Papp Csilla

Hogyan használd a Samhain - Ősök napja füstölőkeveréket ?

Hogyan használd a Samhain - Ősök napja füstölőkeveréket ?
Hogyan használd a Samhain - Ősök napja füstölőkeveréket ?
???? Aki még csak most ismerkedik az évkörrel, a szertartásokkal és / vagy a természetes füstöléssel, annak nem feltétlenül triviális a válasz a kérdésre.

???? Itt is, mint mindenhol vannak könnyen alkalmazható irányelvek, un. "ökölszabályok", amelyek úgy szólnak, hogy szertartás / rituálé alkalmával lehetőleg FASZÉNEN füstölünk. Kivéve persze, amikor nem???? ( mert kivételek, rendkívüli helyzetek mindig vannak - akár olyan is, hogy füstölni egyáltalán nem lehet )

???? Tehát ha szertartással szeretnéd indítani az évkör következő szakaszát - jelen esetben SAMHAIN-t / Ősök napja - akkor lehetőleg faszénen füstöld a füstölőkeveréket , vagy más energiában, szellemiségben ideillő füstölőszert.

???? A szertartás napjáról is megoszlanak a vélemények- valaki október 31-én, más november 1-én, mások pedig az ünnephez legközelebb eső újholdkor vagy teliholdkor ( lehet picivel előtte vagy utána ) végzik a szertartást és indítják el vele a következő időszakot.

???? És az sem ördögtől való, ha nem mersz egyedül belevágni a faszenes füstölésbe otthon ( ha még nem csináltad ), akkor használd nyugodtan a füstölőrácsos edényt. A fontos, hogy csináld ????

???? A füstölőkeverék maga nem csak az évkörünnepi szertartáskor füstölhető, hanem az elkövetkező 6 hét alatt bármikor, akár faszenesen, akár füstölőrácsosan. Sőt igazából később is, ha úgy érzed, hogy a benne lévő növények támogatnák az aktuális élethelyzetedet, belső folyamataidat.

???? A rácsos edényen füstölve szépen tudja kísérni a meditációt, jógát, belső munkát, vagy az ősökre való emlékezést.

???? Ez egy intenzív, mélyre vivő, elengedést és transzformációt segítő füstölőkeverék, testes, fanyar, fűszeres illattal . Minőségéből fakadóan NEM "wellness" keverék, nincs kifejezetten "jó illata". Csak annyit és addig füstölj belőle, amíg számodra befogadható.

???? TIPP: tegyél belőle az oltárra egy kis tálkában, üvegcsében, vagy esetleg az ágyad mellé - a növények energiája a szándékoddal kiegészülve akkor is működni fog.

Szépséggel, áldással

Csilla

???? Florasense
kopálSamhain

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

A Samhain időszak támogató növényei - Copal Negro - fekete kopál

???? A mirha mellett ezt az időszakot támogató gyanta az amerikai kontinenesen őshonos FEKETE KOPÁL.

???? Ez általában Közép- és Dél-Amerika meleg részein növő valamelyik Bursera fajtát jelenti: ilyen például a SAHUMERIO - a perui sötét kopál, a mexikói COPAL NEGRO, de a közkedvelt PALO SANTO fa gyantája is.

???? Nehéz őket botanikailag beazonosítani, általában a színük és származási helyük alapján különböztetjük meg őket.

???? A SAMHAIN / ŐSÖK NAPJA keverékbe én a mexikói fekete kopált tettem, melynek nagyon intenzív, fűszeres illata van. A mexikói Sierra Morte / Oaxaca - ból érkezett, és őslakos indiánok gyűjtötték.

???? Mexikóban egyértelműen az ősökkel hozzák kapcsolatba: a közismert Dias de Muertos - Halottak napján is ezt füstölik, mert hitük szerint segít kapcsolatot teremteni az ősök szellemével.

???? Ezen kívül nagyon mélyre tud vinni- nem véletlen a fekete szín - úgyhogy kiváló kísérője a Samhain - Ősök napja - november 1. után következő időszaknak.

???? Önmagában is füstölhető ( faszénen vagy rácsos edényen ), de manapság már Mexikóban is gyakran füstölik pálcika formájában - ilyenből nekünk 2 féle is van - ilyenkor a kámforos, friss illatú, fényhozó Copal Blanco-val kombinálják. Mindkettő Mexikóban készült.

