Papp Csilla

Újdonság - Palo Santo / Rózsa / Jázmin / Levendula pálcikák

Újdonság - Palo Santo / Rózsa / Jázmin / Levendula pálcikák
Újdonság - Palo Santo / Rózsa / Jázmin / Levendula pálcikák
???? Ígértem, hogy írok bővebben az új ISPALLA pálcikákról is, amint sikerült őket feltennem a shopba.

???? Előre kell bocsájtanom, hogy rózsa / jázmin fronton általában igen szkeptikus vagyok, mert drága illóolajaik révén ritkán kerülnek 100% természetes formájukban a füstölőpálcikákba és a füstölőszerekbe ( ld. görög tömjének ), leginkább szintetikus aromákkal helyettesítik őket, hol jobb, hol rosszabb minőségben. Bár sajnos inkább ez utóbbi a jellemzőbb az olcsó indiai pálcikáknál.

???? Ezért mielőtt rendeltem volna belőlük az európai képviselettől, írtam a gyártónak is közvetlenül, és rákérdeztem a pontos összetételre, de ők biztosítottak afelől, hogy valódi virágporokkal és 100% tisztaságú illóolajokkal készülnek a pálcikák, és hogy ennek ellenére azért tud ilyen viszonylag kedvező lenni az áruk, mert helyi termelőktől szerzik be a virágokat és az illóolajat. Ezek után már tényleg kíváncsi voltam ????

???? Az árubeérkezés után az illat is meggyőzött bennünket Szandival - egyik sem túl erős, inkább diszkrét, "tiszta" illatuk van, ami számunkra jelzés értékű a minőségről. Ami azt jelenti, hogy sem a pálcikáknak füstölés nélkül, sem pedig a doboznak nincs tolakodó, erős illata - ami kellemetlenül töltené be a teret -, és füstölve is kifejezetten visszafogottan kellemesek. A Palo Santo természetesen erősen érződik, de hát végülis az adja a pálcikák alapját.

???? Jó ellenpélda erre az Organic Goodness: itt ugyanis már néhány doboz pálcikától büdös az egész raktár, ezért ( is ) futtatjuk ki. Mert hiába elvileg 96%-ban természetes ( legalábbis a csomagolás szerint - ami köztudottan mindent is elbír...- mert a gyártó itt nem is válaszolt nekem ), ha oltári büdös van tőle a raktárban. Azt pedig nem szeretjük.

???? Ami további pozitívum, hogy az új tetszetős, környezetbarát csomagoláson túl a receptúra is változott: a korábbi 30 perc helyett immáron kb. 50 percig ég egy pálcika. És stabilan végig ég, mert a régebbieknél előfordult néha, hohy elaludt a pálcika magától és újra kellett gyújtani. A mostaniaknál ilyet nem tapasztaltunk.

???? Véleményünk szerint még ezzel a diszkrét illattal is annyira intenzívek ezek az új pálcikák, hogy akár 2x-re is elég őket elfüstölni.

???? Mindegyik virág más-más energiával egészíti ki a Palo Santo hatását, erről a weboldalon az adott terméknél írtam bővebben.

???? Szépséggel, áldással

???? Csilla

???? Florasense
Palo Santo fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Gondolatébresztő a mártott és szénpor alapú pálcikákról

Az egész úgy kezdődött, hogy akartam írni egy posztot, hogy ejnye-bejnye ilyen-meg olyan rossz a mártott, szénalapú pálcika.

Erre fel a csütörtöki szállítmánnyal érkeztek új ÉDESFŰ / SWEETGRASS pálcikák az USA--ból, melyek láthatóan szénporral készültek ( a fotón, ami alapján megrendeltem, nem volt ennyire egyértelmű ). És akkor muszáj volt elgondolkodnom, hogy mi van ???

Ha én megírom, hogy ejnye-bejnye, meg szir-szar, akkor hogyan maradhatunk hitelesek, ha kirakjuk a polcra az amúgy észak-amerikai indiánok által készített kézműves pálcikákat ?

Szóval az Élet/Univerzum/ Isten megint csak elém tette, hogy semmi sem fekete vagy fehér ( bár a szénpor fekete, és a vele készült pálcika is az ), és hogy szürkének is sok árnyalata ( 50 ?  ) lehet.

Úgyhogy az ítélkezés helyett csak gondolatébresztőket írok, ki ki döntse el maga, hogy mi mellett teszi le a voksát.

