értjük, hogy miért olyan fontos mindennapi tereinket, ahol életünket eltöltjük rendszeresen energetikai tértisztítással karbantartani! Először nézzük meg, mivel tudjuk ezt megtenni!

  • Füstölővel: a finomenergetikai szintek legősibb tisztítási módja, mely történhet füstölőpálcikával, faszenes edénnyel vagy füstölőrácsos edénnyel. Nagyon fontos, hogy a tisztításhoz használt pálcika és füstölőanyag teljesen természetes és tiszta legyen, különben többet ártunk, mint használunk
  • Térparfümmel: manapság gyakran használják őket ott, ahol valami miatt nem tudunk füstölni ( pl. mert füstérzékelő van - iroda, szállodai szoba ). Ezek a sprayk - ha jó minőségűek - akkor valódi, 100 % tiszta növényi tinktúrákból, illóolajokból és vízből ( gyakran szentelt vízből ) állnak, nem pedig szintetikus illatanyagokból
  • Hanggal: sok tradícióban egészítik ki a füstölés hatását dobolással, hangtál és csengő használatával vagy tisztító mantrák éneklésével.
  • Szimbólumokkal: néhány tradícióban ( pl. Reiki ) a füstölés erejét szimbólumok használatával növelik. Tibeti hagyományok s
  • Fénnyel: például a tisztításkor használhatjuk az univerzális fehér fény, vagy például a Saint Germainhez köthető ibolya szín tisztító energiáját is
  • Szellemi segítőkkel: tisztításunkhoz segítségül hívhatjuk a különféle angyalokat, arkangyalokat, felemelkedett mestereket is
  • 4 illetve 5 elem meghívásával: sok ősi tradícióban minden szertartást, így a tértisztítást megelőzően meghívták a teremtett világ 4 elemét ( FÖLD, TŰZ, VÍZ, LEVEGŐ ) valamint az azt egységbe rendező 5. elemet ( az ÉTER vagy SZER-ELEMET ), hogy segítsenek a szertartásban.

A finomenergetikai szintek legősibb tisztítási módja a füstölés, melynek során különféle tisztító hatású növényi gyantákat, szárítmányokat égetünk. A tűz általi transzformáció során "kiszabadul" a növény szelleme/lelke, azaz az általa közvetített információ ( rezgés ), és kölcsönhatásba kerül a térrel ( morfogenetikus mezővel ), ezáltal tisztítja / áthangolja azt. A változás szemmel nem látható ( bár van aki látja ), de általában jól érzékelhető azáltal, hogy egy tiszta, harmonikus térben mi is kiegyensúlyozottnak, boldognak érezzük magunkat.

Holisztikus tisztulás - Auratisztítás rituáléja

Fizikai testünk megtisztításával végeztünk, most fókuszáljunk lényünk finomenergetikai síkjaira is. Összefoglaló névvel aurának hívjuk a fizikai testünket körülölelő szubtilisebb, átlag emberek számára láthatatlan rétegeket, melyek mintegy burok képeznek egy védelmi réteget lényünk számára.

Ahogyan otthonunk és élettereink energiamezejében is lenyomatok képződnek a mindennapok során, úgy auránkra is ugyanolyan hatást gyakorolnak mind a negatív, mind pedig a pozitív élmények, emlékek, gondolatok. Van ami erősíti, van ami gyengíti. A zsörtölődés, önmagunkban puffogás, negatív lehúzó spirálok amik beszippantnak minket olykor, a lekésett busz, az elégedetlenkedés, pletkálykodás és így tovább, a teljesség igénye nélkül mind életünk olyan momentumai, amikor egy gyengítő hatást gyakorolunk önmagunkra. Persze ez nem tudatos önpusztítás, de mennyivel jobb, ha mindez tudatossá válik számunkra és így aktívan tudunk velük dolgozni.

Auránkat több féleképpen is meg tudjuk tisztítani. Ami nekünk a legjobban bevált az a természetes füstölőanyagokkal történő fizikai-finomenergetikai szintű tisztítás, melyet kiegészítünk egy hozzánk személyesen passzoló vizualizációval.