???? Gyakran füstölik ezeket a pálcikákat szertartások, gyógyítások során az Európába érkező közép- és dél-amerikai sámánok is, okkal: hiszen a fehér és fekete kopál együttese nagyon erős tisztító és transzformatív energiával bír.

???? A pálcikák közül a TEOMATI-ban kicsit több a fehér kopál, mint a másikban - legalábbis mi az illata alapján erre következtettünk.

???? A pálcikák kb. 80-90 percig égnek, otthoni füstölés során több alkalomra is elegendőek: tapasztalatom szerint érdemes először 5-10-15 perccel indítani a füstölést - és figyelni a hatását - és utána mindenképpen szellőztetni kell.

???? Szépséggel, áldással

Csilla
???? Florasense

Samhain - Ősök napja füstölőkeverék

???? Míg a MABON - ŐSZI NAPÉJEGYENLŐSÉG energiája harmóniát, kiegyenlítődést és örömöt hoz - addig a SAMHAIN már a sötét időszakot idézi, ahol a befelé figyelésen, az önmunkán és az ősökkel való kapcsolódáson van a hangsúly.

???? A keverék nagyon erőteljes, transzformatív és mélyre vívő energiájának alapját a MEXIKÓI FEKETE KOPÁL adja - ezt a gyantát az amerikai őslakos indiánok hagyományosan az ősökkel való kapcsolatteremtésre, és általában a tudattalannal való munkára "használták".

???? Helyet kért és kapott benne még az európai tradícióból a LUCFENYŐ gyantája ( nem tisztított változatban ), mely az ősök erejét és stabilitását hivatott képviselni.

???? Természetesen a BODZA és a BORÓKA sem maradhatott ki belőle - hiszen őseink hitvilágában mindkét növény az ősökkel való kapcsolódást segítette. Sötét bogyójuk alap - de ezen kívül más részük ( fa, hajtás, virág ) is helyet kapott, hogy a növények minél nagyobb teljességükben fejthessék ki áldásos hatásukat.

???? A régi minták elengedésében a BOROSTYÁN és a TÖLGYFAZUZMÓ segít, de a transzformációhoz elengedhetetlen összetevő még a mágikus FEKETEÜRÖM.

???? S hogy ezektől az erőteljes energiáktól nem boruljunk meg teljesen, arról a MACSKAGYÖKÉR gondoskodik.

???? Az ERIKA/ HANGA virága pedig lágyan segít a változások elfogadásában.

???? S hogy milyen az illata ? Mély, füstös, fanyar és fűszeres...

???? Miután ez a keverék megszületett, az Dante idézet jutott eszembe "Ember, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!" ( POKOL )

???? Szóval csakis és kizárólag bevállalósoknak????

Szépséggel, áldással

Csilla
???? Florasense

A Samhain időszak támogató növényei - Mirha - másképp

???? Ahogy az előző bejegyzésben is írtam, a valódi tiszta és természetes mirha illatát és energiáját nagyon kevesen tudják ( még ) befogadni. Talán nem véletlenül.

???? Hiszen a mirhán keresztül vezet az út az ősökkel való megbékéléshez, a Földanyához, az Istennőhöz való visszatéréshez. Ez a mostani időszak kihívása és feladata mind egyéni, mind pedig kollektív szinten.

???? Ebben az esetben jó választás lehet indulásnak valamelyik 100% tiszta és természetes füstölőpálcika vagy kúp.

???? S hogy miért ? Mert a receptúrákból fakadóan, és mert nem tartalmaznak hozzáadott illóolajat, csak gyantát ( legalábbis a nálunk lévők ), elég halovány mirha illatuk van????

???? Aki megbarátkozott már a mirhával, annak ez nyilván hátrány, de aki most kezdi az ismerkedést, annak ez pont előny, hiszen alig érezhető a mirha fanyar illata ( a faszenes és a rácsos füstöléshez képest ), de a tiszta energiája ott van, és finoman elkezd dolgozni, ha hagyjuk.

???? Csodát semmi esetre se várjunk egyik esetben sem. A mirha - Föld elem lévén - lassan ( de biztosan ) dolgozik.

???? Persze csak akkor, ha teljesen természetes, 100% tiszta és jó minőségű füstölőszert, pálcikát használunk, amiben a tiszta gyanta ( és esetleg valódi illóolaja ) van és nem más.

???? Az Aromandise pálcikája, kúpja és a Fiore pálcikája minősített ebben a tekintetben, a Jiriről meg tudjuk????

???? Szépséggel, áldással

Csilla

???? Florasense

Hozzászólások