  1. A mártott pálcikák MINDIG szintetikus illatolajat tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy aromaterápiás hatásuk biztosan nincs, a rossz minőségű, olcsó illatolaj sok embernél okozhat fejfájást, vagy más egészségügyi panaszt. Ezzel szemben viszont az áll, hogy a ma forgalomban lévő parfümök és légtérillatosítók többsége is szintetikus olajokkal készül, s azért valljuk be, hogy nem lesznek tömegével rosszul tőlük az emberek. Illat van, terápiás hatás nincs. De lehet, hogy nem is mindenkinek kell.
  2. Igen, az elfüstölt és a levegőben nagy koncentrációban jelen lévő szénpor ( szmog ) szerintem is okozhat egészségügyi problémát, megterheli a tüdőt ( a dohányzáshoz hasonlóan ). Ezért a szénporral készült pálcikák füstölésénél biztosan érdemes gyakrabban szellőztetni, és a füstölés gyakorisága sem mindegy. Valamint az sem, hogy milyen intenzitással lélegezzük be a füstös levegőt.
  3. Amit viszont észrevettem, és videón is bemutatok, hogy az új pálcika ( a videón a jobboldali ), annak ellenére, hogy szénporral készült, sokkal lassabban és kevesebb füsttel ég, mint a másik, ergo jóval kevesebb szénpor kerül a levegőbe. Szóval itt is különféle minőségek vannak.
  4. Kérdés, hogy a szénpor mellett van-e még más vegyszer az adott pálcikában, amely elfüstölve a levegőn keresztül a tüdőbe tud kerülni ? Okozhat-e az további problémát ? Okozhatnak-e a szintetikus illatolajok egyéb problémákat a fejfájáson kívül ( amit nagyjából tudnak ) ? Vannak-e erre vonatkozóan vizsgálatok ? Gyanítom, hogy nincsenek.
  5. Ne felejtsük el az egyéni érzékenységet sem, hiszen ugyanarra az ingerre, hatásra egész különbözően reagálunk, ami az egyiknek túl kevés, az másnak már túl sok lehet.
  6. Illetve, hogy a nagyvárosi embereknek ez mekkora plusz terhelést jelent a városi szmoghoz képest ? Vagy vidéken, ahol fával vagy szénnel tüzelnek, és azért szmogos a levegő ?

Szóval megannyi kérdés, melyre mindenkinek magának kell megtalálnia választ. Egy biztos, hogy nálunk azért mártott pálcika nem lesz 

Csilla

Videó: Florasense
Fotó: Shutterstock

Mi van vagy inkább mi nincs egy olcsó füstölőpálcikában?

Egy füstölőpálcika elkészítéséhez általában a következő anyagokra van szükség:

  • növényi részek ( gyanta, gyökér, szár, levél, virág, termés )
  • illatos olajok ( illóolaj, macerátum vs. szintetikus aroma )
  • kötőanyagok ( pl. méz, gummi arabicum, makko por, tragant mézga vs szintetikus ragasztó )
  • égéssegítő ( pl. faszén, salétrom, faőrlemény )
  • fa / bambusz pálcika - ha indiai típusú készül

Egy füstölőpálcika minősége ( nem meglepő módon  ) attól függ, hogy mennyi és milyen minőségű alapanyag kerül bele.
Ha az olcsó pálcikáknál maradunk, akkor abban csak pálcikát, szénport, esetleg még valamilyen olcsó faőrleményt, valamilyen szintetikus ragasztót és szintetikus aromát találunk ( ún. mártott pálcikák ). Valahogyan ki kell matekozni Indiában, hogy Magyarországon egy kereskedő tudjon bruttó 167 Ft-ért adni egy dobozt belőle...
Amitől füstölő lenne, azaz valódi növényi részek és olajok, abból sajnos semmi nincs benne.
Természetesen a ragasztó megtartja a szénport a pálcikán, és illata is van a szintetikus aromáknak, és hát úgyis néz ki, mintha...
De nem az.
A valódi füstölő ennél sokkal többről szól, amihez elengedhetetlen, hogy valódi növényi részeket tartalmazzon.
Mert hogyan is hívták a régi korokban a füstölőt ? - " Az Isten felé szálló ima "
És hát azon túl, hogy ima nem lesz belőle ( szerintem ), egy sor nem túl áldásos hatása is lehet, de erről a következő cikkben...

fotó: pinterest

A Palo Santo és a teljesség energiája

Sokat elárul egy növényről az, ahol és ahogyan él. A PALO SANTO ( Bursera Graveolens ) Dél-amerikában rengeteg napfény ölelésében növekszik, így sok NAP energiát és minőséget hordoz magában. ☀️
????Ezen kívül a természetes populációja is igen különleges: egyivarú-kétlaki növényként léteznek hím ( férfi ) és női egyedek ( nem meglepő módon mindkettőre szükség van a szaporodásához ), viszont a PALO SANTO esetében egy hím ivarú fát 8 nőivarú ( 1+8= 9️⃣ ) társa veszi körül és így növekednek, törekednek a teljesség felé. A hímivarú fa jóval túléli a nőivarú egyedeket, előbbi a 100 évet is megéli, míg utóbbiak maximum 50 évig élnek.????
A nőivarú fák minősége, illata és hatóanyag tartalma viszont sokkal gazdagabb a hímivarúénál. Ez szemmel is látható különbséget eredményez, a ???? fa sárgásabb színű, szerkezete tömörebb és az aromás gyantában gazdagabb, míg a ???? törékenyebb szerkezetű, sápadt fehér színű, gyengébb aromával.
Mit is jelent a 9️⃣-es szám szimbolikája? A tőszámok sorát zárva magába foglalja az összes előző szám ( 1-8 ) energiáját, így képviseli az egyetemesség, a feloldódás, a szellemi kiteljesedés és erő, a spiritualitás, az önzetlenség és szeretet minőségét. A 9-es szám azt a tudást képviseli, hogy minden létező egy közös tőről fakad, és mindenben ott van minden, ahogy a zen mondás is tartja:
“ Minden benne van mindenben, és minden ott van bennem ”


Szerző: Papp Csilla és Molnár Enikő Dorottya 

Hozzászólások