Papp Csilla

Prémium Palo Santo chips

Prémium Palo Santo chips
Prémium Palo Santo chips
???? A prémium tömjénekkel együtt további prémium minőségű füstölőszereket is kaptunk, ezek egyike a PALO SANTO CHIPS.
???? Azért használjuk rá inkább a chips kifejezést- mert ahogyan a fotón is jól látszik -aprítása nem egyenletes, mint a sima vágott Palo Santo-nál, hanem változó: kisebb és nagyobb darabokat is tartalmaz.
???? Ez semmilyen problémát nem okoz füstöléskor: tehetjük rácsra vagy faszénre, magában vagy keverékben is - például a közkedvelt MENNYEI BÉKE füstölőkeverék is ezt a chips-et tartalmazza.
???? Ugyanonnan kapjuk, ahonnan a Prémium Palo Santot is - itt a minőség és a fenntarthatóság garantált.
???? Mert önmagában a SERFOR minősítés sajnos nem garantálja a PALO SANTO minőségét - nem egy olyan Palo Santo fa volt már a kezemben, aminek bár elvileg volt minősítése, de illata nem???? A csomagolás meg a weboldal sok mindent elbír, de az illat magáért beszél.
???? A SERFOR minősítésnél számomra sokkal fontosabb a beszerzési lánc megbízhatósága, hogy folyamatosan jó minőséget kapjunk fenntartható forrásból Fair Trade keretek között.
???? Ezért most már csak 2 helyről szerzünk be Palo Santo-t ( a simát és a prémiumot ), de erről később többet írok majd.
???? Szépséggel, áldással
Csilla
???? Florasense
Palo Santo fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Palo Santo és a SERFOR minősítés

????Az elmúlt mintegy 2 évtizedben a PALO SANTO igen közkedvelt lett szerte az egész világon, így Európában is, mely kihívás elé állította a dél-amerikai kormányokat: vagy szabályozzák ennek a csodálatos fának a kitermelését és forgalmazását, vagy már az unokáink sem fogják látni.
????Ez a probléma azonban nemcsak a Palo Santot érinti, hanem a tömjént, a fehér szantálfát és az aloéfát is. Ennek oka az egyre több ember, a mértéktelen fogyasztás, és az, hogy ezekhez az anyagokhoz, melyek korábban az aranynál is drágábbak voltak, az emberek fillérekért akarnak hozzájutni.
????Választ erre a kihívásra csak a perui kormány adott, mely életre hívta az Országos Erdészeti és Vadvédelmi Szolgálatot (SERFOR), aki 2014. július 26-án kezdte meg működését.
????A SERFOR azóta ellenőrzi a Palo Santo kitermelését, felhasználását és forgalmazását Peruban, így az általuk minősített fa ( és az abból készült ékszer vagy más termék ) garantáltan olyan fából készül, ami természetesen dőlt ki és hagyták legalább 3 évet pihenni a földön, hogy gazdagabb legyen az aromája.
????A nálunk készleten lévő összes PALO SANTO termék SERFOR minősített, ezt a beszállítóink garantálják.
????Illúzióink azonban ne legyenek: Dél-Amerika nagy, és a többi országban mint pl. Ecuador vagy Bolívia semmilyen korlátozás nem él, így szabadon lehet kizsákmányolni a Földet.
????Vásárlóként te döntesz, hogy mit és mennyiért vásárolsz, minek adsz energiát és minek nem.
Fotó: Flickr

SZANTÁLFA VAGY PALO SANTO - EZ ITT A KÉRDÉS

???? Gyakran keresnek nálunk "SZANTÁLFÁT", amire ha jobban rákérdezünk, akkor igen gyorsan kiderül, hogy igazából PALO SANTO-ról van szó.

???? Ez utóbbinak ugyanis sok elnevezése forog közszájon, ilyen például a "szent fa - holywood" vagy Szent Pál fája, de sokan szantálfának is hívják, ami ugyan botanikalilag nem állja meg a helyét, de ha azt nézzük, hogy a PALO SANTO hasonló kiemelt helyet foglal el Dél-Amerikában mint a FEHÉR SZANTÁLFA Indiában, akkor akár még érthető is a keveredés.

???? A két fa azonban egyáltalán semmilyen növénytani rokonságban nem áll egymással - ez a latin nevükből egyértelműen kiderül ( PALO SANTO - Bursera graveolens, FEHÉR SZANTÁLFA - Santalum album ) - s ahogyan a fotón is látszik, kinézetük is eléggé eltérő, az illatukról nem is beszélve.

???? A SZANTÁL egy jóval keményebb fa - ezért leginkább vágott vagy porított formában érdemes füstölni, míg a PALO SANTO fadarabokat hagyományosan "direktben" gyújtják meg, de természetesen ez utóbbiból is létezik vágott és őrlemény a rácsos és a faszenes füstöléshez.
???? Mindkét növény és illat igen ikonikus és jellegzetes - aki egyszer szagolta őket, biztosan nem felejti el - bár valódi fehér szantáfához jó minőségben igen nehéz mostanában hozzájutni, ezért rengeteg a hamisítvány.

???? Nálunk biztosan valódit kapsz: a képen látható Mysore minőségű 30 grammos darab ( nagyobbik fa ) ára mintegy 12.000 Ft !

???? Ehhez képest a PALO SANTO szinte fillérekbe kerül, de ha ilyen tempóban folyik a kitermelése, akkor ott is rövidesen jelentős áremelkedés várható.

???? Ha többet szeretnél tudni róluk, akkor a PALO SANTO-ról tavaly ősszel volt egy hosszabb cikksorozat, a SZANTÁLFÁRÓL pedig idén tavasszal, ha esetleg lemaradtál róla, visszakeresheted őket a blogban:
???? Bármelyiket is választod, érdemes figyelni arra, hogy valódit vegyél - különösen a szantál esetében - valamint a minőségre is, mert ez utóbbi nagyban befolyásolja a növény hatásának intenzitását.

???? Használd őket szeretettel és mértékkel, és adj hálát a Földanyának a kincseiért????

PALO SANTO és a Tűz óceánja

????A Palo Santo-t nem véletlenül hívják "Szent fának", nagyon erőteljes és méltóságteljes füstölőanyag, melyet ezért leggyakrabban önmagában füstölünk.
????Keverékekben ( vagy legalábbis finom és harmonikus keverékekben ) ritkán találkozhatunk vele, mert igen nehéz olyan kompozíciót összehozni, melybe bele tud simulni. De hogyan is várhatnánk el ezt egy királytól ?????
????Vannak azonban kivételek, ezek egyike a TŰZ ÓCEÁNJA, ahol a Napkirály Palo Santo örömtáncot jár a tömjének királynőjével, a mennyei AL-HOJARI-val.
????S hogy mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ?
????Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék:
a TŰZ ÓCEÁNJA.
????Egy valódi SÁRKÁNY energia. Mégpedig TŰZSÁRKÁNY????
Ha úgy érzed, használd:
A keverékről ennél bővebben egy korábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

Hozzászólások