A legkényelmesebb megoldás erre az Auratisztító kész füstölőkeverék, melyet csak rá kell tegyél a füstölőrácsos edényre, azzal a szándékkal, hogy “Én itt és most megtisztítom az aurámat a diszharmonikus energiáktól, lenyomatoktól, mintáktól”. Majd a füstölőedényt vagy füstölőpálcikát mozgassuk körbe testünk körül. De bármelyik kedvenc tértisztító vagy tisztító keveréked megállja a helyét auratisztításban is. Használhatod továbbá a tűz elemű Palo Santot vagy a víz elemű Fehér Zsályát is. Ezutóbbiakhoz nem szükséges kiegészítő, na jó, azért egy tálka jól jöhet a lepotyogó hamunak.

Ha rá tudsz szánni pár percet, érdemes a füstölést vizualizációval kiegészítened. Képzelj el egy számodra megfelelő méretű burkot, amiben jól érzed magad, nem túl szűk, nem túl tágas, épp jó. Képzeld el, ahogy a tisztító füst megtölti és megtisztítja ezt a burkot. De elképzelhetsz egy fényfürdőt is ( zuhanyzás közben nincs is ennél kézenfekvőbb és könnyebb vizualizáció ) ami lemossa a foltokat, szennyeződést, és ragyogóan fényessé válsz tőle.

Mikor és milyen gyakran végezd el ezt a rituálét? Hallgass magadra, amikor úgy érzed és jó esik. Ez lehet úgy a reggeli rituáléd kiegészítése, mint az esti tisztálkodási szokásaid egy újabb eszköze.

Mit tehetsz azért, hogy az aurád ne csak tiszta, de védelmező és tartós legyen? Hamarosan érkezik a betekintő !

Holisztikus tisztulás - Auravédelem tudatosan - ásványokkal

Az aurális védelem szorosan kötődik a tudatos jelenléthez és a tudatos választáshoz. Egyrészt, ha jelen tudunk lenni, akkor lehetőséget teremtünk Önmagunknak arra, hogy kapcsolódhassunk belsőnkhöz, érzéseinkhez, aktuális érzeteinkhez. Ez a jelenlét azt is feltételezi, hogy fókuszunk befelé irányul, mintsem a külvilág felé. Így ahelyett, hogy mások, általunk feltételezett és Gond-olt szándékával és érzésével lennénk elfoglalva, saját középpontunkban maradva és onnan cselekedve tudunk választani. Tudatos választás ugyanis az, hogy engedek-e a csípőből érkező reakcióknak, hogy olykor pusztítóan elsöpörjék a másikat, vagy középpontban maradva Önmagamat fejezem ki, vádolás, hárítás és megsemmisítés nélkül, középpontomból vagyis semlegesen. Mi is tudjuk, sőt tapasztaljuk a mindennapjainkban, hogy ehhez fel kell nőni, tanulni és legfőképp nyitottan kell gyakorolni.

Középpontunk megtalálásában nagy segítségünkre lehet, ha Földanya segítségével leföldeljük magunkat. Elegendő ehhez, ha veszünk néhány mély lélegzetet, miközben vizualizáljuk és érezzük a talpunkon át a Földbe lenyúló horgonyokat, melyek stabilak, erősek és helyünkön tartanak bennünket.

A földelő meditáción túl pedig magunkon viselve egy-holisztiegy ásványból készült ékszert, nyakláncot, karkötőt vagy magunknál hordva egy marokkövet, tovább tudjuk erősíteni és védelmezni auránkat. Fürdővizünket is gazdagíthatjuk az ásványok támogató és védelemző energiájával. Akár kád vizünkhöz adva, vagy a zuhanycsőbe helyezve. Figyeljünk arra, hogy semmilyen szépségápolási termék, még, ha bio és natúr is, ne kerüljön a vízbe egyidejűleg az ásvánnyal. Illetve bizonyosodjunk meg arról is, hogy a kiválasztott ásvány érintkezhet e vízzel!!

A fizikai szintekre erőteljesebben ható ásványok például a gránát, sungit, turmalin és a gagát. Míg a szellemi szintű védelemért viseljünk hegyi kristályt, ametisztet, csaroitot vagy gyémántot.

7 csakra karkötővel, melyben megtalálható mind a hét csakrát képviselő ásvány, támogathatjuk saját energiarendszerünk egészét a nap folyamán.

Hozzászólások