Palo Santo - Fehér zsálya
tér- és auratisztító spray

illo047
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
4.990 FT
Darabszám:
Kiszerelés:
100 ml

Remek alternatíva, ha élvezni szeretnénk a perui Palo Santo és a kaliforniai fehér zsálya tértisztító és energetizáló hatását, de nem tudunk vagy szeretnénk füstölni, legyen szó egy szállodai szobáról vagy munkahelyünkről.

Tudj meg többet a Jiri & Friends - Just pure, a termék gyártójáról ebben a bemutatkozó cikkben.

100% természetes összetevőkkel !

Összetétel: fehér zsálya és palo santo ( több mint 50%) alkoholos kivonat ( tinktúra ), hidrolátum és illóolaj

Palo Santoról ( Bursera graveolens ) bővebben

A Palo Santo fa a dél-amerikai indián sámánok szent fája, mely az utóbbi években itthon is egyre ismertebb és kedvelt füstölőanyag lett. Jellegzetes, édeskés, fűszeres illata szinte mindenkinek tetszik, és tisztító hatására sem lehet panaszunk. A dél-amerikai indián sámánok tértisztítás mellett aurából való diagnosztizálásra és gyógyításra is használják. A PALO SANTO fa ma már védelem alatt ál Peruban, és csak engedéllyel lehet kivinni az országból. Ritkábban Equadorból is hozzájuthatunk egy-egy szép darabhoz. Klasszikus használata során a fát meggyújtjuk és folyamatos mozgatás mellett izzásban tartjuk, nem kell félni, nem fog lángolni :-) A fából készült illóolajat, hidralátumot sprayként is használhatjuk energetikai tértisztításhoz!

Fehér zsályáról ( Salvia apiana ) bővebben

A kaliforniai fehér zsálya néven is ismert növény Kalifornia déli részén, a napos-meleg területeken, végig a tengerparton, főként a Santa Barbara és a Baja-félsziget területén terem meg. 60 és 90 cm közötti magasságra növekszik, gazdag magtermése embernek és állatnak egyaránt élelmet ad. Az indián gyógyító hagyományban  tonizáló, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatása miatt használták. Teát főztek belőle vagy borogatásként tették fel, hűsítő hatása közismert volt. Leveleit gyakran rágták a száj fertőtlenítése vagy a légzés megkönnyítése céljából. Asztma és tüdőproblémák esetén a gyógyító sámánok füstölőkeverékekben használták. Rituális füstölőszerként az észak-amerikai indián hagyományban különleges fontos szerepet tölt be, tisztító szertartások, izzasztókunyhók elmaradhatalan kísérője. A híres indián naptánc közben a táncosok fehér zsályát rágnak, hogy szomjukat csillapítsák ( a tánc alatt nem ehetnek és ihatnak ). Bár hatása és felhasználási köre erősen hasonlít európai rokonához, mégis sokkal erősebb tisztító és védelmező hatást tulajdonítanak neki, ezért használata Európában is igen elterjedt. Egyedül a női hold ciklus ( menstruáció ) alatt nem javallott a használata.

Gyakran készítenek belőle különféle méretű kötegeket ( választékunkban több ilyen is megtalálható ), illetve sokféle kombinációban más növényekkel ( cédrussal, borókával, más zsályafajtákkal ). A zsálya füstölés tradícionális kelléke az édesvízi Abalone kagykó.

Figyelmeztetés!

Várandósság és menzesz alatt nem ajánlott a használata !

Gyermekektől távol tartandó!
Kerülje a szemmel való érintezést!
Gyúlékony, bőr irritáló hatású!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések