Papp Csilla

PALO SANTO és a szív harmóniája

PALO SANTO és a szív harmóniája
PALO SANTO és a szív harmóniája
????A Palo Santo szívteret tisztító és harmonizáló minősége kerül előtérbe a MENNYEI BÉKE füstölőkeverékben.
????Talán ezért is örvend ekkora népszerűségnek a Palo Santo, hiszen a mostani erőteljes változások is azt tanítják nekünk embereknek, hogy egyre jobban hallgassunk a szívünkre.
????Ahogy A kis hercegben is elhangzik:
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
????Ezt annyival egészíteném ki, hogy ez csak akkor tud működni, ha a szívtér tiszta és harmonikus.
???? A Palo Santo pedig ebben tud segíteni...A legtöbb ember ösztönösen érzi ezt, vezeti őket az orruk...
????Ha még bővebben szeretnél olvasni erről a csodálatos keverékről, egy korábbi bejegyzésben elérheted:
Ha pedig füstölni támadt kedved, akkor itt rendelheted meg:
Kép: Pixabay / S. Hermann & F. Richter
Palo Santo faperui szent fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Mi a Palo Santo, honnan és hogyan kerül kezünkbe?

A Palo Santo fája és mind inkább illata a mai napig egzotikusnak számít, annak ellenére, hogy egyre elérhetőbbé válik az európai felhasználók számára. A fűszeresen meleg illatú Dél-Amerika nyugati partvidékéről, elsősorban Peruból, Ecuadorból és Kolumbia egyes részeiről származik. Ezen kívül Brazília és Argentína erdejeiben is megtalálható különleges fája. Egy nagyon lassan növő fafajtáról beszélünk, melynek hím egyedei a száz évet is túlélhetik (Arról, hogy hím-e vagy nő, később írunk majd). Éppen ezért is tartják nagy becsben ezt a fát.

A Palo Santo spanyolul szent fát jelent ( palo - fa, santo - szent ), mely kifejezéssel más helyeken más fákat is illetnek, de ebben az esetben a Bursera graveolens-ról van szó, mely hasonlóan a tömjénhez és mirhához a balzsamfák ( Burseraceae) családjába tartozik, így nem meglepő módon nem csak a fájával, hanem a gyantájával is találkozhatunk.

A Palo Santo fáját még különlegesebbé teszi az a kémiai folyamat, mely a már kidőlt fában indul be.  A még élő fa gyanta tartalma elenyésző, így az a Palo Santo fa, amit kivágtak, illat és hatóanyag tartalmát tekintve jóval elmarad a természetes úton kidőlt fákétól. Ugyanis azokban a fákban, melyek a maguk idejében dőltek ki, évek során, (3-10 évről beszélünk) lassú metamorfózison, átalakuláson esnek át. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy a fában jelen lévő gyanta koncentráltabbá váljon. Ennek köszönhető a jól ismert, átható aromás illat.

Ennek tudatában mi, itt Európában is talán nagyobb tisztelettel fogunk a Palo Santo fához fordulni mindennapjaink során, értékelve a természeti és az emberi erőforrásokat, melyeknek hála mi is jóllétünk emelésére használhatjuk.

Ezt óvandó, Peruban 2014 óta külön hatóság ( SERFOR ) felügyeli a Palo Santo gazdálkodását és importját, erről bővebben egy következő bejegyzésben olvashatsz.

Szerző: Papp Csilla
Szerkesztette: Molnár Enikő Dorottya

A Palo Santo és a teljesség energiája

Sokat elárul egy növényről az, ahol és ahogyan él. A PALO SANTO ( Bursera Graveolens ) Dél-amerikában rengeteg napfény ölelésében növekszik, így sok NAP energiát és minőséget hordoz magában. ☀️
????Ezen kívül a természetes populációja is igen különleges: egyivarú-kétlaki növényként léteznek hím ( férfi ) és női egyedek ( nem meglepő módon mindkettőre szükség van a szaporodásához ), viszont a PALO SANTO esetében egy hím ivarú fát 8 nőivarú ( 1+8= 9️⃣ ) társa veszi körül és így növekednek, törekednek a teljesség felé. A hímivarú fa jóval túléli a nőivarú egyedeket, előbbi a 100 évet is megéli, míg utóbbiak maximum 50 évig élnek.????
A nőivarú fák minősége, illata és hatóanyag tartalma viszont sokkal gazdagabb a hímivarúénál. Ez szemmel is látható különbséget eredményez, a ???? fa sárgásabb színű, szerkezete tömörebb és az aromás gyantában gazdagabb, míg a ???? törékenyebb szerkezetű, sápadt fehér színű, gyengébb aromával.
Mit is jelent a 9️⃣-es szám szimbolikája? A tőszámok sorát zárva magába foglalja az összes előző szám ( 1-8 ) energiáját, így képviseli az egyetemesség, a feloldódás, a szellemi kiteljesedés és erő, a spiritualitás, az önzetlenség és szeretet minőségét. A 9-es szám azt a tudást képviseli, hogy minden létező egy közös tőről fakad, és mindenben ott van minden, ahogy a zen mondás is tartja:
“ Minden benne van mindenben, és minden ott van bennem ”


Szerző: Papp Csilla és Molnár Enikő Dorottya 

PALO SANTO és a légfertőtlenítés

????Mint arról már korábban is írtam a tömjén és a fehér zsálya kapcsán, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az évezredek óta energetikai tisztításra használt anyagok fizikális szinten kiváló fertőtlenítő ( antibakteriális, antivirális és pesticid ) hatással bírnak, nincs ez másképp a Palo Santoval sem.
????Bár a Palo Santoval kapcsolatban még kevés a klinikai vizsgálat, de számos népgyógyászati tapasztalat támasztja alá jótékony hatását, erről az
Aromatika magazinból megosztott Palo Santo cikkben ( lásd korábbi FB poszt ) részletesen olvashattok.
???? Ebből viszont az következik, hogy a Palo Santoval energetikailag megtisztított légtér fizikális szinten fertőtlenítve lesz, ami ugye manapság igen aktuális.
????Mivel a tömjén esetében végeztek arra vonatkozó vizsgálatot, hogy mi a hatékonyabb, az illóolaj vagy a füstölés légfertőtlenítés szempontjából, ahol a füstölés jóval hatékonyabbnak bizonyult ( 91,43% a 67,5°% szemben ), ezt valószínűsíthetjük a Palo Santo esetében is.
???? Ezek a kutatások csak alátámasztják és megerősítik az emberek évezredes hagyományait, miszerint a füstölést előszeretettel használták légfertőtlenítésre ( is ). A közösségi terekben rendszeresen és folyamatosan füstöltek.
????Persze, ha nincs lehetőségünk valahol füstölni, akkor marad az illóolaj és a térparfüm.
????És természetes alapanyagokból, mert ezeket a jótékony fizikai és finomenergetikai hatásokat csak a valódi ( és jó minőségű ) növények közvetítik, a szintetikumok nem.
???? Szóval füstöltél már ma ?????
Fotó: Flickr / Canacol

Hozzászólások